Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Pauw Herhaling

Pauw: o.a. Anita Witzier op tvHerhaling. Vanavond onder andere in Pauw:

- Anita Witzier

Anita Witzier stopt na 20 jaar als presentatrice van het populaire televisieprogramma Memories. "Het is met pijn in het hart maar het is ook mooi." Haar opvolger is Katja Schuurman. Vanavond is Anita Witzier te gast bij Pauw en brengen we een ode aan haar 20 jaar bij Memories.

- Vincent Bijlo

Morgen gaat bij het NFF, het Nederlands FilmFestival, de documentaire ‘Ik hoor alles’ in premiere. De film is een portret van Vincent Bijlo. Regisseur Floris Alberse volgde de blinde cabaretier Vincent Bijlo (1965) drie jaar lang. Hij laat de kijker ervaren hoe Bijlo de wereld waarneemt en hoe hij omgaat met zijn afnemende gehoor.

- Anne-Mar Zwart

Het EO-programma Anti Pest Club is op het prestigieuze Gouden Rozen-festival in Berlijn uitgeroepen tot beste Europese kinderprogramma. In het programma brengt presentatrice Anne-Mar Zwart een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. Deze week is het programma op televisie vanwege de landelijke Week tegen Pesten. Vanavond is Anne-Mar te gast bij Pauw.

- Ellen ten Damme en Dennie Christian

Komende zondag kiest Duitsland een nieuw parlement. Deze week besteedt Pauw volop aandacht aan onze buren. Vanavond praten Ellen ten Damme, die vaak in Duitsland heeft opgetreden, en Dennie Christian over de grote verschillen in muziek en cultuur tussen Nederland en Duitsland.

- Renske de Greef

HEMA stopt met de geslachtsaanduiding op het etiket van kinderkleding. Schrijfster Renske de Greef voedt haar dochter Boris genderneutraal op en is blij met het initiatief van het warenhuis.
Details
Datum / Tijddonderdag 21 september 2017 van 15:20 tot 16:20
SubgenreActuele talkshow - herhaling
Uitzending gemistPauw Herhaling gemist
Jaar2017
PresentatieJeroen Pauw
LinkOfficiële website
Op Twitter@pauwnl
Hashtag#pauw
Meer uitzendingen

Pauw Herhaling gemist

 • 18/9/2017 16:00 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Kees van Kooten ‘Karrevrachten Pennevruchten’ heet de vuistdikke bundel met columns, scripts, reclameteksten, lofredes en andere teksten van Kees van Kooten die niet eerder in zijn boeken werden gepubliceerd. In de bundel duiken typetjes op als Koos Koets en De Vieze Man, komt zijn liefde voor taal duidelijk bovendrijven en blijkt hij te hebben gewerkt aan mislukte cursussen en films. Vanavond schuift Van Kooten aan. - Wouter de Winther De Miljoenennota, die komende dinsdag wordt gepresenteerd, is zoals ieder jaar uitgelekt. Vandaag had de Telegraaf de primeur. In de nota staat onder meer dat het kabinet 270 miljoen euro extra uittrekt voor de salarissen van basisschoolleraren. Telegraaf-journalist Wouter de Winther praat ons vanavond bij. - Derk Sauer Journalist en uitgever Derk Sauer richtte 25 jaar geleden de Russische The Moscow Times op. In 2005 verkocht hij de krant, maar sinds deze zomer is hij terug bij zijn jubilerende geesteskind. Vanavond in de uitzending blikt hij terug op 25 jaar The Moscow Times. - Hans Klok Hans Klok is terug in de Nederlandse theaters en gaat in Duitsland weer met Pamela Anderson optreden, vanavond geeft hij alvast een voorproefje bij Pauw.

 • 15/9/2017 16:00 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Dotan Zanger Dotan zal in het Rijksmuseum een optreden doen in trend van de serie Muziek in het Rijksmuseum. Het museum wil museumbezoek verrijken door exclusieve muziekoptredens aan te bieden. Dotan complementeert zijn optreden met een expositie van zijn initiatief #insidemybones, waarin hij mensen oproept om ‘echt’ te zijn, zonder filter. Dit refereert aan het realistische werk van Rembrandt. - Goedele Liekens Goedele Liekens is seksuoloog en zet zich in voor het vrouwelijke orgasme. De helft van de vrouwen heeft nooit een orgasme gehad. Vandaag presenteerde zij de resultaten van haar eigen onderzoek over het orgasme. In het onderzoek keek ze naar seksualiteit in brede zin. Vanavond praat ze aan tafel verder over dit onderzoek. - Pieter Derks Cabaretier Pieter Derks zal dit jaar tijdens Prinsjesdag het Prinsencabaret verzorgen. Hierin bespreekt hij het afgelopen politieke jaar. - Elena Lindemans en Miriam In 40 procent van de gevallen van huiselijk geweld is het slachtoffer een man. Nederland opende in 2008 het eerste opvanghuis voor mannen en inmiddels bestaan er zes opvanghuizen, waar jaarlijks 100 mannen terecht kunnen. Waarom is het zo moeilijk voor mannen om weg te gaan bij een vrouw die slaat? En hoe doorbreek je het taboe dat je als man slachtoffer bent van huiselijk geweld? Documentairemaker Elena Lindemans volgde twee mannen die zijn mishandeld door hun partners en maatschappelijk werker Miriam deelt haar ervaringen over werken in een mannenopvang. - Mick van Wely Morgen verschijnt een rapport met schokkende cijfers over corruptie binnen de politie. Uit het onderzoek van het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum van het ministerie van Veiligheid en Justitie blijkt dat de politie te weinig doet om corruptie tegen te gaan. Misdaadjournalist van de Telegraaf, Mick van Wely, schuift aan bij Pauw om erover te praten.

