Sluit venster

Youtube

Sluit venster

True Detective

True Detective op tvSeizoen 1 - Aflevering 8 - Amerikaanse misdaadserie: Form and Void: Marty Hart en Rustin Cohle dwingen hun gegijzelde sheriff, Steve Geraci, om de beelden te bekijken van een video die Cohle uit het huis van Tuttle ontvreemdde. Geraci beweert dat het Sheriff Ted Childress was die destijds het dossier onopgelost afsloot en dat hij er zelf achteraf geen aandacht meer aan wilde besteden. Terug op kantoor proberen de twee mannen de complexe stamboom van de Tuttles te ontrafelen. Kan de foto van een huis dat net een frisse, groene verflaag heeft gekregen, hen op het spoor van een verdachte zetten? Cohle en Hart bereiden hun ultieme confrontatie tot in de puntjes voor.
Details
Datum / Tijddinsdag 10 oktober 2017 van 23:00 tot 00:00
SubgenreMisdaadserie
Jaar2014
RegisseurCary Joji Fukunaga
ActeursMatthew McConaughey, Woody Harrelson, Bruce Elliott, Randal Gonzalez
Op Twitter@TrueDetective
Hashtag#truedetective
Meer uitzendingen
  Geen uitzendingen gevonden...

True Detective gemist

 • 25/7/2015 20:40 True Detective

  Canvas heeft alweer een pareltje van een HBO-serie weten te bemachtigen. Vanaf vanavond kun je ieder zaterdag kijken naar een dubbele aflevering van het alom geprezen True Detective. De Amerikaanse misdaadreeks volgt het verhaal over een moord op een jonge vrouw, de manier waarop het onderzoek ernaar werd gevoerd door twee heel verschillende politiemensen, en de gevolgen daarvan voor hun eigen leven en dat van anderen in de loop der jaren. Het is 2012. Martin Hart en Rustin Cohle, ooit partners bij de staatspolitie van Louisiana, leggen afzonderlijk verklaringen af over de moord op de prostituee Dora Lange, 17 jaar eerder. Tijdens hun terugblik komen niet alleen meer details over de misdaad - waaronder occulte aspecten - aan het licht, maar krijgen we ook meer inzicht in de explosieve relatie van de twee rechercheurs en in hun tumultueuze privélevens.

 • 25/7/2015 21:40 True Detective

  Omdat hij van hogerhand onder druk wordt gezet om een verdachte naar voren te schuiven in de moord op Dora Lange, waarschuwt Quesada rechercheurs Hart en Cohle dat ze vervangen kunnen worden door drie leden van een nieuw team dat gespecialiseerd is in occulte misdaden. De partners versieren wat ademruimte om een spoor te volgen dat hen leidt naar een bordeel op het platteland en een in de as gelegde kerk. Hoewel zijn huwelijk met Maggie door zijn werk al onder druk staat, gaat Hart buitenshuis op zoek naar vertier.

 • 1/8/2015 20:40 True Detective

  Cohle en Hart zetten hun zoektocht naar de seriemoordenaar verder. Dankzij de getuigenis van enkele kerkgangers hebben ze een vage beschrijving van de man weten te ontfutselen.

 • 1/8/2015 21:40 True Detective

  Cohle en Hart hebben een verdachte in de lugubere moordzaak, maar ze weten nog niet hoe ze hem bij de kraag kunnen vatten. Ze duiken de grimmige onderwereld van de drugshandel in om een spoor te vinden. Hart kan zich echter maar moeilijk op de zaak concentreren door de problemen thuis.

 • 8/8/2015 20:40 True Detective

  Een gewelddadige ontknoping in het bos stelt een einde aan de zaak-Dora Lange en bombardeert Cohle en Hart tot plaatselijke helden. Voor beide mannen breekt een periode van relatieve rust aan. Hart herenigt zich met zijn gezin en Cohle, die een reputatie opbouwt in het afdwingen van bekentenissen, begint aan een relatie. Naarmate de tijd verstrijkt en zijn dochters opgroeien, valt Hart ten prooi aan nieuwe spanningen en verleidingen. Cohle verneemt intussen van een verdachte in een dubbele moordzaak dat een oude zaak misschien niet helemaal afgesloten is. In 2012 gooien Gilbough en Papania hun kaarten op tafel, nieuwe bewijzen die Cohle in een slecht daglicht stellen. Hart begint zich af te vragen of hij zijn partner ooit echt gekend heeft.

