Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Radio Gaga

Radio Gaga op tvSeizoen 3 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: Rouwkamp, Sint-Katelijne-Waver: Voor het tweede jaar op rij nodigt VZW Missing You kinderen, jongeren en jongvolwassenen uit op het Rouwkamp. Ze krijgen de kans om er een week lang te praten met leeftijdsgenoten over het verlies van een dierbare. Eliza (10) heeft geen afscheid kunnen nemen van haar vader toen die twee jaar geleden stierf na een herseninfarct. Nicky (19) verloor haar broer, hij pleegde zelfmoord omdat hij gepest werd op school. De zus van Anneleen (25) overleed onverwacht toen ze verongelukte bij een werkongeval met haar vrachtwagen.
Details
Datum / Tijdwoensdag 18 oktober 2017 van 21:15 tot 22:10
SubgenreReportage
Jaar2017
Hashtag#radiogaga
Meer uitzendingen

Radio Gaga gemist

 • 13/9/2017 21:15 Radio Gaga

  In het derde en laatste seizoen van Radio Gaga strijken Joris Hessels en Dominique Van Malder opnieuw neer op verschillende plaatsen waar mensen samenzijn, samenkomen of samenwonen. In hun tot opnamestudio omgebouwde caravan brengen ze verslag uit over het wel en wee van de biotoop waar ze verblijven. Ze luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken. En tussendoor zien we hoe Radio Gaga meeleeft op het ritme van: -De Kiem in Gavere, een therapeutische gemeenschap voor verslavingszorg. -Lourdes, waar jaarlijks duizenden Vlaamse pelgrims op bedevaart gaan. -De Markt in Mol, een gesloten jeugdinstelling. -Huis Perrekes in Geel, waar personen met dementie verblijven. -Het Rouwkamp van Missing You, waar jongeren en jongvolwassenen samenkomen die iemand verloren hebben. -Schiermonnikoog, het meest noordelijke bewoonde Waddeneiland van Nederland, waar Radio Gaga op zoek gaat naar de ziel van de ‘eilander’. -De Lovie in Poperinge, een sociale organisatie voor jongeren en ouderen met een mentale beperking. In de achtste en allerlaatste aflevering maken Joris en Dominique een Tour de Flandre voor een terugblik en een update van enkele oude bekenden uit de drie reeksen van Radio Gaga.

 • 13/6/2017 20:55 Radio GaGa

  Eva Koreman en Chris Zegers maken in de aflevering van Radio Gaga van deze week bijzondere lokale radio bij woongemeenschap Startblok. In de ruim 500 containerwoningen leven vluchtelingen met een voorlopige verblijfstatus en Nederlandse jongeren. Studenten wonen er voor een prikkie en statushouders hebben eindelijk een veilig (t)huis. Brandon (20) is homoseksueel, een strafbaar feit in thuisland Jamaica. Hij was zijn leven niet zeker en vluchtte naar Nederland. Selinde (25) is helemaal one of the guys tussen haar Syrische huisgenoten. Ze roken shisha, dansen en ouwehoeren, maar ze realiseert zich ook wat voor heftig verleden haar vrienden met zich meedragen. Bijvoorbeeld Mohanad (22). Hij ontvlucht de oorlog in Syrië, nadat hij twee keer is opgepakt op straat en in de gevangenis heeft gezeten.

