Sluit venster

Youtube

Sluit venster

UEFA Europa League Voorbeschouwing

UEFA Europa League Voorbeschouwing op tvSeizoen 4 - Aflevering 4 - Voorbeschouwing op een wedstrijd uit de UEFA Europa League
Details
Datum / Tijddonderdag 15 maart 2018 van 18:28 tot 18:54
SubgenreVoetbal
Meer uitzendingen
  Geen uitzendingen gevonden...

UEFA Europa League Voorbeschouwing gemist

 • 20/9/2012 18:30 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Vanavond gaat officieel de Europa League weer van start. Dat gebeurt met de groepsfase, waar de Nederlandse clubs PSV en FC Twente zich voor hebben weten te kwalificeren. De verrichtingen van beide teams zijn deze avond live te volgen bij RTL 7, de tweede voetbalzender van Nederland. De Europa League-avond begint al om 18.30 uur, als de voorbeschouwing op de te spelen wedstrijden plaatsvindt met Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. De eerste wedstrijd komt live vanuit de Oekraïne: Dnjepr Dnjepropetrovsk – PSV. Marcel Maijer is ter plaatse voor de interviews rond het veld en Vincent Schildkamp doet het commentaar. De andere clubs in deze groep zijn AIK Stockholm (Zweden) en Napoli (Italië). Aansluitend trapt FC Twente thuis af tegen Hannover 96. Het commentaar bij deze livewedstrijd komt van Leo Driessen. Levante (Spanje) en Helsingborg (Zweden) maken deze poule compleet. Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. De avond wordt afgesloten met de samenvattingen van alle andere groepswedstrijden in de Europa League. Verder is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker', gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

 • 4/10/2012 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Vanavond vindt de tweede speelronde plaats in de groepsfase van de Europa League. De deelnemende Nederlandse clubs zijn FC Twente en PSV. De wedstrijden van beide teams zijn live te volgen bij RTL 7. De Europa League-avond wordt vanuit de studio gepresenteerd door Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp. Vanaf 18.00 uur beginnen zij met de voorbeschouwing. FC Twente reist af naar Zweden om daar om 19.00 uur af te trappen tegen Helsingborgs IF. De koploper uit de Eredivisie speelde in hun eerste Europa League-duel met 2 – 2 gelijk tegen Hannover 96. Het commentaar bij Helsingborgs IF – FC Twente komt van Vincent Schildkamp, Marcel Maijers is ter plaatse voor de interviews rond het veld. Vanaf 21.00 uur speelt PSV thuis tegen Napoli, de nummer 2 uit de Italiaanse Serie A. De Eindhovenaren verloren in de eerste speelronde met 2 – 0 van Dnjepr Dnjepropetrovsk, dus de nummer 3 uit de Eredivisie moet aan de bak om niet achterop te raken in de groep. Leo Driessen verzorgt het commentaar bij deze wedstrijd. Aansluitend volgen de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden. Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker', gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

 • 25/10/2012 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp weer klaar voor een spannende avond Europees voetbal. In de derde speelronde van de UEFA Europa League komen PSV en FC Twente in actie. De wedstrijden van beide teams zijn live te volgen bij RTL 7. De voorbeschouwing op de volle voetbalavond zal 18.00 van start gaan. FC Twente trapt de avond om 19.00 uur af in Spanje tegen Levante UD. Het is de eerste keer in de geschiedenis dat deze teams tegenover elkaar staan. Voor de koploper van de Eredivisie is dit een directe concurrent. De Tukkers staan momenteel derde en bij winst passeren ze de Spanjaarden, die tweede staan. Het commentaar wordt verzorgd door Vincent Schildkamp en Marcel Maijer is ter plaatse voor interviews rond het veld. De andere wedstrijd in de poule gaat tussen het Zweedse Helsingborg en Hannover 96 uit Duitsland. Hannover staat eerste en zal proberen deze positie vast te houden tegen de huidige nummer vier in de poule. De tweede wedstrijd komt om 21.00 uur vanuit het Philips Stadion in Eindhoven waar PSV, in hun 300ste Europese wedstrijd, gastheer is voor het Zweedse AIK Stockholm. Na het goede resultaat van drie weken geleden tegen Napoli (3-0) staat PSV op een derde plek. Om niet achterop te raken, mag PSV geen punten verliezen tegen de huidige nummer vier van de Zweedse competitie. De Eindhovenaren zijn al 21 Europese thuiswedstrijden ongeslagen, lukt het ze om deze reeks in stand te houden? Leo Driessen voorziet de wedstrijd van commentaar. In de andere wedstrijd in de poule krijgt de nummer één in de poule Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne) bezoek van de nummer twee, Napoli (Italië). Aansluitend volgen de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden. Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker', gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