 • 14/9/2017 15:20 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Kees van der Staaij Kees van der Staaij (SGP) is de tweede fractievoorzitter die in onze nieuwe rubriek Algemene Beschouwingen zijn aanbevelingen zal doen voor het nieuwe politieke jaar. - Arrold van den Hurk en Peter Plasman Arrold van den Hurk, banketbakker uit het Brabantse Son, deed in 2013 mee aan het tv-programma Miljoenenjacht. Hij liep de kans op 5 miljoen euro mis door een druk op de rode knop. Vandaag zet de rechter een streep door de gewenste herkansing. Hij wilde het spel graag afmaken. Vanavond bij ons te gast Arrold van den Hurk en zijn advocaat Peter Plasman. Is de kans op 5 miljoen euro nu definitief voorbij? - Richard Krajicek 20 jaar geleden wilde de gemeente Den Haag Richard Krajicek huldigen met zijn winst op Wimbledon. De gemeente had een rijtocht met een koets in gedachte maar dat vond Richard niet zo’n goed idee. Hij wilde iets met kinderen doen, kinderen die nog nooit een racket hadden vastgehouden. Den Haag heeft toen een evenement voor hem georganiseerd in de Schilderswijk. Die ervaring was voor Richard de reden om een foundation op te richten. Het motto van de Krajicek Foundation: geen kind buitenspel. - Martien Hermans en Krista Nijstad Door een wetswijziging uit 2016 ontvangen zo’n tweeduizend bewoners van vakantieparken geen huurtoeslag meer. Krista is daar één van. Vanavond vertelt zij over de grote gevolgen die dit voor haar heeft. Zonder huurtoeslag kan zij de huur namelijk niet betalen en wordt ze “feitelijk de straat op gedrukt”, aldus Martien Hermans. De voorzitter van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen is boos en luidt de noodklok.

 • 13/9/2017 15:20 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Jort Kelder Nederland telt weer meer miljonairs: in 2015 waren er 106.200 miljonairshuishoudens, 500 meer dan een jaar eerder. Samen bezitten ze 309 miljard euro. En ze zijn jonger, vaker gelukkig getrouwd en meer maatschappelijk betrokken. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en Van Lanschot. Publicist en tv-maker Jort Kelder weet alles van miljonairs en is te gast. - De Braboneger Vanaf het moment dat er een Dumpert filmpje van hem viral ging in 2011 is het enorm hard gegaan met de carrière van Steven Brunswijk alias De Braboneger. Naast een goedlopende theatertour heeft Steven nu een eigen studioshow op TV. De basis van dit programma is de online reeks ‘BraboNeger Basht’. Hierin bespreekt hij alles wat hem irriteert en spaart hij niemand. Van rappers en voetbalvrouwen tot aan genderneutraliteit aan toe. Vanavond is Steven bij ons te gast om zijn frustraties aan tafel te delen.

 • 12/9/2017 15:55 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Jan Siebelink Het omvangrijke oeuvre van Jan Siebelink is sinds deze week uitgebreid met een nieuwe roman: De buurjongen. Opnieuw een verhaal dat zich afspeelt rond de bloemkwekerij van de bestseller Knielen op een bed violen. Vanavond vertelt Siebelink bij Pauw waarom deze plek zo een onuitputtelijke bron voor zijn romans is. En waarom De buurjongen bijna postuum was verschenen. - Yentl en De Boer Yentl Schieman en Christine de Boer vormen al vijf jaar het cabaretduo Yentl en De Boer en staan vanaf deze maand in het theater met hun muzikale programma Yentl en de Boer in Concert. Vanavond bij Pauw vertellen ze over hun samenwerking en over de alledaagsheid van het leven, die als een rode draad door hun voorstelling loopt. - Roos Schlikker Roos Schlikker verloor deze zomer haar moeder, die overleed aan haar verwondingen na een val van de trap. Haar vader werd door de politie hiervoor verdacht van poging tot doodslag. Op het moment dat haar moeder in kritieke toestand in het ziekenhuis lag, werd haar vader urenlang vastgehouden voor verhoor. In haar wekelijkse column in Het Parool uitte ze zaterdag haar emoties tegenover het Openbaar Ministerie en de Officier van Justitie. Vanavond praat ze bij ons aan tafel over de onwerkelijke situatie waar ze zich in bevindt. - Joost Luiten Donderdag begint het golftoernooi KLM Open en vanavond geeft titelverdediger Joost Luiten een mini-college golf. Joost heeft een missie: van golf een publiekssport maken. Vanavond vertelt hij waarom deze sport net zo veel kijkers verdient als voetbal. - Liza en Bram de Waard Liza komt net terug van Sint-Maarten. Vader Bram de Waard haalde haar op van het vliegveld. Vanavond schuiven ze aan bij Pauw.