 • 23/5/2017 21:05 Radio GaGa

  In het nieuwe programma Radio Gaga trekken 3FM-dj Eva Koreman en presentator Chris Zegers met hun mobiele radiostudio naar bijzondere woonplekken in Nederland om er twee dagen lokale radio te maken. In hun omgebouwde caravan rijden ze iedere aflevering naar een andere locatie: een forensische verslavingskliniek, een revalidatiecentrum of een wooncomplex waar zowel vluchtelingen als studenten wonen. Met de vraag “wat is je verhaal en welk nummer hoort daarbij?”, ontlokken ze bij de bewoners persoonlijke vrolijke of ontroerende verhalen. Alle bewoners van de gemeenschap luisteren mee en leren elkaar op een nieuwe manier kennen. En ook de kijker krijgt een uniek inkijkje in gemeenschappen die niet vaak zo intiem in beeld worden gebracht. Chris: ‘Met een oude caravan op pad, sfeervol omgebouwd tot een klein radiostation, op zoek naar verhalen die verteld moeten worden. Een indrukwekkend avontuur is het geworden, met bijzondere mensen die hun mooie levensverhalen delen. Moed en durf, een slik en een grote lach. En nog veel meer. Op één vierkante meter. Wat een feest om dit samen met Eva te maken!’ Eva: ‘Radio is mijn grote liefde, en televisie mijn minnares. Bij dit programma komt alles samen. Chris en ik zijn erg onder de indruk van de verhalen, de bijbehorende muziek en de warmte en openheid van de mensen die we hebben gesproken. Radio Gaga verbindt, mensen leren elkaar beter kennen en er ontstaat meer begrip. Dit programma is een prachtige ervaring en het is geweldig om te werken met Chris.’ In het eerste seizoen van Radio Gaga parkeren Eva en Chris hun caravan onder andere bij Tactus, een forensische verslavingskliniek. Ze spreken met mannen die onder invloed van alcohol of drugs een delict hebben gepleegd. Ze hebben in de gevangenis gezeten en werken in de kliniek aan hun verslavingsprobleem om uiteindelijk hun leven weer te kunnen oppakken. En dat gaat niet zonder slag of stoot. In Startblok, een ander wooncomplex waar Eva en Chris later in het seizoen hun mobiele radiostudio stallen, wonen jonge statushouders samen met studenten. Ze spreken Syrische jongeren die moesten vluchten voor de oorlog, maar ook ontmoeten ze Brandon. Hij moest zijn thuisland Jamaica ontvluchten, omdat hij daar in verband met zijn homoseksualiteit niet zeker was van zijn leven. En in Revalidatiecentrum Vogellanden komen gasten langs die allemaal één doel voor ogen hebben; zo goed mogelijk lichamelijk herstellen na een ongeluk of ziekte. Eva en Chris spreken onder andere party animal Rick. Hij vecht na een scooterongeluk voor een zo goed mogelijk herstel om in de weekenden weer lekker op stap te kunnen gaan. En daar hebben zijn vrienden ook zo hun belang bij…

 • 4/10/2016 21:10 Radio Gaga

  Joris Hessels en Dominique Van Malder gaan dit najaar opnieuw op pad met hun zelfgebouwde mobiele radiostudio. In Radio Gaga strijken ze neer op acht bijzondere locaties, maken er hyperlokale radio en luisteren naar diepmenselijke verhalen die balanceren tussen vreugde en verdriet, humor en ontroering. Interviews met, optredens van en portretten over plaatselijke bewoners wisselen af met muzikale verzoeken. En tussendoor zien we hoe Radio Gaga meeleeft op het ritme van: -het Zeepreventorium in De Haan, -het Antwerpse stadsdeel Linkeroever, -het penitentiair landbouwcentrum, half-open gevangenis van Ruiselede, -de Spaans-Vlaamse badstad Benidorm, -de palliatieve zorg Coda in Wuustwezel, -de multiculturele wijk Meulenberg in Houthalen-Helchteren, -de Markgrave, een voorziening voor blinden en slechtzienden, -de abdij van Averbode Radio Gaga is er dit najaar ook op Radio 2 én er komt een Radio Gaga-boek. Vanavond in de eerste aflevering: Het Zeepreventorium in De Haan. Bob, 19 jaar oud, is een beloftevolle voetballer die zelfs bij Manchester City testte, maar sinds vorig jaar heeft hij CVS. Monia is ook 19, zij heeft obesitas; tijdens haar verblijf in De Haan heeft ze leren fietsen en is ze 26 kilo afgevallen. Hanane heeft na een jeugd van nierdialyses twee mislukte transplantaties achter de rug, ze hoopt dat de derde operatie de goeie is. Joris en Dominique plooien hun radiofonische caravan open in het Zeepreventorium. Honderden kinderen en jongeren krijgen er medische verzorging, lopen school en revalideren van chronische aandoeningen zoals astma, obesitas, diabetes, CVS en mucoviscidose.

 • 6/10/2015 21:10 Radio Gaga

  Philip Brinckman, de prefect van het college, werkt al sinds 1986 in Turnhout. Het internaat is zijn levenswerk. Jef Abeel is al 67 maar geeft nog steeds les. Elke ochtend begroet hij de leerlingen aan de fietsenstalling. Nathan wilde zelf op internaat omdat hij verslaafd was aan gamen en slechte punten haalde. Lucas zit er niet graag, hij kan zich niet vinden in de talrijke regels. Wanneer je het internaat binnenstapt, voel je in alles de geschiedenis en de traditie van de school. De tijd lijkt er stil te hebben gestaan: geen gsm, geen smartphone, geen tablet. Geen blote buiken, handen boven tafel, keurig en in stilte in de rij. Is dit het strengste internaat van Vlaanderen? Jongeren kiezen er zelf voor, omdat ze bij hun vrienden willen zijn, steun willen bij het studeren of nood hebben aan regelmaat. Of omdat hun ouders hard werken en ze vaak alleen thuis zijn.