 • 8/11/2012 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond komen PSV en FC Twente in actie in de vierde speelronde van de Europa League. De vaste presentatoren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zitten weer de hele avond in de studio om de wedstrijden met kritische blik en vrolijke noot te analyseren. Om 18.00 uur begint de voorbeschouwing en vanaf 19.00 uur zijn beide clubs live te volgen bij RTL 7. PSV is afgereisd naar Zweden voor de tweede ontmoeting met AIK Stockholm. De wedstrijd begint om 19.00 uur. Na het gelijkspel van twee weken geleden, zullen de Eindhovenaren er alles aan doen om de volle drie punten te pakken. AIK staat puntloos onderaan in de poule. Bij winst morgenavond nemen ze de derde plek over van PSV. Vincent Schildkamp is in Zweden aanwezig voor het commentaar en Marcel Maijer is ter plaatse voor interviews. De andere wedstrijd in deze poule is Napoli (Italië) tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne). De tweede wedstrijd van de avond komt live vanuit de Grolsch Veste in Enschede. Om 21.00 uur gaat Twente proberen zich te revancheren op Levante UD. Twee weken geleden verloren de Tukkers in Spanje met 3-0 en om dit tweeluik met Levante niet puntloos te beëindigen zullen ze flink aan de bak moeten. Een feit dat in voordeel van FC Twente spreekt is dat ze al 12 Europese thuiswedstrijden ongeslagen zijn. Bij winst stijgt FC Twente naar de tweede plek in de poule. Mocht in de andere wedstrijd Hannover (Duitsland) verliezen van Helsingborg (Zweden), dan kunnen de Tukkers zelfs de eerste plek overnemen. Kortom, alles is nog mogelijk in deze spannende poule. Pascal Kamperman voorziet de wedstrijd tussen FC Twente en Levante UD van commentaar en René van den Berg verzorgt de interviews. Aansluitend volgen de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden.

 • 22/11/2012 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond komen FC Twente en PSV weer in actie in de Europa League. Beide wedstrijden worden live uitgezonden op RTL 7. De vaste tafelheren Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen voorzien de wedstrijden van hun analyses en commentaar. Om 18.00 uur start de avond met de voorbeschouwing. FC Twente trapt de avond om 19.00 uur af in de AWD-Arena in Hannover. De Duitsers zijn al zeker van een plek in de volgende ronde. De Tukkers daarentegen moeten alles op alles zetten om te overwinteren in de Europa League. Momenteel staat de ploeg van Steve McCLaren derde in de poule dus moeten er punten gepakt worden in Duitsland. De vorige wedstrijd in Enschede tussen deze twee eindigde in een gelijkspel (2-2). FC Twente heeft nog geen enkele uitwedstrijd gewonnen in deze editie van de Europa League. Hier zal de ploeg uit Enschede vanavond een eind aan moeten maken om in de race voor de knock-out fase te blijven. FC Twente is wel afhankelijk van het resultaat van de Spaanse ploeg Levante UD. De ploeg die dit jaar voor het eerst in een Europese competitie uitkomt, speelt tegen Helsingborg (Zweden). Mocht Levante UD vanavond in Zweden aan het langste eind trekken, dan is de ploeg zeker van de volgende ronde. Het commentaar bij de wedstrijd Hannover 96 – FC Twente wordt verzorgd door Vincent Schildkamp en Marcel Maijer is aanwezig om interviews af te nemen. Om 21.00 uur trapt PSV in het Philips Stadion af met maar één missie: winnen. De Eindhovenaren staan vierde in de poule en alleen als er drie punten worden gehaald tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne) is er nog uitzicht op de volgende ronde. Bij een nederlaag of gelijkspel is het Europese avontuur voor PSV zo goed als voorbij. Makkelijk gaat het voor de ploeg van Dick Advocaat niet worden, de vorige wedstrijd tegen Dnjepr werd in de Oekraïne met 2-0 verloren. PSV is, net als FC Twente, afhankelijk van de andere wedstrijd in de poule. Als Napoli (Italië) vanavond thuis wint van AIK Stockholm (Zweden), gaan de Italianen door naar de knock-out fase. Leo Driessen voorziet de wedstrijd tussen PSV en Dnjepr Dnjepropetrovsk van commentaar en Pascal Kamperman is aanwezig in Eindhoven voor interviews langs de lijn. Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker', gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

