Sluit venster

Youtube

Sluit venster

RTL 7 Tour Du Jour

RTL 7 Tour Du Jour op tvSeizoen 7 - Aflevering 12 - Talkshow met Bart Nolles en Michael Boogerd over de Ronde van Frankrijk.

Dagelijkse wielertalkshow vanuit de haven van Breda gepresenteerd door Bart Nolles en zijn vaste tafelgenoot Michael Boogerd. Afwisselend schuiven Maarten Tjallingii, Erik Dijkstra en Frank Evenblij aan om met oud-wielrenners en bekende wielerliefhebbers het laatste nieuws uit de Tour de France te bespreken. Filemon Wesselink reist mee met de tourkaravaan en doet verslag vanuit Frankrijk.
Details
Datum / Tijddonderdag 19 juli 2018 van 12:00 tot 13:00
SubgenreSportpraatprogramma
Uitzending gemistRTL 7 Tour Du Jour gemist
Jaar2018
PresentatieBart Nolles, Michael Boogerd, Filemon Wesselink
LinkOfficiële website
Op Twitter@rtl7tourdujour
Hashtag#TourDuJour
Meer uitzendingen
Meer...

RTL 7 Tour Du Jour gemist

 • 7/7/2018 21:59 RTL 7 Tour Du Jour

  Vanavond gaat Tour Du Jour van start, de talkshow met Bart Nolles en Michael Boogerd over de Ronde van Frankrijk. Café Binnen in Breda is het decor van het programma. De eerste aflevering is vanwege het WK voetbal vanaf 22:00 uur te zien, de overige uitzendingen zijn elke dag om 20:25 uur op RTL 7. Wisselend nemen Stef Clement, Maarten Tjallingii, Frank Evenblij, Erik Dijkstra en Eric Corton plaats aan tafel en wordt er een andere wielerkenner uitgenodigd om de tafel compleet te maken. Filemon Wesselink doet vanuit het hart van de Tour verslag en interviewt de renners voor en na de etappes. Bart Nolles neemt de rol van Wilfred Genee als presentator van het programma over. "Na jaren een talkshow bij de regionale omroep en verschillende programma’s bij RTL te hebben gepresenteerd, is dit een geweldige kans", zegt Nolles. "Al van kinds af aan volg ik alles wat met wielrennen te maken heeft op de voet. Ik heb als liefhebber vaak langs de kant gestaan bij etappes van de Tour de France. Dit jaar denk ik dat we met grote Nederlandse renners als Dumoulin, Mollema en Groenewegen een Tour krijgen die enorm gaat leven. Daar maak ik graag een scherp programma over met spraakmakende tafelgasten die bakken wielerkennis over de kijker uitstorten." Lees ook waarom Bart Nolles "niet de bijdehante kenner gaat uithangen" op gids.tv/2859/nieuwe-tour-du-jour-presentator.

 • 30/6/2017 19:59 RTL 7 Tour Du Jour

  Na een jaar afwezigheid keert ‘Tour Du Jour’ terug bij RTL 7. Dagelijks presenteert Wilfred Genee samen met zijn vaste tafelgenoot Michael Boogerd de wielertalkshow rondom de Tour de France. Vanuit de haven van Breda praten zij met oud-wielrenners en bekende wielerliefhebbers. Samen met speciale verslaggevers in Frankrijk beschouwen zij de Tour de France-koersdag na. Dit doen ze op eigenzinnige wijze en met een scherp randje. ‘Tour Du Jour’ is vanaf vanavond iedere dag, ook op rustdagen, tussen 20.00 en 21.30 uur te zien bij RTL 7. Naast vaste tafelgenoot Boogerd schuiven Maarten Tjallingii, Erik Dijkstra en de Belgische schrijver Dimitri Verhulst afwisselend aan als tafelgenoot aan bij Genee. Daarnaast is er dagelijks ruimte voor een interessante wisselende gast. Vanuit de Tour de France doen wielerliefhebbers Maxim Hartman en Filemon Wesselink verslag. Filemon gaat op zoek naar het verhaal uit de wedstrijd en praat dagelijks met ploegleiders, topfavorieten en opvallende rijders. Maxim zoekt als échte liefhebber letterlijk en figuurlijk de rand op. Hij doet zijn verslag van de verschijnselen en de gekte rondom de Ronde van Frankrijk. De laatste editie van ‘Tour Du Jour’ kwam vanaf wisselende locaties. Dit jaar keert het programma terug naar een vaste herkenbare plek, waarbij Breda is gekozen als dagelijkse live-locatie. Op een steenworp afstand van het Kasteel van Breda neemt het team van RTL 7 zijn intrek onder de overkapping van de voormalige Visafslag, waar tegenwoordig Restaurant Binnen huist. “Een prachtige pittoreske plek middenin het bruisende hart van Breda” volgens burgemeester Paul Depla. Hij voorziet dan ook een prachtige sportzomer in zijn stad: “West Brabant is een wielerregio bij uitstek. Een regio die veel grote namen heeft voortgebracht en nog steeds voortbrengt. Ik ben er dan ook erg trots op dat we ‘Tour Du Jour’ deze zomer in Breda welkom mogen heten.”