 • 8/8/2015 21:35 True Detective

  In 2002 beginnen Cohle en Hart te hervallen in hun vertrouwde, gewelddadige patronen. Hart wreekt zich brutaal op een stel tienerjongens en bij Cohle groeit de overtuiging dat ze in 1995 niet tot op het bot zijn gegaan. Op zijn eentje begint hij een sinister verband te onderzoeken tussen verdwijningszaken van kinderen langs de kust en het Wellsprings-project van evangelist Billy Lee Tuttle. Hart ziet de ex-prostituee terug die hij ontmoette tijdens de zaak-Lange. In 2012 ondervragen Papania en Gilbough de ex-vrouw van Marty, Maggie, over het gedrag van Cohle en Hart in 2002, het jaar waarin de relatie tussen de agenten ontspoorde en Cohle zijn ontslag nam na een schorsing.

 • 15/8/2015 20:40 True Detective

  Rust Cohle vertrouwt Marty Hart toe dat hij denkt dat de moord in Lake Charles en die op Dora Lange verband met elkaar houden. Hij oppert ook dat de rechercheurs destijds lang niet alle verdachten hebben opgepakt. Cohle wil dat Hart een oude schuld inlost en hem helpt bij het opvolgen van nieuwe sporen. Maar Marty blijft sceptisch tegenover de theorieën van zijn ex-partner. Wanneer hij uiteindelijk toch bijdraait, wordt al snel duidelijk dat hun onderzoek op verschillende manieren gedwarsboomd kan worden, niet alleen van hogerhand, maar ook omdat Cohle zelf nog altijd een verdachte is. Moeten ze het recht dan toch in eigen handen nemen?

 • 15/8/2015 21:35 True Detective

  Marty Hart en Rustin Cohle dwingen hun gegijzelde sheriff, Steve Geraci, om de beelden te bekijken van een video die Cohle uit het huis van Tuttle ontvreemdde. Geraci beweert dat het Sheriff Ted Childress was die destijds het dossier onopgelost afsloot en dat hij er zelf achteraf geen aandacht meer aan wilde besteden. Terug op kantoor proberen de twee mannen de complexe stamboom van de Tuttles te ontrafelen. Kan de foto van een huis dat net een frisse, groene verflaag heeft gekregen, hen op het spoor van een verdachte zetten? Cohle en Hart bereiden hun ultieme confrontatie tot in de puntjes voor.

 • 9/7/2016 20:35 True Detective

  Vanavond start het tweede seizoen van de veelgeprezen HBO-reeks True Detective. Daarin kruisen drie politiemensen en een professionele misdadiger elkaars pad na een bizarre moord in de 'urban jungle' van kleinstedelijk Californië. Ze worden geconfronteerd met bedrog en verraad in een zaak die veel complexer is dan ze hadden kunnen vermoeden, terwijl ze ook met zichzelf en hun omgeving overhoop liggen. De hoofdrollen worden vertolkt door onder meer Colin Farrell (In Bruges) en Rachel McAdams (Midnight in Paris, Sherlock Holmes). Het verhaal, de acteurs en de regisseur van deze tweede reeks zijn helemaal nieuw, maar wat wel gebleven is, zijn de mysterieuze plot, de ingehouden spanning, de subtiele karaktertekening, de broeierige sfeer, de knappe fotografie en de sfeervolle muziekscore. Vanaf vanavond zijn op zaterdag telkens twee afleveringen na elkaar te zien op Canvas. Ray Velcoro (gespeeld door Colin Farrell, Golden Globe voor In Bruges) is een rechercheur in het provinciestadje Vinci, in LA County. Hij zit in de tang tussen zijn corrupte bazen en carrièrecrimineel Frank Semyon (Vince Vaughn), die hem ooit 'geholpen' heeft en voor wie hij sindsdien ‘klusjes’ opknapt. Semyon is van plan de misdaad te verlaten en wil investeren in een vastgoedproject. Maar zijn project dreigt in duigen te vallen door de verdwijning van zijn zakenpartner, stadssecretaris Ben Caspere, én de vijf miljoen dollar die Semyon hem had toevertrouwd. Ray Velcoro moet de zaak onderzoeken, samen met Antigone 'Ani' Bezzerides (Rachel McAdams, Midnight in Paris, Sherlock Holmes), een compromisloze en eigenzinnige politievrouw die het voortdurend aan de stok heeft met haar collega’s en oversten. Ani is een hippiedochter die haar jeugd doorbracht in een commune, wat nogal wat sporen heeft nagelaten. En dan is er nog Paul Woodrugh (Taylor Kitsch), een oorlogsveteraan en agent van de California Highway Patrol wiens gedwongen verlof wegens betrokkenheid bij een schandaal wordt herroepen wanneer hij het verminkte lijk ontdekt van Caspere. Wat volgt is een onderzoek op verschillende niveaus en met zeer verscheiden agenda’s, om nog te zwijgen over het getroebleerde leven van de hoofdpersonages dat hun doen en laten in grote mate bepaalt. Of, om het met Ray Velcoro te zeggen: "We all get the world we deserve". Het scenario van deze tweede reeks werd opnieuw geschreven door Nic Pizzolatto, maar regisseur Cary Joji Fukunaga maakte plaats voor een wisselende regiecollectief, onder wie Justin Lin en Janus Metz. Het verhaal is minder bevreemdend en wat klassieker dan dat van de eerste reeks, maar ook dit tweede seizoen blijft één en al sfeer en onderhuidse spanning. Het verrassende en eigenzinnnige True Detective werd veelvuldig bekroond, onder meer met vijf Emmy Awards en een Bafta Award voor Beste Internationale Reeks.

