Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Soundbreaking

Soundbreaking op tvSeizoen 1 - Aflevering 2 - Muziekdocumentairereeks over de invloed van technologische innovaties op de popmuziek.

Going Electric.

Elektrische versterking heeft met haar stortvloed aan nieuwe geluiden gezorgd voor een ware muzikale evolutie, geleid door de elektrische gitaar en de synthesizer. Van deltablues tot de Rolling Stones en Jimi Hendrix, van Stevie Wonder en The Who tot EDM, de kracht van technologie verruimt telkens opnieuw de definitie van muziek. Met getuigenissen van of over Jimi Hendrix, Keith Richards, Stevie Wonder, The Black Keys, Giorgio Moroder en Devo.
Details
Datum / Tijdzondag 27 januari 2019 van 01:35 tot 02:30
SubgenreMuziekdocumentaire
Uitzending gemistSoundbreaking gemist
Jaar2015
Meer uitzendingen

Soundbreaking gemist

 • 3/2/2017 21:15 Soundbreaking

  In deze aflevering van Soundbreaking zien we de kroniek van hoe opnamestudio's geleidelijk aan zelf instrumenten werden en geluiden produceerden die live niet mogelijk waren. Van de komst van de magneetbanden en meersporentechnologie, over de vier en acht sporen die werden gebruikt door The Beatles en The Beach Boys en de zestien en twintig sporen van Pink Floyd en Fleetwood Mac tot de recente digitale innovaties die een inspiratie zijn voor artiesten als Beck, Bon Iver en Radiohead. Met getuigenissen van onder meer Ringo Starr, Elton John, Brian Eno, Linsey Buckingham van Fleedwood Mac en Annie Lenox van The Eurythmics, Soundbreaking is een prestigieuze achtdelige reeks over de invloed van de technologie en opnametechnieken op de evolutie van de popmuziek. De reeks bevat meer dan 150 interviews met grote namen uit de muziekindustrie, zowel artiesten als producers en poppioniers, van de laatste 60 jaar. De serie brengt meer dan een halve eeuw muzikale experimenten en vernieuwing in kaart. Van het revolutionaire gebruik van de veelsporentechnologie door The Beatles tot de synthetische stilering van Stevie Wonder, van de drummachines uit de discotijd tot de kunst van het samplen. De serie onderzoekt de muzikale dynamiek tussen het talent van de artiest en de technologische middelen om dat talent nog beter tot zijn recht te laten komen.

 • 6/1/2017 21:10 Soundbreaking

  Soundbreaking is een prestigieuze achtdelige reeks over de invloed van de technologie en opnametechnieken op de evolutie van de popmuziek. De reeks bevat meer dan 150 interviews met grote namen uit de muziekindustrie, zowel artiesten als producers en poppioniers, van de laatste 60 jaar. Soundbreaking brengt meer dan een halve eeuw muzikale experimenten en vernieuwing in kaart. Van het revolutionaire gebruik van de veelsporentechnologie door The Beatles tot de synthetische stilering van Stevie Wonder, van de drummachines uit de discotijd tot de kunst van het samplen. De serie onderzoekt de muzikale dynamiek tussen het talent van de artiest en de technologische middelen om dat talent nog beter tot zijn recht te laten komen. Elke aflevering van Soundbreaking gaat over een ander thema. De reeks bevat meer dan 300 songs en interviews met muziekgoden zoals Paul McCartney, Tom Petty, Debbie Harry en Neneh Cherry. In deze eerste aflevering het krachtigste instrument van allemaal: de menselijke stem. Met getuigenissen van of over onder andere Amy Winehouse, Linda Perry, Suzanne Vega, Kanye West…

 • 14/5/2016 22:25 Soundbreaking

  Deze aflevering belicht een muzikale revolutie die niet enkel geïnspireerd werd door de opname van muziek, maar zelfs werd geboren uit haar geschiedenis: sampling, een soort muzikaal equivalent van de rib van Adam. We leren hoe sampling aan de grondslag lag van hiphop, dankzij pioniers als Afrika Bambaataa en Chuck D, en hoe het sindsdien is geëvolueerd. Maar soms is de lijn tussen lenen en stelen flinterdun. Met getuigenissen van of over Chuck D, Q Tip, Neneh Cherry, Questlove, Run DMC, RZA, The Beastie Boys, Mark Ronson e.a.

 • 30/4/2016 22:15 Soundbreaking

  Elektrische versterking heeft met haar stortvloed aan nieuwe geluiden gezorgd voor een ware muzikale evolutie, geleid door de elektrische gitaar en de synthesizer. Van deltablues tot de Rolling Stones en Jimi Hendrix, van Stevie Wonder en The Who tot EDM, de kracht van technologie verruimt telkens opnieuw de definitie van muziek. Met getuigenissen van of over Jimi Hendrix, Keith Richards, Stevie Wonder, The Black Keys, Giorgio Moroder en Devo.

 • 16/4/2016 22:10 Soundbreaking

  In deze aflevering zien we de kroniek van hoe opnamestudio's geleidelijk aan zelf instrumenten werden en geluiden produceerden die live niet mogelijk waren. Van de komst van de magneetbanden en meersporentechnologie, over de vier en acht sporen die werden gebruikt door The Beatles en The Beach Boys en de zestien en twintig sporen van Pink Floyd en Fleetwood Mac tot de recente digitale innovaties die een inspiratie zijn voor artiesten als Beck, Bon Iver en Radiohead.