 • 17/7/2015 20:28 RTL 7 Tour du jour

  Vanavond in Tour du Jour een exclusief interview met Lance Armstrong. De ex-renner doet mee aan een tocht die de route van de Ronde van Frankrijk volgt en die wordt gereden om geld op te halen voor de bestrijding van leukemie. Lance Armstrong overwon zelf kanker. Onder enorme belangstelling van de media is de gevallen wielerheld donderdagochtend in Le Vernet van start gegaan in een toertocht voor het goede doel. Ongeveer honderd journalisten en achttien cameraploegen registreerden de terugkeer van de dopingzondaar in Frankrijk. Gastheer Wilfred Genee ontvangt in Tour du Jour, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, gasten met uiteenlopende achtergronden en bespreekt het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk.

 • 14/7/2015 20:28 RTL 7 Tour du jour

  Vanavond komt Gert Jakobs langs in Frankrijk. Gastheer Wilfred Genee ontvangt, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, gasten met uiteenlopende achtergronden en bespreekt het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk.

 • 3/7/2015 20:29 RTL 7 Tour du jour

  ‘Tour du Jour’ is terug deze zomer. In het jaar waarin het grootste wielerspektakel ter wereld in Utrecht start, gaat de succesvolle Tour de France-talkshow letterlijk on tour. Want drie weken lang wordt vanaf zes strategisch gelegen campings in Nederland en Frankrijk verslag gedaan van al het Tournieuws. Vanaf vanavond tot en met zondag 26 juli is de talkshow elke avond tussen 20.30 en 21.30 weer te zien bij RTL 7. Wilfred Genee is wederom de presentator van het live-programma en net als vorig jaar zijn de vaste 'gezichten' die aan tafel aanschuiven Michael Boogerd (twaalf Tour deelnames) en de Belgische oud-renner Eddy Planckaert (zeven Tour deelnames). Een dagelijks verslag van de etappe wordt verzorgd door Leo Driessen. De 'studio' wordt ingericht onder een luifel bij de Tour du Jour-camper. De tuinstoeltjes, de parasols, tafel en koelbox vormen het decor voor het gesprek over de etappe van die dag. Een groot aantal gasten reist met de Tour du Jour-camper mee, waaronder Blaudzun, Niki Terpstra, Edwin Winkels, Thijs Zonneveld, Jan Boskamp en Thomas Dekker. Ook in dit nieuwe seizoen vormt La Grande Boucle de rode draad, maar alles kan ter sprake komen aan tafel. De Tour de France gaat dit jaar van start in Utrecht. De uitzendingen komen vanavond tot en met zondag vanaf Tourcamping Down Under in Nieuwegein. Vanaf maandag staat de Tour du Jour-camper op vijf verschillende locaties in Frankrijk. Op zondag 26 juli arriveert de Tourkaravaan aan de meet op de Champs Elysees in Parijs.

 • 27/7/2014 20:30 RTL 7 Tour du jour

  'Tour de France'-talkshow waarin gastheer Wilfred Genee, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, uiteenlopende gasten ontvangt en het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk bespreekt.

 • 26/7/2014 20:30 RTL 7 Tour du jour

  'Tour de France'-talkshow waarin gastheer Wilfred Genee, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, uiteenlopende gasten ontvangt en het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk bespreekt.

 • 23/7/2014 20:28 RTL 7 Tour du jour

  Vanavond te gast: Karsten Kroon en Frits Barend. 'Tour de France'-talkshow waarin gastheer Wilfred Genee, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, uiteenlopende gasten ontvangt en het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk bespreekt.

 • 21/7/2014 20:28 RTL 7 Tour du jour

  Vanavond te gast: Leo van Vliet en Kai Reus. 'Tour de France'-talkshow waarin gastheer Wilfred Genee, samen met Tour-ervaringsdeskundigen Michael Boogerd en Eddy Planckaert, uiteenlopende gasten ontvangt en het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk bespreekt.

 • 19/7/2014 20:30 RTL 7 Tour du jour

  Vanavond te gast: ex-wielrenner Michel Cornelisse en schrijver en journalist Bas Steman. In de dagelijkse ‘Tour de France’-talkshow van RTL 7 bespreekt gastheer Wilfred Genee de laatst gereden etappe en het laatste nieuws uit de Ronde van Frankrijk. Hij doet dit elke avond live vanaf het sfeervolle Mariaplein in de binnenstad van Utrecht met onder anderen zijn twee vaste tafelheren: Tour-ervaringsdeskundige (12 edities) Michael Boogerd en de Groene Trui-winnaar van 1988, Eddy Planckaert. De overige gasten wisselen maar hebben allemaal hun enthousiasme voor ‘la Grande Boucle’ gemeen. Daarnaast reist Erik Dijkstra af naar Frankrijk om voor ‘Tour du Jour’ de Tour naar geheel eigen inzicht met reportages in beeld te brengen.

Twitter #TourDuJour
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...