 • 9/7/2016 21:35 True Detective

  De autopsie op het lichaam van Ben Caspere brengt gruwelijke details over zijn laatste momenten aan het licht. Ray en Ani stellen zich de vraag of zijn verleden en vooral zijn voorliefde voor prostituees hier iets mee te maken heeft.

 • 16/7/2016 20:35 True Detective

  Paul onderzoekt het spoor van de prostitutie. Frank krijgt te maken met het eerste dodelijke slachtoffer van een geheime oorlog, waardoor hij opnieuw in de wereld terecht komt waaruit hij probeerde te ontsnappen.

 • 16/7/2016 21:35 True Detective

  Ani en Ray proberen de laatste stappen van een slachtoffer te achterhalen, omdat ze zo misschien kunnen ontdekken waar de lichamen zijn begraven. Paul en Ray worden voor een tijdje samen gezet. Paul onthult aan Ray dat hij niet echt weet hoe hij zich in deze wereld moet gedragen. Ray krijgt eindelijk de kans om zijn zoon Chad te zien.

 • 23/7/2016 20:35 True Detective

  Ray en Frank denken eraan om hun leven een nieuwe wending te geven. Ani en Paul volgen een spoor dat hen naar de kust voert.

 • 23/7/2016 21:35 True Detective

  Frank heeft een ontmoeting met Mexicaanse drugsdealers. Ani infiltreert een exclusieve kring, terwijl Ray en Paul haar in de gaten houden.

 • 30/7/2016 20:35 True Detective

  Na de zeer gewaagde undercoveroperatie van Ani heeft ze een aantal nieuwe aanwijzingen kunnen bemachtigen rond de Caspere-zaak. Ze is er nu rotsvast van overtuigd dat ze dichter dan ooit staan bij het ontrafelen van de waarheid.

 • 30/7/2016 21:40 True Detective

  Ani en Ray moeten omgaan met een groot verlies. Frank broedt mysterieuze plannen om samen met Jordan te vluchten, maar niet voordat hij wraak neemt.

 • 13/9/2017 23:10 True Detective

  Vanavond start op Canvas de Amerikaanse misdaadreeks True Detecive, over een moord op een jonge vrouw, de manier waarop het onderzoek ernaar werd gevoerd door twee heel verschillende politiemensen en de gevolgen daarvan voor hun eigen leven en dat van anderen in de loop der jaren. Het is 2012. Martin Hart en Rustin Cohle, ooit partners bij de staatspolitie van Louisiana, leggen afzonderlijk verklaringen af over de moord op de prostituee Dora Lange, 17 jaar eerder. Tijdens hun terugblik komen niet alleen meer details over de misdaad - waaronder occulte aspecten - aan het licht, maar krijgen we ook meer inzicht in de explosieve relatie van de twee rechercheurs en in hun tumultueuze privélevens.

 • 19/9/2017 23:00 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 2 - Amerikaanse misdaadserie: Seeing Things: Omdat hij van hogerhand onder druk wordt gezet om een verdachte naar voren te schuiven in de moord op Dora Lange, waarschuwt Quesada rechercheurs Hart en Cohle dat ze vervangen kunnen worden door drie leden van een nieuw team dat gespecialiseerd is in occulte misdaden. De partners versieren wat ademruimte om een spoor te volgen dat hen leidt naar een bordeel op het platteland en een in de as gelegde kerk. Hoewel zijn huwelijk met Maggie door zijn werk al onder druk staat, gaat Hart buitenshuis op zoek naar vertier.

 • 20/9/2017 23:10 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 3 - Amerikaanse misdaadserie: The Locked Room: Een verborgen beeld in de uitgebrande kerk voert Cohle en Hart tot bij Joel Theriot, een tentpredikant wiens parochianen een lange man met een litteken hebben zien omgaan met Dora Lange. Een seksueel delinquent die aan het profiel beantwoordt, belandt op het bureau om ondervraagd te worden en gaat zelfs over tot een bekentenis. Maar Cohle denkt niet dat hij de dader is. Hart raakt op een zijspoor wanneer Maggie een vriendin voor Cohle regelt in een country-and-westernbar. Op zoek naar een mogelijk patroon van moordgevallen verdiept Cohle zich in oude dossiers. Hij vindt een verband met een vrouw die jaren eerder verdronken zou zijn.