 • 6/12/2012 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond kan de kijker nog één keer genieten van FC Twente en PSV in de Europa League. Beide ploegen kunnen niet meer door naar de knock-out fase en spelen dus hun laatste wedstrijd in de Europese competitie. De wedstrijden worden live uitgezonden bij RTL 7. Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen zitten de hele avond in de studio om de wedstrijden te voorzien van hun deskundige analyse. PSV reist af naar Italië en speelt tegen de huidige nummer twee van de Serie A: Napoli. De wedstrijd start om 19.00 uur in het Stadio San Paolo in Napels. De Italianen zijn al verzekerd van een plek in de volgende ronde, maar PSV zal er alles aan doen om de eer te redden. In de vorige wedstrijd wonnen de Eindhovenaren in het Philips Stadion knap met 3-0. Kunnen ze deze stunt herhalen? Het commentaar bij deze wedstrijd wordt verzorgt door Vincent Schildkamp en Marcel Maijer is aanwezig voor interviews langs de lijn. De andere wedstrijd in deze poule gaat tussen Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oekraïne) en AIK Stockholm (Zweden). Om 21.00 uur trapt FC Twente in de Grolsch Veste af tegen het Zweedse Helsingborg. De ploeg van Steve McClaren is, net als PSV, al uitgeschakeld en speelt om de Europese eer te redden. In Zweden eindigde de wedstrijd 2-2. De Tukkers kwamen al snel 2-0 achter, maar Bengtsson en Douglas trokken de score in de slotfase nog gelijk. Leo Driessen voorziet deze wedstrijd van commentaar en Pascal Kamperman zal in de Grolsch Veste aanwezig zijn voor interviews. In de andere wedstrijd ontvangt Levante UD (Spanje) de Duitse ploeg Hannover 96. Beide ploegen zijn al door naar de knock-out fase. Beide wedstrijden zijn ook online live te volgen via www.rtl.nl/europaleague. Daarnaast is er op digitaal gebied nu ook de ‘RTL 7 Europa League Match Tracker', gratis verkrijgbaar in de App Store. Hiermee kan de bezitter van een iPhone videoclips van de doelpunten en de aanleidingen voor rode kaarten en strafschoppen terugzien. Na het laatste fluitsignaal biedt het zelfs een samenvatting van de gespeelde wedstrijd. Ook geeft de app het laatste nieuws over de Europa League, de resultaten en de standen in de poule weer.

 • 14/2/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Vanavond pakt de Europa League de draad weer op na de winterstop. De groepsfase werd voor de feestdagen afgesloten en het toernooi gaat verder met de knock out-fase. Ajax heeft zich hiervoor geplaatst en treft in de Amsterdam ArenA Steaua Boekarest. RTL 7 zendt deze wedstrijd live uit vanaf 19.00 uur. De Europa League-uitzending deze avond wordt gepresenteerd door Wilfred Genee en Johan Derksen en René van der Gijp schuiven aan voor de wedstrijdanalyses. Ajax gaat na het avontuur in de Champions League verder in de Europa League. Het team onder leiding van coach Frank de Boer komt eerst thuis uit tegen de Roemeense topclub Steaua Boekarest. Het commentaar bij de live uitgezonden wedstrijd komt van Leo Driessen. Aansluitend is live de wedstrijd VfB Stuttgart – KRC Genk te zien. Bij het Belgische team staat de Nederlandse trainer Mario Been aan het roer. Vincent Schildkamp verzorgt het commentaar bij dit duel. De Europa League-avond wordt afgesloten met de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden. Onder meer Liverpool, Chelsea, Atlético Madrid, Napoli, Lazio en Inter Milan komen in actie.

 • 21/2/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League.