 • 12/10/2017 19:05 Radio Gaga

  Seizoen 3 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: De Lovie, Poperinge: VZW De Lovie is een sociale organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op het uitgestrekte hoofddomein in Poperinge verblijven zo'n 350 mensen, waarvan 250 inwonend. Angelique (26) woont zelfstandig op het terrein van De Lovie. Ze wil graag een kind, maar beseft dat dat onmogelijk is door haar beperking. Elias (25) heeft een traject van psychiatrische instellingen achter de rug. Hij zit in de gesloten afdeling omdat hij soms agressief is, al mag hij vaak het terrein op. Sinds Marie (15) op internaat zit komt ze heel goed overeen met haar broers.

 • 11/10/2017 21:15 Radio Gaga

  Seizoen 3 - Aflevering 5 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: De Lovie, Poperinge: VZW De Lovie is een sociale organisatie die ondersteuning biedt aan jongeren en volwassenen met een verstandelijke beperking. Op het uitgestrekte hoofddomein in Poperinge verblijven zo'n 350 mensen, waarvan 250 inwonend. Angelique (26) woont zelfstandig op het terrein van De Lovie. Ze wil graag een kind, maar beseft dat dat onmogelijk is door haar beperking. Elias (25) heeft een traject van psychiatrische instellingen achter de rug. Hij zit in de gesloten afdeling omdat hij soms agressief is, al mag hij vaak het terrein op. Sinds Marie (15) op internaat zit komt ze heel goed overeen met haar broers.

 • 5/10/2017 19:05 Radio Gaga

  Seizoen 3 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: Huis Perrekes, Geel: Huis Perrekes is een organisatie voor wonen, zorg en begeleiding op maat van mensen met dementie. In de huizen van Huis Perrekes leven mensen samen en delen ze lief en leed. Muziek is belangrijk. In elk huis werkt een muziektherapeut. Het koor De Betties is hier ontstaan en floreert nog steeds. Maria (86) is vaak de weg kwijt. Toch zingt ze uit volle borst en praat ze honderduit over kinderen en kleinkinderen. Lucien (90) mist zijn vrouw sinds ze drie jaar geleden stierf in Huis Perrekes. Na haar dood werkt hij er als tuinman, als therapie. Wanneer Hugo (78) samen met zijn zoon de 'Radio Gaga'-caravan bezoekt, komen flarden van gezinsvakanties naar boven en antwoordt hij vlotjes in het Frans, Duits en Spaans.

 • 4/10/2017 21:15 Radio Gaga

  Seizoen 3 - Aflevering 4 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: Huis Perrekes, Geel: Huis Perrekes is een organisatie voor wonen, zorg en begeleiding op maat van mensen met dementie. In de huizen van Huis Perrekes leven mensen samen en delen ze lief en leed. Muziek is belangrijk. In elk huis werkt een muziektherapeut. Het koor De Betties is hier ontstaan en floreert nog steeds. Maria (86) is vaak de weg kwijt. Toch zingt ze uit volle borst en praat ze honderduit over kinderen en kleinkinderen. Lucien (90) mist zijn vrouw sinds ze drie jaar geleden stierf in Huis Perrekes. Na haar dood werkt hij er als tuinman, als therapie. Wanneer Hugo (78) samen met zijn zoon de 'Radio Gaga'-caravan bezoekt, komen flarden van gezinsvakanties naar boven en antwoordt hij vlotjes in het Frans, Duits en Spaans.

 • 28/9/2017 17:45 Radio Gaga

  Seizoen 3 - Aflevering 3 - Humaninterestreeks met Joris Hessels en Dominique Van Malder: De Markt, Mol: In de gesloten jeugdinstelling De Markt in Mol verblijven 71 jongens tussen 12 en 18 jaar oud. Ze zitten daar omdat ze een delict hebben gepleegd, of omdat ze in een moeilijke leefsituatie verkeren. Er is ook een time-outafdeling voor tijdelijk verblijf voor 10 meisjes. T. verblijft al 7 maanden in Mol. Omwille van zijn agressieprobleem moest zijn moeder de politie vragen om hem thuis weg te halen. A. hield zich op straat bezig met chillen, 'smoren' en spijbelen, maar nu zit hij in de Markt omdat hij strafbare feiten gepleegd heeft. C. woont al sinds ze 3 jaar is bij pleeggezinnen. Nu zit ze in de time-outafdeling, maar ze kan niet snel genoeg 18 zijn om op eigen benen te staan.

Twitter #radiogaga
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...