Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Stadsmormels

Stadsmormels op tvDe muis: in je koektrommel kom je hem liever niet tegen, maar waar hangt hij uit als je hem een tijdje niet ziet?
Details
Datum / Tijdzaterdag 3 juni 2017 van 22:05 tot 22:40
SubgenreNatuurdocumentaire
Jaar2017
Meer uitzendingen
Meer...

Stadsmormels gemist

  • 20/5/2017 22:05 Stadsmormels

    In Amsterdam wonen niet alleen bijna één miljoen mensen, maar zij delen de stad met minstens net zoveel dieren. Vanaf vanavond schetst de nieuwe VARA-serie StadsMormels een uniek beeld van de hoofdstad door niet alleen de stad en haar mensen, maar juist ook de vele wilde Amsterdamse dieren in beeld te brengen. Natuurfilmer Marc van Fucht, onder meer bekend van zijn IDFA-documentaire Schoffies, volgde maandenlang zes verschillende stadsmormels die van onze hoofdstad een thuis hebben gemaakt. Becommentarieerd door Aart Staartjes, belicht de documentaireserie iedere week de wereld van een ander dier: de vos, de ooievaar, de muis, de meerkoet, de parkiet en het konijn. Met mildironische blik laat StadsMormels ook zien hoe wij mensen ons enorm druk maken over de dieren en verschrikkelijk ons best doen om alles te reguleren, af te stemmen en in juiste banen te leiden, én hoe de dieren zich daar helemaal niets van aantrekken. In Amsterdam leven zo’n 10.000 verschillende diersoorten. Van sommige dieren weten we maar al te goed dat ze in de stad rondzwerven, van andere juist niet. Hoe divers de dieren ook zijn, ze hebben één ding gemeen: ze leven letterlijk naast, onder en boven ons en dat kost soms enige moeite. Niet iedereen is blij met de mormels, al helemaal niet wanneer ze je oogst opeten of het graf van oma bevuilen. Maar er zijn ook Amsterdammers die juist alles doen om die beestjes naar zich toe te lokken. De serie laat zien hoe het leven van die dieren en de mensen met elkaar is vervlochten, vaak zonder dat we dat zelf doorhebben.

  • 21/5/2017 09:00 Stadsmormels

    In Londen is de vos een ware plaag en ook in Amsterdam komt hij vaker voor dan je denkt. Loopt dit sluwe prachtbeest binnenkort op de Dam?

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...