 • 7/3/2013 18:30 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. RTL 7 heeft weer een hele spannende Europa League-avond: de achtste finales van het Europese toernooi worden dan afgetrapt. In de studio presenteren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp de verslagen. In de eerste wedstrijd van de avond komt de ploeg in actie die in de voorgaande ronde Ajax heeft uitgeschakeld: Steaua Boekarest. De Roemenen nemen het thuis op tegen Chelsea, de nummer 3 uit de Engelse Premier League met sterren als Ashley Cole, Frank Lampard, Fernando Torres en John Terry. Het commentaar bij deze wedstrijd komt van Vincent Schildkamp. Aansluitend volgt Tottenham Hotspur – Inter live vanuit Londen. Jan Vertonghen (ex-Ajax) en Mousa Dembélé (ex-AZ) maken deel uit van de selectie van ‘The Spurs' (nummer 2 uit de Premier League), terwijl ex-Ajacied Cristian Chivu nog steeds bij de Milanezen (tot voor kort nog de ploeg van Wesley Sneijder) speelt. Inter staat op de vierde plaats in de Serie A. Leo Driessen verzorgt het commentaar bij dit duel. De avond wordt afgesloten met samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden, waarbij onder meer Lazio, Fenerbahçe, Benfica en VfB Stuttgart in actie komen.

 • 14/3/2013 18:30 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League.

 • 19/9/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Na de eerder gespeelde voorrondes, barst vanavpnd eindelijk de Europa League echt los. Tot eind van dit jaar vindt de poulefase plaats. Tussen aansprekende clubs als Valencia, Lazio Roma, Tottenham Hotspurs, Olympique Lyon, Swansea City en Fiorentina is Nederland vertegenwoordigd door PSV en AZ. RTL 7 zendt de wedstrijden van beide clubs vanavond allebei live uit. Om 19.00 uur trapt PSV thuis af tegen PFK Loedogorets uit Bulgarije. De overige clubs in deze poule zijn Dinamo Zagreb (Kroatië) en Tsjornomorets Odessa (Oekraïne). Het commentaar bij de wedstrijd PSV – PFK Loedogorets komt van Leo Driessen. Aansluitend, vanaf 21.00 uur, speelt AZ uit tegen Maccabi Haifa in Israël. Later treffen de Alkmaarders ook PAOK Saloniki (Griekenland) en Sjachter Karagandy (Kazachstan) in de Europa League groepsfase. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij Maccabi Haifa – AZ en Marcel Maijer neemt de interviews rondom het veld af. De Europa League-avond bij RTL 7, die al om 18.00 uur start met de voorbeschouwing, wordt vanuit de studio gepresenteerd door Wilfred Genee. Johan Derksen en René van der Gijp schuiven bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. Zij sluiten af met de samenvattingen van de overige in de Europa League gespeelde wedstrijden.

 • 3/10/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Zowel AZ als PSV zijn vanavond live te zien op RTL 7. De avond wordt gepresenteerd door Wilfred Genee, terwijl Johan Derksen en René van der Gijp bij hem aanschuiven voor de wedstrijdanalyse. De voetbalavond wordt om 18.00 uur afgetrapt met de voorbeschouwingen. Een uur later start in Alkmaar de wedstrijd tussen AZ en PAOK Saloniki uit Griekenland. Dit is de tweede speelronde in de groupsfase, AZ wist de eerste wedstrijd met 0 – 1 uit te winnen van Maccabi Haifa. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij deze wedstrijd. Aansluitend, om 21.00 uur, komt PSV in actie in Oekraïne om het daar op te nemen tegen Tsjornomorets Odessa. PSV verloor eerder in de Europa League met 0 – 2 thuis tegen PFK Loedogorets. Het commentaar bij deze wedstrijd komt van Leo Driessen en Marcel Maijer is in het stadion voor de interviews. Om 23.15 uur worden de Europa League-avond afgesloten met de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden, van onder meer clubs als Valencia, Swansea City, Standaard Luik, Fiorentina, Sevilla, Lazio en Tottenham Hotspur.

