Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Radar

Radar: o.a. 20.000 euro schuld door fout Zorgkantoor op tvHerhaling. Vanavond onder andere in Radar:

- 20.000 euro schuld bij het CAK door fout van het Zorgkantoor

Bericht van het Centraal Administratie Kantoor (CAK). Het is een factuur van maar liefst 20.000 euro. Je schrikt je rot. Omdat je ALS hebt en daarom continue zorg nodig hebt, krijg je een persoonsgebonden budget. Eerst vanuit de Wet Maatschappelijke Ondersteuning die vanuit de gemeente wordt geregeld. En later, omdat er meer zorg nodig is, vanuit de Wet Langdurige Zorg. Dat wordt geregeld vanuit een zorgkantoor, in dit geval Zilveren Kruis. Maar wat is nou het geval, het Zorgkantoor heeft het CAK, die verantwoordelijk is voor het innen van de eigen bijdrage, twee jaar te laat de gegevens doorgestuurd. En jij krijgt de rekening gepresenteerd. Gaat Zilveren Kruis of het CAK hier iets in betekenen?

- Spaargeld in de zak van de bank: de voorwaarden van ABN AMRO’s Meegroeihypotheek

Toen Nellie's man overleed bleek hun hypotheek heel anders in elkaar te zitten dan de ABN AMRO-adviseur had verteld, zo liet Radar vorige week zien. De verzekering, gekoppeld aan de hypotheek, keerde een ton uit, maar het gespaarde deel van ruim 69.000 euro ging naar de bank. Vreemd, maar waar en Nellie voelt zich op zijn zachtst gezegd belazerd. ABN AMRO reageerde in de studio en deed de claim dat de constructie toch echt in de voorwaarden staat. Die voorwaarden hebben ze inmiddels opgestuurd. Advocaat Hendrik Jan Bos laat daar zijn licht over schijnen.
Details
Datum / Tijddinsdag 23 april 2019 van 13:20 tot 14:00
SubgenreConsumentenmagazine
Uitzending gemistRadar gemist
Jaar2019
PresentatieAntoinette Hertsenberg
LinkOfficiële website
Op Twitter@trosradar
Hashtag#radar
Meer uitzendingen

Radar gemist

 • 16/4/2019 13:20 Radar

  Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: - Discriminatie door verhuurmakelaars Verhuurmakelaars discrimineren, zo blijkt uit onderzoek van Radar. Op het verzoek om het huis niet te willen verhuren aan bijvoorbeeld Polen of Noord-Afrikanen werkten 18 van de 20 makelaars mee. Makelaars horen aan te geven dat ze daar niet aan mee willen werken, maar de realiteit is anders. Uit het onderzoek van Radar blijkt dat makelaars maar wat graag helpen bij het vinden van die ‘betrouwbare’, ‘Nederlandse’ huurder. De makelaarsbranche is al meerdere keren op de vingers getikt en de politiek is inmiddels in actie gekomen. Toch heeft diezelfde branche het niet voor elkaar gekregen om het probleem te tackelen. Maandag in Radar. - Restschuld na overlijden partner, ABN AMRO reageert in de studio Toen Nellie’s man overleed, bleek hun hypotheek heel anders in elkaar te zitten dan de ABN AMRO-adviseur had verteld. De verzekering, gekoppeld aan de hypotheek, keerde een ton uit, maar het gespaarde deel van ruim 68.000 euro ging naar de bank. Vreemd maar waar en Nellie voelt zich op zijn zachtst gezegd belazerd. Ze stuurde Radar haar verhaal nadat we eind februari een soortgelijk verhaal brachten in de uitzending. We riepen toen de directeur van ABN AMRO op om iets aan het probleem te doen. Het bleef lange tijd stil, maar maandag zit ABN AMRO in de studio.