 • 9/4/2016 22:05 Soundbreaking

  Vanavond start de achtdelige documentaireserie Soundbreaking over de invloed van technologie en studio-opnames op de evolutie van de popmuziek, waarin gevierde producers en artiesten meer dan een halve eeuw muzikale vernieuwing in kaart brengen. Van het revolutionaire gebruik van de veelsporentechnologie door The Beatles tot de synthetische stilering van Stevie Wonder, van de drummachines uit de discotijd tot de kunst van het samplen. Soundbreaking onderzoekt de muzikale dynamiek tussen het talent van de artiest en de technologische middelen om dat talent nog beter tot zijn recht te laten komen. "Soundbreaking celebrates the work of the artists behind the recordings, people who have excelled in their passion to record great music. In doing so they have made all our lives that little bit richer." - Sir George Martin. Met o.a. Eric Clapton, Paul McCartney, Joni Mitchell, Tom Petty, Chuck D, Debbie Harry, Nile Rodgers, Mark Ronson, Neneh Cherry, Ben Harper, Tiësto, Roger Waters, Elton John, Quincy Jones, BB King, Annie Lennox, George Martin, Dave Grohl, Billy Idol, The Black Keys, Bon Iver Questlove, Q Tip, Ringo Starr, Beck, Giorgio Moroder, Paul Kalkbrener en Moby. Vanavond aflevering 1: The Recording Artist. Op het kuispunt van inspiratie en uitvoering heeft de muziekproducer de moeilijke taak om de visie van de artiest vast te leggen voor de eeuwigheid.

 • 8/1/2016 22:55 Soundbreaking

  Soundbreaking is een prestigieuze achtdelige reeks van Fremantle Media over de invloed van de technologie en opnametechnieken op de evolutie van de popmuziek. De reeks bevat meer dan 150 interviews met grote namen uit de muziekindustrie, zowel artiesten als producers en poppioniers van de laatste 60 jaar. Van Paul McCartney tot Tom Petty, en van Debbie Harry tot Neneh Cherry. En daartussen ruim 300 songs, van Adele tot Zapp & Roger. Soundbreaking brengt meer dan een halve eeuw muzikale experimenten en vernieuwing in kaart. Van het revolutionaire gebruik van de veelsporentechnologie door The Beatles tot de synthetische stilering van Stevie Wonder, van de drummachines uit de discotijd tot de kunst van het samplen. De serie onderzoekt de muzikale dynamiek tussen het talent van de artiest en de technologische middelen om dat nog beter tot zijn recht te laten komen, van rock tot rap en van singer-songwriter tot hiphopper. Soundbreaking is thematisch opgebouwd: de afleveringen focussen achtereenvolgens op de rol van de menselijke stem als instrument, die van de elektrische versterking, de muziekproducers, de muziekdragers (van vinyl tot mp3), de muziekstudio’s, de ritmetrack, sampling en de videoclip. Met getuigenissen van onder meer: Eric Clapton, Paul McCartney, Joni Mitchell, Tom Petty, Chuck D, Nile Rodgers, Mark Ronson, Ben Harper, Tiësto, Roger Waters, Elton John, Quincy Jones, BB King, Annie Lennox, George Martin, Dave Grohl, Billy Idol, The Black Keys, Bon Iver, e.v.a. Aflevering 1: The human instrument Het krachtigste instrument van allemaal is de menselijke stem. De zang is tegelijk de meest fundamentele component van een nummer en de moeilijkste om op te nemen. Het spoor van de zang is het resultaat van een complexe samenwerking tussen artiest, producer en sound engineer, die in het beste geval de zang tot ziel maakt van het nummer. Met getuigenissen van of over Amy Winehouse, Linda Perry, Roger Daltry, Suzanne Vega, Annie Lenox, Kanye West…

 • 13/1/2019 01:25 Soundbreaking

  Seizoen 1 - Aflevering 5 - Muziekdocumentairereeks over de invloed van technologische innovaties op de popmuziek. Painting with Sound. In deze aflevering zien we de kroniek van hoe opnamestudio's geleidelijk aan zelf instrumenten werden en geluiden produceerden die live niet mogelijk waren. Van de komst van de magneetbanden en meersporentechnologie, over de vier en acht sporen die werden gebruikt door The Beatles en The Beach Boys en de zestien en twintig sporen van Pink Floyd en Fleetwood Mac tot de recente digitale innovaties die een inspiratie zijn voor artiesten als Beck, Bon Iver en Radiohead.

 • 6/1/2019 01:10 Soundbreaking

  Seizoen 1 - Aflevering 3 - Muziekdocumentairereeks over de invloed van technologische innovaties op de popmuziek. The Recording Artist. Op het kruispunt van inspiratie en uitvoering heeft de muziekproducer de moeilijke taak om de visie van de artiest vast te leggen voor de eeuwigheid.

 • 24/2/2017 21:15 Soundbreaking

  Deze aflevering vertrekt vanuit het ooit zo absurde idee dat muziek een visuele kunstvorm is. In het grote tijdperk van MTV was je als artiest haast verplicht om samen met je nieuwe nummer ook een muziekvideo te lanceren. MTV had de kracht om singles te doen uitgroeien tot wereldhits en artiesten tot wereldsterren. Tegenwoordig heeft het internet die rol overgenomen, zo lijkt. Met getuigenissen van of over David Bowie, Blondie, Madonna, Michael Jackson, Billy Idol, Dave Grohl en Eric Clapton.

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...