 • 7/11/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond komen AZ en PSV weer in actie op de Europa League-avond van RTL 7. De verrichtingen van beide clubs in de vierde speelronde van de groepsfase zijn live te volgen bij de mannenzender. PSV speelt thuis en trapt om 19.00 uur af tegen Dinamo Zagreb. De Eindhovenaren staan na drie wedstrijden (1x winst, 1x gelijk en 1x verlies) met 4 punten op de tweede plaats in de poule. Het commentaar bij deze wedstrijd komt van Leo Driessen. Marcel Maijer is ter plaatse voor de interviews. Aansluitend, vanaf 21.00 uur, speelt AZ in Alkmaar tegen Sjachter Karagandy. De koploper van de Eredivisie heeft na drie wedstrijden (1x winst en 2x gelijk) 5 punten, goed voor eveneens de tweede plaats in de poule. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij deze tweede live-wedstrijd van de avond. Wilfred Genee presenteert de Europa League-avond van RTL 7 en Johan Derksen en Wim Kieft schuiven bij hem aan voor de wedstrijd analyse.

 • 28/11/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

 • 12/12/2013 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing.

 • 18/9/2014 18:01 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Na alle voorrondes en playoffs, waren het PSV en Feyenoord die zich als enige Nederlandse clubs hebben gekwalificeerd voor de groepsfase van de Europa League. Vanavond barst het prestigieuze Europese voetbaltoernooi los en RTL 7 zendt de wedstrijden van beide ploegen van eigen bodem live uit. PSV trapt al om 19.00 uur af tegen Estoril Praia uit Portugal, waarbij Sierd de Vos het commentaar verzorgt en Marcel Maijer de interviews aan het veld doet. De twee andere clubs in deze poule zijn Dynamo Moskou (Rusland) en Panathinaikos (Griekenland). Hierna speelt Feyenoord uit tegen de Europa League-winnaar van vorig jaar, Sevilla (Spanje). Bij deze wedstrijd komt het commentaar van Leo Driessen. Ook HNK Rijeka (Kroatië) en Standaard Luik (België) maken deel uit van deze poule. De Europa League-avond van RTL 7 begint om 18.00 uur met de voorbeschouwingen en eindigt rond middernacht met de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden, van onder meer Borussia Mönchengladbach, Tottenham Hotspur, Celtic, Inter Milan, Everton, Napoli en Fiorentina. In de studio zitten Wilfred Genee, Johan Derksen en Gertjan Verbeek voor de presentatie en wedstrijdanalyses.

 • 2/10/2014 16:34 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Vanavond is de tweede speelronde in de groepsfase van de Europa League. Zowel PSV als Feyenoord zijn live te zien op deze voetbalavond bij RTL 7. Wilfred Genee zit in de studio voor de presentatie, geflankeerd door analisten Johan Derksen en Wim Kieft. Om 17.00 uur trapt PSV af uit tegen Dinamo Moskou voor de tweede wedstrijd in de groepsfase. Na de 1 - 0 winst thuis tegen het Portugese Estoril wacht PSV nu een zware wedstrijd. De Eindhovenaren maakte een goede indruk tegen Estoril, al verzuimde de ploeg de wedstrijd vroegtijdig definitief te beslissen. Is PSV in staat om de goede indruk door te trekken tegen Dinamo Moskou? Het commentaar wordt verzorgd door Sierd de Vos. Marcel Maijer is ter plaatse voor de interviews. Om 19.00 uur start Feyenoord tegen het Belgische Standard Luik. Na het 2 - 0 verlies uit tegen titelverdediger Sevilla mag Feyenoord het nu thuis proberen. Standard Luik heeft de eerste wedstrijd gewonnen en heeft ambities om ver te komen in de Europese topcompetitie. In een kolkende Kuip gaat Feyenoord voor de eerste overwinning. Leo Driessen neemt het commentaar voor zijn rekening. Tussen 21.30 en 22.30 uur is een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd Dinamo Moskou - PSV te zien. Om 22.30 uur wordt de voetbalavond afgesloten met de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden. Villarreal, Tottenham Hotspur, Celtic, Internationale, Sparta Praag en Napoli zijn onder meer te zien.