 • 15/4/2019 20:35 Radar

  Vanavond onder andere in Radar: - Discriminatie door verhuurmakelaars Verhuurmakelaars discrimineren, zo blijkt uit onderzoek van Radar. Op het verzoek om het huis niet te willen verhuren aan bijvoorbeeld Polen of Noord-Afrikanen werkten 18 van de 20 makelaars mee. Makelaars horen aan te geven dat ze daar niet aan mee willen werken, maar de realiteit is anders. Uit het onderzoek van Radar blijkt dat makelaars maar wat graag helpen bij het vinden van die ‘betrouwbare’, ‘Nederlandse’ huurder. De makelaarsbranche is al meerdere keren op de vingers getikt en de politiek is inmiddels in actie gekomen. Toch heeft diezelfde branche het niet voor elkaar gekregen om het probleem te tackelen. Maandag in Radar. - Restschuld na overlijden partner, ABN AMRO reageert in de studio Toen Nellie’s man overleed, bleek hun hypotheek heel anders in elkaar te zitten dan de ABN AMRO-adviseur had verteld. De verzekering, gekoppeld aan de hypotheek, keerde een ton uit, maar het gespaarde deel van ruim 68.000 euro ging naar de bank. Vreemd maar waar en Nellie voelt zich op zijn zachtst gezegd belazerd. Ze stuurde Radar haar verhaal nadat we eind februari een soortgelijk verhaal brachten in de uitzending. We riepen toen de directeur van ABN AMRO op om iets aan het probleem te doen. Het bleef lange tijd stil, maar maandag zit ABN AMRO in de studio.

 • 9/4/2019 13:20 Radar

  Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: - Klachten over DHL Thuiskomen en voor je deur buiten je bestelde pakket aantreffen, bezorgd door een medewerker van DHL. Het pakket had door Jan en alleman meegenomen kunnen worden. Ook komt het wel eens voor dat een pakket ontvangen is, maar wel helemaal beschadigd. Of dat een pakket nooit aangekomen is, terwijl DHL beweert van wel. Zomaar een paar van de vele klachten die Radar heeft ontvangen over postbezorger DHL. Waarom gaat het zo vaak mis? En wat gaat DHL hier aan doen? - Nieuwe richtlijn voor een hoge bloeddruk Nieuwe richtlijn voor een hoge bloeddruk. Het is een van de meest geslikte medicijnsoorten in Nederland: bloeddrukverlagers. Nu is er een nieuwe richtlijn voor het gebruik van die bloeddrukverlagers. In Amerika is onlangs de bloeddruk om te starten met een bloeddrukverlager gedaald van bovendruk 140 naar bovendruk 130. Nederland volgt dit niet, maar heeft dus wel aanpassingen in de richtlijn gedaan. Wat zijn die aanpassingen precies? En wat betekenen die concreet voor de patiënt die de bloeddrukverlagers slikt en voor de arts die de patiënten behandelt?

 • 8/4/2019 20:35 Radar

  Vanavond onder andere in Radar: - Klachten over DHL Thuiskomen en voor je deur buiten je bestelde pakket aantreffen, bezorgd door een medewerker van DHL. Het pakket had door Jan en alleman meegenomen kunnen worden. Ook komt het wel eens voor dat een pakket ontvangen is, maar wel helemaal beschadigd. Of dat een pakket nooit aangekomen is, terwijl DHL beweert van wel. Zomaar een paar van de vele klachten die Radar heeft ontvangen over postbezorger DHL. Waarom gaat het zo vaak mis? En wat gaat DHL hier aan doen? - Nieuwe richtlijn voor een hoge bloeddruk Nieuwe richtlijn voor een hoge bloeddruk. Het is een van de meest geslikte medicijnsoorten in Nederland: bloeddrukverlagers. Nu is er een nieuwe richtlijn voor het gebruik van die bloeddrukverlagers. In Amerika is onlangs de bloeddruk om te starten met een bloeddrukverlager gedaald van bovendruk 140 naar bovendruk 130. Nederland volgt dit niet, maar heeft dus wel aanpassingen in de richtlijn gedaan. Wat zijn die aanpassingen precies? En wat betekenen die concreet voor de patiënt die de bloeddrukverlagers slikt en voor de arts die de patiënten behandelt?

 • 2/4/2019 13:20 Radar

  Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: - Medicijnresten in drinkwater Bij elke slok kraanwater die je drinkt een beetje antibiotica binnen krijgen, of paracetamol. Klinkt gek, toch is het de realiteit. Medicijnresten in ons drinkwater nemen mede door de vergrijzing in rap tempo toe. Onderzoek toont nu aan dat bepaalde medicijnresten zijn toegenomen, terwijl wettelijke normen ontbreken. Want wat zijn de risico's? Wat is het effect op het leven in het water? En wat zijn de gevolgen voor ons, de mens, die dat drinkwater dagelijks tot ons nemen? - Handhaving op fokken van honden met korte snuiten Het fokken van honden met schadelijke uiterlijke kenmerken, zoals een extreem korte snuit, is al lange tijd punt van discussie. Volgens de wet is het verboden om te fokken met gezelschapsdieren als daardoor gezondheid en welzijn van het dier wordt benadeeld. Maar duidelijke criteria wanneer er sprake is van die schadelijke uiterlijke kenmerken ontbraken en dus hadden de fokkers vrij spel. Tot nu, want de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht heeft op een rij gezet waar een gezonde hond aan moet voldoen. Hoe lang moet de snuit bijvoorbeeld minimaal zijn, zodat hij goed kan ademen. En puilen de ogen niet te veel uit? Wat betekent dit voor het uiterlijk van populaire hondenrassen zoals de Franse Bulldog en de Mopshond? En gaan de rashondenverenigingen zich ook houden aan de nieuwe criteria? Radar zoekt het uit.