 • 26/9/2017 23:05 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 4 - Amerikaanse misdaadserie: Who Goes There?: Hart en Cohle gaan op jacht naar hun nieuwe verdachte, Reggie Ledoux, een methkok die een cel deelde met de man van Dora Lange en recent zijn borgtocht verbeurde. Terwijl Harts privéleven als een kaartenhuisje in elkaar stort, dompelt Cohle zichzelf onder in zijn oude alter ego uit zijn diensttijd bij Narcotica. Hij contacteert een motorbende uit het oosten van Texas die zaken doet met de hoofdverdachte. Maar zijn undercoverwerk leunt gevaarlijk dicht tegen wetteloosheid aan en beide mannen moeten de gevolgen dragen van het leiden van een leven vol leugens.

 • 27/9/2017 23:10 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 5 - Amerikaanse misdaadserie: The Secret Fate of All Life: Een gewelddadige ontknoping in het bos stelt een einde aan de zaak-Dora Lange en bombardeert Cohle en Hart tot plaatselijke helden. Voor beide mannen breekt een periode van relatieve rust aan. Hart herenigt zich met zijn gezin en Cohle, die een reputatie opbouwt in het afdwingen van bekentenissen, begint aan een relatie. Naarmate de tijd verstrijkt en zijn dochters opgroeien, valt Hart ten prooi aan nieuwe spanningen en verleidingen. Cohle verneemt intussen van een verdachte in een dubbele moordzaak dat een oude zaak misschien niet helemaal afgesloten is. In 2012 gooien Gilbough en Papania hun kaarten op tafel, nieuwe bewijzen die Cohle in een slecht daglicht stellen. Hart begint zich af te vragen of hij zijn partner ooit echt gekend heeft.

 • 3/10/2017 23:00 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 6 - Amerikaanse misdaadserie: Haunted Houses: In 2002 beginnen Cohle en Hart te hervallen in hun vertrouwde, gewelddadige patronen. Hart wreekt zich brutaal op een stel tienerjongens en bij Cohle groeit de overtuiging dat ze in 1995 niet tot op het bot zijn gegaan. Op zijn eentje begint hij een sinister verband te onderzoeken tussen verdwijningszaken van kinderen langs de kust en het Wellsprings-project van evangelist Billy Lee Tuttle. Hart ziet de ex-prostituee terug die hij ontmoette tijdens de zaak-Lange. In 2012 ondervragen Papania en Gilbough de ex-vrouw van Marty, Maggie, over het gedrag van Cohle en Hart in 2002, het jaar waarin de relatie tussen de agenten ontspoorde en Cohle zijn ontslag nam na een schorsing.

 • 4/10/2017 23:15 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 7 - Amerikaanse misdaadserie: After You've Gone: Rust Cohle vertrouwt Marty Hart toe dat hij denkt dat de moord in Lake Charles en die op Dora Lange verband met elkaar houden. Hij oppert ook dat de rechercheurs destijds lang niet alle verdachten hebben opgepakt. Cohle wil dat Hart een oude schuld inlost en hem helpt bij het opvolgen van nieuwe sporen. Maar Marty blijft sceptisch tegenover de theorieën van zijn ex-partner. Wanneer hij uiteindelijk toch bijdraait, wordt al snel duidelijk dat hun onderzoek op verschillende manieren gedwarsboomd kan worden, niet alleen van hogerhand, maar ook omdat Cohle zelf nog altijd een verdachte is. Moeten ze het recht dan toch in eigen handen nemen?

 • 10/10/2017 23:00 True Detective

  Seizoen 1 - Aflevering 8 - Amerikaanse misdaadserie: Form and Void: Marty Hart en Rustin Cohle dwingen hun gegijzelde sheriff, Steve Geraci, om de beelden te bekijken van een video die Cohle uit het huis van Tuttle ontvreemdde. Geraci beweert dat het Sheriff Ted Childress was die destijds het dossier onopgelost afsloot en dat hij er zelf achteraf geen aandacht meer aan wilde besteden. Terug op kantoor proberen de twee mannen de complexe stamboom van de Tuttles te ontrafelen. Kan de foto van een huis dat net een frisse, groene verflaag heeft gekregen, hen op het spoor van een verdachte zetten? Cohle en Hart bereiden hun ultieme confrontatie tot in de puntjes voor.

Twitter #truedetective
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...