Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Pauw op Sint Maarten

Pauw op Sint Maarten op tvAflevering 2 - Reportage (2019) waarin Jeroen Pauw Sint Maarten bezoekt.

De orkaan Irma raasde in 2017 over Sint Maarten. Er vielen doden en de ravage was enorm. Jeroen Pauw kijkt ter plekke hoe het staat met de wederopbouw.
Details
Datum / Tijdzondag 17 februari 2019 van 08:30 tot 09:25
SubgenreReportage
Jaar2019
PresentatieJeroen Pauw
Meer uitzendingen
    Geen uitzendingen gevonden...

Pauw op Sint Maarten gemist

  • 11/2/2019 22:15 Pauw op Sint Maarten

    In de vroege uren van 6 september 2017 raasde de orkaan Irma over Sint Maarten. Hoewel het aantal dodelijke slachtoffers meeviel, was de schade enorm: veel huizen waren verwoest, auto’s lagen ondersteboven op straat, schepen in de haven leken wel op een hoop geveegd en bomen waren geknapt als luciferhoutjes. Een groot aantal inwoners van het eiland raakte niet alleen dakloos, maar door het wegvallen van het toerisme ook nog eens werkloos. Jeroen Pauw gaat ter plekke kijken hoe het inmiddels – zestien maanden later – staat met de wederopbouw. Met de ruim een half miljard euro die de Nederlandse overheid beschikbaar stelde en de bijna twintig miljoen die met een tv-actie werd ingezameld is nog weinig zichtbaars gebeurd, stelde de Rekenkamer afgelopen december in een kritisch rapport. Hoe komt dat? Hoe botst de Nederlandse eis dat het geld verantwoord, transparant en zonder corruptie wordt besteed met de behoefte van de eilandbewoners aan een snelle wederopbouw zodat ze hun leven weer op kunnen pakken? Of ligt het allemaal genuanceerder? Jeroen Pauw rijdt met slachtoffers, ondernemers en mensen uit de gezondheidszorg en de toerismesector door de indertijd getroffen gebieden en gaat zo op zoek naar antwoorden. Ook praat hij met de premier van Sint Maarten, Leona Marlin-Romeo, en met oud-staatssecretaris Frans Weekers, die namens Den Haag de wederopbouwprojecten beoordeelt.

  • 17/2/2019 08:30 Pauw op Sint Maarten

    Aflevering 2 - Reportage (2019) waarin Jeroen Pauw Sint Maarten bezoekt. De orkaan Irma raasde in 2017 over Sint Maarten. Er vielen doden en de ravage was enorm. Jeroen Pauw kijkt ter plekke hoe het staat met de wederopbouw.

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...