 • 23/10/2014 18:01 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Vanavond komen Feyenoord en PSV weer in actie tijdens de derde speelronde van de Europa League. De wedstrijden van beide clubs zijn live te volgen bij RTL 7. Feyenoord start om 19.00 uur uit tegen Rijeka. Door de overwinning tegen Standard Luik in de laatste minuten doet Feyenoord weer helemaal mee in poule G. Rijeka speelde in de tweede ronde knap gelijk tegen titelverdediger Sevilla. Als de Rotterdammers afstand willen nemen van deze Kroatische ploeg moeten zij winnen. Leo Driessen verzorgt het commentaar bij deze wedstrijd. Het thuisspelende PSV treedt om 21.00 uur aan tegen het Griekse Panathinaikos. Na het zure verlies in de blessuretijd tegen Dinamo Moskou is het zaak voor PSV om van het nog puntenloze Panathinaikos te winnen. De mannen van coach Philip Cocu hebben een goede reeks achter de rug en hopen dit door te trekken in de Europa League. Sierd de Vos neemt het commentaar voor zijn rekening. Om 23.15 uur wordt de voetbalavond afgesloten met de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden. Villarreal, Tottenham Hotspur, Besiktas, Celtic, Internationale, Dinamo Moskou en Napoli zijn onder meer te zien.

 • 6/11/2014 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  PSV en Feyenoord zijn bij RTL 7 live te volgen in de vierde ronde van de Europa League. Vanavond komen beide ploegen achtereenvolgens in actie. Presentator Wilfred Genee zit met Johan Derksen en Wim Kieft in de studio voor wedstrijdanalyses. PSV treedt om 19.00 uur aan tegen Panathinaikos. Na het gelijkspel tegen de Grieken twee weken terug mag PSV nu opnieuw tegen ze aantreden. PSV staat momenteel op de tweede plek in de groep. De voorsprong op nummer drie is echter maar één punt, dus het is belangrijk voor de Eindhovenaren om de uitwedstrijd te winnen. Het commentaar wordt verzorgd door Sierd de Vos. Ter plaatse is Marcel Maijer, hij zorgt voor de interviews. Feyenoord speelt om 21.00 uur thuis in de Kuip tegen Rijeka. Het team van coach Fred Rutten krijgt de kans zich te revancheren na het 3-1 verlies uit tegen de Kroaten. Feyenoord verkeert op dit moment in een goede flow en wist in de Eredivisie vijf wedstrijden achter elkaar te winnen. Met de steun van het fanatieke publiek gaat Feyenoord voor de winst in Rotterdam. De commentator van deze wedstrijd is Leo Driessen. Om 23.15 uur zijn de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden te zien. De voetbalavond wordt afgesloten met onder andere: Celtic, Tottenham Hotspur, Dinamo Moskou, Napoli, Villarreal en Internationale.

 • 27/11/2014 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Verslag.

 • 11/12/2014 18:01 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  PSV en Feyenoord spelen vanavond in de laatste ronde van de groepsfase. De wedstrijden van beide clubs zijn live te volgen bij RTL 7. PSV trapt om 19.00 uur in eigen stadion af tegen Dinamo Moskou. De Russen lieten nog geen punt liggen in de groep en mogen zich zodoende groepswinnaar noemen. De mannen van coach Philip Cocu verloren de eerste wedstrijd tegen Dinamo Moskou, maar zijn inmiddels al elf wedstrijden op rij ongeslagen en maken een goede kans om zich te revancheren. Sierd de Vos verzorgt het commentaar bij PSV. Pim Overbeeke is in Eindhoven aanwezig voor de interviews. Feyenoord treedt om 21.00 uur aan tegen Standard Luik. De Rotterdammers hebben nog een belangrijke laatste wedstrijd te spelen. Bij winst is Feyenoord groepswinnaar en dat geeft recht op een geplaatste status. Een geplaatste status is van belang voor de loting voor de knock-out fase, die plaatsvindt op 15 december om 13.00 uur in Nyon, Zwitserland. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Leo Driessen. Marcel Maijer is ter plekke voor interviews. In de studio zijn Wilfred Genee, Johan Derksen en Wim Kieft aanwezig. Om 23.15 wordt de Europa League-avond afgesloten met samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden. Borussia Mönchengladbach, Tottenham Hotspur, Dinamo Moskou, Napoli, Internationale en Everton zijn onder andere te zien.

 • 19/2/2015 18:01 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing.

 • 26/2/2015 18:01 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de Europa League. Zie voor meer informatie van de wedstrijden de uitzendingen van Ajax, Feyenoord en PSV die op deze voorbeschouwing volgen.

