Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Reizen Waes

Reizen Waes op tvSeizoen 4 - Aflevering 8 - Belgische reportagereeks (2018).

Oekraïne (2/2).

In het tweede deel van zijn reis door Oekraïne, trekt Tom naar het oorlogsgebied in het oosten van het land. Daar staan het Oekraïense leger en Russisch gezinde separatisten tegenover elkaar. Ondanks een wapenstilstand wordt er nog elke dag over en weer geschoten. Toenadering tot Europa of tot Rusland, daar draait het conflict om. Tom duikt met Oekraïense soldaten de loopgraven in. Hij reist ook door naar de Krim, een schiereiland dat tot in 2014 nog tot Oekraïne behoorde, maar nu geannexeerd is door Rusland.
Details
Datum / Tijdzaterdag 23 maart 2019 van 01:40 tot 02:30
SubgenreReisdocumentaire
Uitzending gemistReizen Waes gemist
Jaar2018
PresentatieTom Waes
Op Twitter@tomwaes
Hashtag#reizenwaes
Meer uitzendingen

Reizen Waes gemist

 • 15/3/2019 20:25 Reizen Waes

  De laatste reis van het vierde seizoen van Reizen Waes gaat naar Oekraïne. Deze reis wordt verdeeld over twee afleveringen, die de komende vrijdagen om 20:25 uur te zien zijn op NPO 3. Het is wat op de achtergrond geraakt, maar Oekraïne is nog altijd een land in oorlog. In 2014 annexeerde Rusland een stuk van Oekraïne en meteen daarna ontstond een gewapend conflict in het oosten van het land. Tom Waes toert drie weken lang door het gigantische land. In de hoofdstad Kiev bezoekt hij het Maidan-plein waar het regeringsleger vijf jaar geleden meer dan honderd demonstranten doodschoot. En hij gaat logeren in Tsjernobyl, dat dertig jaar na de kernramp vreemd genoeg een toeristische topattractie is geworden.

 • 22/2/2019 20:25 Reizen Waes

  In deze aflevering van de Belgische reportagereeks Reizen Waes gaat Tom Waes naar Azerbeidzjan. Azerbeidzjan ligt op de grens tussen Europa en Azi├ź. Voor de meesten van ons is het een totaal onbekend land. Maar als het aan de regering van Azerbeidzjan ligt, gaan we er binnenkort allemaal op vakantie. Want tegen 2020 wil het land vijf miljoen toeristen per jaar trekken. En liefst veel Europeanen. Voor je een ticket boekt, gaat Tom alvast eens kijken of het de moeite waard is. Want al lonkt Azerbeidzjan al een tijd naar Europa, het blijft een land met een dubieus regime.

 • 15/2/2019 20:25 Reizen Waes

  In deze aflevering van het Belgische reportageprogramma Reizen Waes gaat programmamaker Tom Waes naar Noord-Ierland. Tijdens zijn jeugd was Noord-Ierland voor Tom synoniem met bomaanslagen en geweld. En hoewel er intussen al 20 jaar vrede is, knettert het er nog ├ę├ęn dag per jaar. Op 12 juli bereiken de legendarische Oranjemarsen hun hoogtepunt. Die dag herdenken de protestanten de overwinning op de katholieke koning Jacobus II in 1690. Bij de Oranjemarsen komen de spanningen tussen protestanten en katholieken opnieuw bovendrijven. Tom trekt op het hoogtepunt van het marsseizoen naar Belfast. Hij vraagt zich af hoe het gaat met Noord-Ierland, 20 jaar na het vredesakkoord.

 • 25/1/2019 20:25 Reizen Waes

  Vanaf vanavond is het nieuwe seizoen van het Vlaamse tv-programma Reizen Waes te zien. Dit keer blijft Waes binnen Europa. Hij wil tonen dat je niet naar de andere kant van de wereld hoeft te reizen om je te laten verrassen. Het nieuwe seizoen bestaat uit acht reisreportages vol bizarre ervaringen en ontroerende ontmoetingen. In de komende weken gaat hij naar IJsland, Polen, Noord-Ierland, Azerbeidzjan, Groenland en Oekra├»ne. Tom Waes begint in Spanje. Jaarlijks trekken 75 miljoen toeristen naar cultuursteden als Barcelona en Madrid of naar de zonnige Spaanse costa┬ĺs. Maar waar in Spanje kom je terecht als je de toeristische trekpleisters links laat liggen? In het westen, ook wel de achterkant van het land genoemd, ontdekt Tom een Spanje waar de meesten van ons nauwelijks iets van weten: een leeggelopen en wat achtergestelde streek met nog ongewone gebruiken.