 • 1/4/2019 20:35 Radar

  Vanavond onder andere in Radar: - Medicijnresten in drinkwater Bij elke slok kraanwater die je drinkt een beetje antibiotica binnen krijgen, of paracetamol. Klinkt gek, toch is het de realiteit. Medicijnresten in ons drinkwater nemen mede door de vergrijzing in rap tempo toe. Onderzoek toont nu aan dat bepaalde medicijnresten zijn toegenomen, terwijl wettelijke normen ontbreken. Want wat zijn de risico's? Wat is het effect op het leven in het water? En wat zijn de gevolgen voor ons, de mens, die dat drinkwater dagelijks tot ons nemen? - Handhaving op fokken van honden met korte snuiten Het fokken van honden met schadelijke uiterlijke kenmerken, zoals een extreem korte snuit, is al lange tijd punt van discussie. Volgens de wet is het verboden om te fokken met gezelschapsdieren als daardoor gezondheid en welzijn van het dier wordt benadeeld. Maar duidelijke criteria wanneer er sprake is van die schadelijke uiterlijke kenmerken ontbraken en dus hadden de fokkers vrij spel. Tot nu, want de Faculteit Diergeneeskunde van de Universiteit Utrecht heeft op een rij gezet waar een gezonde hond aan moet voldoen. Hoe lang moet de snuit bijvoorbeeld minimaal zijn, zodat hij goed kan ademen. En puilen de ogen niet te veel uit? Wat betekent dit voor het uiterlijk van populaire hondenrassen zoals de Franse Bulldog en de Mopshond? En gaan de rashondenverenigingen zich ook houden aan de nieuwe criteria? Radar zoekt het uit.

 • 26/3/2019 13:20 Radar

  Herhaling. Vandaag onder andere in Radar: - Verzekeraars schenden consequent eigen letselschade-gedragscode De mailbox van Radar loopt over van klachten over de afhandeling van letselschadezaken. Deze gaan onder andere over traineren, extreem lage schikkingsvoorstellen en de manier waarop klanten behandeld worden. Vooral het tempo van de schadeafhandeling, waardoor sommige zaken jaren blijven voortduren, is een grote frustratie. De verzekeraars hebben zelf de Kwaliteitscode Rechtsbijstand en de Gedragscode Behandeling Letselschade opgesteld. Radar heeft de klachten van consumenten gecategoriseerd en gebundeld. Hiermee wordt pijnlijk duidelijk hoezeer de verzekeraars hun eigen gedragscode consequent schenden. Radar wil de gebundelde klachten aanbieden aan de verantwoordelijke ministers. Want wie gaat ervoor zorgen dat het schenden van de gedragscode voortaan niet meer zonder consequenties is? - Postpakketfraude na verhuizing: zo werkt het | Radar checkt Een aanmaning voor iets dat je nooit hebt besteld, dat is gek. Hoe kan dat? Oplichters speuren op Funda naar huizen die net verkocht zijn, waaronder jouw huis. Vervolgens bestellen ze voor een paar honderd euro aan spullen bij webwinkels waar je achteraf kunt betalen. Die laten ze bezorgen bij het lege huis. Daar is niemand, dus de postbode brengt het pakket naar een afhaalpunt - in dit geval de plaatselijke supermarkt waar ze niet om een ID-bewijs vragen en de oplichter zonder moeite de bestelde goederen kan ophalen. En jij als oud-bewoner van het huis krijgt vervolgens aanmaningen op de mat en deurwaarders achter je aan. Wat kunnen webwinkels doen om deze praktijken te voorkomen?