 • 12/3/2015 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League. Vanavond komen ‘de laatste 16’ in actie in de KO-fase van de Europa League. Ajax komt hierin uit tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk. Deze wedstrijd wordt vanaf 19.00 uur live door RTL 7 uitgezonden, evenals Napoli – Dinamo Moskou vanaf 21.00 uur. Als enige Nederlandse club wist Ajax de achtste finales van het prestigieuze Europese voetbaltoernooi te bereiken. PSV en Feyenoord werden in de vorige speelronde uitgeschakeld. Voor de heenwedstrijd tegen Dnjepr Dnjepropetrovsk reizen de Amsterdammers af naar Kiev in de Oekraïne. Het commentaar bij deze wedstrijd komt van Leo Driessen. Aansluitend zendt RTL 7 Napoli – Dinamo Moskou live uit (met commentaar van Sierd de Vos), en daarna de samenvattingen van de overige gespeelde wedstrijden. De Europa League-avond gaat met de voorbeschouwing al vanaf 18.00 uur van start en wordt gepresenteerd door Wilfred Genee. Johan Derksen en Wim Kieft schuiven bij hem aan voor de wedstrijdanalyse. De returns zijn op donderdag 19 maart. Uiteindelijk is de finale van de Europa League op 27 mei in Warschau.

 • 17/9/2015 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Een van de grootste clubtoernooien van Europa, de ‘UEFA Europa League’, gaat vanavond weer van start bij RTL 7. Europese topclubs, waaronder de Nederlandse clubs Ajax, FC Groningen en AZ, nemen het tegen elkaar op in de groepsfase van dit toernooi dat garant staat voor mooie en memorabele wedstrijden. De Europa League-avonden worden gepresenteerd door Wilfred Genee. De prestaties van de belangrijkste teams worden grondig geanalyseerd door onder anderen Johan Derksen en Wim Kieft. Wilfred Genee: “De Europa League is bij uitstek het platform waar Nederlandse clubs nog kunnen schitteren. Met Ajax, AZ en FC Groningen en misschien later nog PSV kan het een prachtig seizoen worden.” Vanavond start om 18:00 uur een uitgebreide voorbeschouwing op de Nederlandse wedstrijden, waarna Ajax om 19.00 uur aftrapt tegen Celtic. Vervolgens kan de wedstrijd Partizan Belgrado – AZ live worden gevolgd om 21.00 uur. Om 23.15 uur is er aandacht voor FC Groningen met een ruime samenvatting van het duel tegen Olympique Marseille. De andere poulewedstrijden worden gespeeld op 1 oktober, 22 oktober, 5 november, 26 november en 10 december.

 • 1/10/2015 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing wedstrijd Europa League.

 • 22/10/2015 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de vanavond te spelen wedstrijden in de UEFA Europa League.

 • 5/11/2015 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing wedstrijd Europa League.

 • 26/11/2015 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de voetbalwedstrijd AZ - Partizan Belgrado.

 • 10/12/2015 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de Europa League-wedstrijd tussen Ajax en Molde FK.

 • 18/2/2016 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  De strijd om de Europa League barst vanavond los bij RTL 7. Na de poulefase zijn alleen de beste teams uit de Europa League nog over, aangevuld met de afvallers uit de Champions League. Wilfred Genee, Johan Derksen en Wim Kieft trappen vanuit de studio in Hilversum vanaf 18.00 uur af met de voorbeschouwing. Aansluitend zijn twee wedstrijden met een Nederlands tintje live te volgen. Tijdens de Europa League-avond doet RTL 7 vanaf 19.00 uur live verslag van de wedstrijd tussen Deens landskampioen FC Midtjylland en het Engelse Manchester United. Het team van coach Louis van Gaal werd derde in Poule B van de Champions League, wat toegang gaf tot de KO-fase van de Europa League. De Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay staan onder contract bij de huidige nummer vijf van de Premier League. Leo Driessen voorziet de wedstijd van commentaar. Vanaf 21.00 uur live vanuit een altijd kolkende Turk Telekom Arena in Istanbul: Galatasaray SK (Turkije) tegen SS Lazio (Italië). Het team van Wesley Sneijder staat momenteel derde in de Turkse Superliga en ontvangt thuis de huidige nummer negen van de Serie A. Bij de club uit Rome staan maar liefst vier Nederlanders onder contract: Edson Braafheid, Wesley Hoedt, Ricardo Kishna en Stefan de Vrij. Het commentaar bij de wedstrijd komt van Koert Westerman. Na afloop neemt Wilfred Genee de kijker mee langs alle andere Europese velden. Onder meer Liverpool, Napoli, Schalke04, Tottenham Hotspur en Valencia komen die avond in actie.