 • 24/8/2018 20:25 Reizen Waes

  Vanaf vanavond zendt NPO 3 het reis- en realityprogramma Reizen Waes uit. In dir programma trekt de Vlaamse tv-maker Tom Waes naar landen die de toerist liever links laat liggen. De afleveringen zijn de komende vrijdagen om 20:20 uur te zien op NPO 3. Het nieuwste seizoen, begin 2017 uitgezonden op de Vlaamse televisie, begin in Sierra Leone. Twee jaar lang werd het land geteisterd door het ebolavirus. Toeristen mochten het land niet in. Begin 2016 was de crisis voorbij en werd Sierra Leone officieel ebolavrij verklaard. Tom twijfelt geen seconde: hij stapt meteen op de eerste vlucht en is de eerste klant in twee jaar tijd bij het grootste reisbureau van Sierra Leone. Samen met zijn lokale gids ontdekt Tom onder meer de verlaten stranden en natuurparken van Sierra Leone. In de hoofdstad Freetown bezoekt hij een wijk met een vreemde link naar ons land. En hij heeft een van de meest memorabele ontmoetingen uit drie seizoenen 'Reizen Waes'.

 • 28/4/2017 20:30 Reizen Waes

  In het noorden van Mexico is al jaren een gevaarlijke drugsoorlog aan de gang. Maar sinds een tijd zijn de misdaadcijfers er gedaald. Tom maakt een roadtrip doorheen het hele noorden tot aan de zwaarbewaakte grens met de Verenigde Staten. De plaatselijke mariachibands zingen er niet over verloren gegane liefde, maar over geslaagde drugsdeals en vermoorde vijanden.

 • 21/4/2017 20:30 Reizen Waes

  Na zijn trip in Noord-Korea die vorige week te zien was, vraagt Tom zich af wat er met de andere helft van het land is gebeurd. Noord- en Zuid-Korea waren ooit ├ę├ęn land en ├ę├ęn volk, maar na WO II werd het land gesplitst. De Russen kregen het noorden, de Amerikanen het zuiden. Noord-Korea werd een extreme en totalitaire dictatuur, maar ook in het kapitalistische Zuid-Korea lijkt de slinger volledig te zijn doorgeslagen.

 • 31/3/2017 20:30 Reizen Waes

  Ooit was Venezuela een van de meest toeristische bestemmingen in Zuid-Amerika, nu is het een land in totale chaos. Sinds de dood van president Hugo Chavez in 2013 nemen de criminaliteitscijfers en politieke instabiliteit in Venezuela een ongeziene vlucht. In sneltempo ontpopte het land zich tot een no-go zone voor toeristen. Ondanks alle negatieve berichten stapt Tom toch op het vliegtuig richting Venezuela. Zijn eerste stop is meteen de heftigste. De Venezolaanse hoofdstad Caracas is sinds kort officieel de gevaarlijkste stad ter wereld. Tom is op zijn hoede, maar kan het toch niet laten en trekt samen met zijn gids de buitenwijken van Caracas in.

 • 24/3/2017 20:30 Reizen Waes

  In 2010 was Haïti wereldnieuws. Op 12 januari verwoestte een zware aardbeving de hoofdstad Port-au-Prince en eiste meer dan 200 000 doden. In de maanden nadien werd het land overrompeld door buitenlandse cameraploegen, maar de laatste jaren is het er opvallend stil. Is Haïti ondertussen aan de beterende hand? Tom wil het weten en trekt op avontuur door een van de armste landen ter wereld. Ook al is toerisme zo goed als onbestaande in Haïti, toch ontdekt Tom er enkele plekken die meer dan de moeite waard zijn. Zo trekt hij door het Haïtiaanse binnenland, waar ze zelden of nooit een toerist zien, en neemt hij deel aan een heftige voodooceremonie. Het relaas van een moeilijke reis door een land met erg veel problemen, maar ook erg veel potentieel.

 • 17/3/2017 20:30 Reizen Waes

  In het tweede deel van zijn tocht door China rijdt Tom verder van oost naar west. Zo belandt hij onder andere in Chongqing, een van de grootste steden van China. Na een reis van bijna drie weken eindigt hij zijn tocht in de stad Shangri-La, op de grens met Tibet. Tom Waes' eerste bestemming is Chongqing, een miljoenenmetropool die niet onderdoet voor New York, waar een nieuwe generatie rijken zich laaft aan luxemerken en dure auto's. In Szendu ontmoet hij hangouderen, die de plaatstelijke parken op hun kop zetten ┬ľ decibelmeters moeten de overlast terugdringen ┬ľ en in Kunming bezoekt hij het schrijnende Dwarf Empire, een pretpark waar kleine mensen in kolderieke kostuums de voornaamste attractie zijn. De roadtrip eindigt in Shangri-La, op de grens met Tibet. Daar worden toeristen inmiddels met open armen ontvangen ┬ľ maar ook scherp in de gaten gehouden. Tom krijgt er niet alleen een reisgids bij, maar ook een controleur. En die is niet van plan het hem makkelijk te maken.

Twitter #reizenwaes
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...