 • 25/3/2019 20:35 Radar

  Vandaag onder andere in Radar: - Verzekeraars schenden consequent eigen letselschade-gedragscode De mailbox van Radar loopt over van klachten over de afhandeling van letselschadezaken. Deze gaan onder andere over traineren, extreem lage schikkingsvoorstellen en de manier waarop klanten behandeld worden. Vooral het tempo van de schadeafhandeling, waardoor sommige zaken jaren blijven voortduren, is een grote frustratie. De verzekeraars hebben zelf de Kwaliteitscode Rechtsbijstand en de Gedragscode Behandeling Letselschade opgesteld. Radar heeft de klachten van consumenten gecategoriseerd en gebundeld. Hiermee wordt pijnlijk duidelijk hoezeer de verzekeraars hun eigen gedragscode consequent schenden. Radar wil de gebundelde klachten aanbieden aan de verantwoordelijke ministers. Want wie gaat ervoor zorgen dat het schenden van de gedragscode voortaan niet meer zonder consequenties is? - Postpakketfraude na verhuizing: zo werkt het | Radar checkt Een aanmaning voor iets dat je nooit hebt besteld, dat is gek. Hoe kan dat? Oplichters speuren op Funda naar huizen die net verkocht zijn, waaronder jouw huis. Vervolgens bestellen ze voor een paar honderd euro aan spullen bij webwinkels waar je achteraf kunt betalen. Die laten ze bezorgen bij het lege huis. Daar is niemand, dus de postbode brengt het pakket naar een afhaalpunt - in dit geval de plaatselijke supermarkt waar ze niet om een ID-bewijs vragen en de oplichter zonder moeite de bestelde goederen kan ophalen. En jij als oud-bewoner van het huis krijgt vervolgens aanmaningen op de mat en deurwaarders achter je aan. Wat kunnen webwinkels doen om deze praktijken te voorkomen?

 • 19/3/2019 13:20 Radar

  Herhaling. Vanavond onder andere in Radar: - KVK stopt met doorverkoop adressen zzp'ers De KVK stopt met het doorverkopen van adressenbestanden van zzp’ers, dat maakte de KVK afgelopen week bekend. Al vaker besteedde Radar aandacht aan bedrijven die gebruik maken van deze bestanden om vervolgens via colportage zzp’ers aan dure, ongewilde abonnementen te krijgen. Dat de KVK deze stap zet is goed nieuws, maar zijn de zzp’ers nu af van de ongevraagde telefoontjes en bezoekjes van verkopers? En waarom stopt de KVK pas vanaf juli met het doorverkopen van de bestanden? - Medicijnquotum: afhankelijk van medicijn, maar middel niet geleverd Je zoon is afhankelijk van een epilepsiemedicijn. Als hij het middel niet slikt, moet je bij elke aanval die hij krijgt het noodnummer bellen. Sterker nog, als hij de medicatie niet slikt, overleeft hij het niet. Als je de medicatie op wil halen bij de apotheek, krijg je te horen dat het middel niet meer leverbaar is. Niet door een tekort, maar omdat er sprake is van een quotum vanuit de fabrikant die het medicijn maakt. Wat voor quotum, en hoelang duurt dat? En hoe kom je als moeder dan wel aan het medicijn? Heel veel vragen, Radar zoekt het antwoord.

 • 18/3/2019 20:40 Radar

  Vanavond onder andere in Radar: - KVK stopt met doorverkoop adressen zzp'ers De KVK stopt met het doorverkopen van adressenbestanden van zzp’ers, dat maakte de KVK afgelopen week bekend. Al vaker besteedde Radar aandacht aan bedrijven die gebruik maken van deze bestanden om vervolgens via colportage zzp’ers aan dure, ongewilde abonnementen te krijgen. Dat de KVK deze stap zet is goed nieuws, maar zijn de zzp’ers nu af van de ongevraagde telefoontjes en bezoekjes van verkopers? En waarom stopt de KVK pas vanaf juli met het doorverkopen van de bestanden? - Medicijnquotum: afhankelijk van medicijn, maar middel niet geleverd Je zoon is afhankelijk van een epilepsiemedicijn. Als hij het middel niet slikt, moet je bij elke aanval die hij krijgt het noodnummer bellen. Sterker nog, als hij de medicatie niet slikt, overleeft hij het niet. Als je de medicatie op wil halen bij de apotheek, krijg je te horen dat het middel niet meer leverbaar is. Niet door een tekort, maar omdat er sprake is van een quotum vanuit de fabrikant die het medicijn maakt. Wat voor quotum, en hoelang duurt dat? En hoe kom je als moeder dan wel aan het medicijn? Heel veel vragen, Radar zoekt het antwoord.

Twitter #radar
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...