 • 25/2/2016 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op Lazio - Galatasaray in de 1/16de finales van de Europa League.

 • 10/3/2016 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing Europa League.

 • 17/3/2016 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing Europa League.

 • 15/9/2016 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de wedstrijd tussen Feyenoord en Manchester United in de groepsfase van de Europa League. De weg naar de finale in Solna (Zweden) is nog lang, maar vanaf vanavond strijden de 48 clubs in de eerste speelronde in de poulefase van de Europa League. De bomvolle Europa League-avond is vanaf 18.00 uur live te volgen bij RTL 7 en wordt vanuit de studio in Hilversum gepresenteerd door Wilfred Genee, met Johan Derksen en René van der Gijp als analisten. De avond wordt afgetrapt om 18.00 uur met een uitgebreide voorbeschouwing. Om 19.00 uur wordt live overgeschakeld naar Rotterdam waar Feyenoord, de huidige koploper van de Eredivisie, de strijd aan gaat met Manchester United, dat onder andere wereldsterren Zlatan Ibrahimovic én Paul Pogba, maar ook Nederlanders Daley Blind en Memphis Depay, in de gelederen heeft. Leo Driessen voorziet de wedstrijd van live commentaar. Na de wedstrijd in een bomvolle Kuip wordt er om 21.05 uur overgeschakeld naar de heksenketel in Athene, waar Ajax het opneemt tegen Panathinaikos. De wedstrijd van Ajax wordt van live commentaar voorzien door Koert Westerman. De derde Nederlandse ploeg die vanavond in actie komt is AZ. Zij spelen in Alkmaar thuis tegen het Ierse Dundalk. Vanaf 23.20 uur is een uitgebreide samenvatting van de wedstrijd in Alkmaar te zien. Aansluitend wordt om 23.45 uur een overzicht van de samenvattingen van alle overige wedstrijden uitgezonden. Naast de deelname van maar liefst drie Nederlandse topclubs (Ajax, AZ en Feyenoord), zijn er ook veel Nederlands getinte clubs die meedoen in de Europa League. Zo maakt Frank de Boer zijn debuut als trainer van Internationale (Italië) in de Europa League. Jordy Clasie en Virgil van Dijk komen uit voor Southampton FC. Bij het Turkse Fenerbahçe zien we Robin van Persie en Gregory van der Wiel in actie en topspits Klaas-Jan Huntelaar is een vaste waarde bij FC Schalke 04 uit Duitsland. Verdediger Timo Letschert komt uit voor het Italiaanse US Sassuolo en Kevin Strootman voor AS Roma.

 • 29/9/2016 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de Europa League-wedstrijd Ajax - Standard.

 • 20/10/2016 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 3/11/2016 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 24/11/2016 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 8/12/2016 17:58 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 16/2/2017 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 23/2/2017 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 9/3/2017 17:59 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op de wedstrijden die vanavond in de UEFA Europa League worden gespeeld.

 • 16/3/2017 18:00 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Voorbeschouwing op een Europa League-wedstrijd.

 • 14/9/2017 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 1 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 28/9/2017 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 2 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 19/10/2017 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 3 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 2/11/2017 18:28 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 4 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 23/11/2017 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 5 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 7/12/2017 18:28 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 3 - Aflevering 6 - Voorbeschouwing op de wedstrijden in de UEFA Europa League

 • 15/2/2018 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 4 - Aflevering 1 - Voorbeschouwing op een wedstrijd uit de UEFA Europa League

 • 22/2/2018 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 4 - Aflevering 2 - Voorbeschouwing op een wedstrijd uit de UEFA Europa League

 • 8/3/2018 18:29 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 4 - Aflevering 3 - Voorbeschouwing op een wedstrijd uit de UEFA Europa League

 • 15/3/2018 18:28 UEFA Europa League Voorbeschouwing

  Seizoen 4 - Aflevering 4 - Voorbeschouwing op een wedstrijd uit de UEFA Europa League

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...