 • 11/9/2017 16:00 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Irene Moors Zaterdag wordt op de Dam in Amsterdam een poging gewaagd om het wereldrecord EHBO-les te verbreken. Dat record staat nu op 1795 deelnemers. De presentatie is in handen van Irene Moors, ambassadeur van het Nederlandse Rode Kruis. Aan de vooravond vertelt Irene bij ons in de uitzending over het belang van een EHBO-diploma. - Xander van der Wulp Politiek verslaggever Xander van der Wulp bespreekt de voortdurende formatie en de regeringshulp aan Sint-Maarten. - Mylène de la Haye Volgende week buigt de rechter zich over Klaas Otto, oprichter van motorclub No Surrender. Otto staat terecht voor afpersing, bedreiging en mishandeling en zou opdracht hebben gegeven voor een aanslag op een officier van justitie. Journalist Mylène de la Haye maakte hem van dichtbij mee toen ze in 2014 een vrouwenchapter van de motorclub wilde oprichten, waarover ze schreef in tijdschrift Panorama. Ze raakte met Otto in conflict, waarna hij een publicatieverbod afdwong. Voor het eerst vertelt De la Haye op tv over die periode. - Olcay Gulsen Achtentwintig dagen stoppen met roken. Dat moet te doen zijn, zou je denken. Maar voor de drieënhalf miljoen Nederlanders die roken blijkt het doorgaans een stuk lastiger dan gedacht. Modeontwerper en ondernemer Olcay Gulsen rookt al bijna 25 jaar. Maar in oktober stopt ze, want dan is het Stoptober. Vanavond vertelt zij over haar dagelijkse gevecht tegen de sigaret.

 • 8/9/2017 16:00 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Waldemar Torenstra en Martijn Fischer Waldemar Torenstra en Martijn Fischer trotseren in in het nieuwe tv-programma Risky Rivers de Bosnische rivier de Una. De acteurs kennen elkaar goed sinds hun samenwerking in de film Vechtershart. Tijdens hun wildwatertocht stuiten de mannen onder meer op een waterval van liefst 20 meter hoog. - Henk Krol Henk Krol (50PLUS) trapt vanavond onze rubriek Algemene Beschouwingen af. - Thijs Zeeman Op 13 september doet het Belgische gerechtshof uitspraak in de zaak van oud-tv-presentator Frank Masmeijer. Masmeijer wordt beschuldigd van deelname aan grootschalige cocaïnehandel. 460 kilo coke is in bananendozen verscheept richting de haven van Antwerpen. Tegen Masmeijer wordt een gevangenisstraf van zeven jaar cel en een boete van 24.000 euro geëist. Journalist Thijs Zeeman volgde de oud-presentator een jaar op de voet en probeert de waarheid boven tafel te krijgen in de tweedelige documentaire De zaak Frank Masmeijer. Daarin botsten Masmeijer en Zeeman regelmatig. Vanavond vertelt Thijs Zeeman bij ons hoe hij dit afgelopen jaar heeft ervaren en deelt hij zijn visie op de zaak. - Reinier van den Berg en Suzanne Koelega We praten verder over Irma, de monsterlijke orkaan die het Caribische deel van het Nederlands Koninkrijk teistert. We horen de laatste berichten vanaf Sint-Maarten van Ruud Nijbroek en van Dick Drayer, NOS-correspondent op de Caribische eilanden. Te gast aan tafel is meteoroloog Reinier van den Berg, die alles afweet van orkaan Irma én van orkaan Jose, die een potentiële nieuwe bedreiging vormt voor de Bovenwindse eilanden. Daarnaast schuift ook Suzanne Koelega aan. Zij heeft 14 jaar lang op Sint-Maarten gewoond en kent het eiland door en door. Ze maakte daar van dichtbij mee hoe orkaan Luis in 1995 Sint-Maarten in zijn greep had.

 • 7/9/2017 15:20 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Niels van der Laan en Ronald Snijders Op donderdag 14 september brengt komiek en ambassadeur van onze stichting Ronald Snijders samen met zijn collega's Mike Boddé, Dolf Jansen, Niels van der Laan & Jeroen Woe en Pieter Jouke de benefietvoorstelling Het Lachspierbal in Carré te Amsterdam. Het doel van deze avond is geld in te zamelen voor onderzoek naar de spierziekte FSHD. Het Lachspierbal is een initiatief van de Stichting FSHD en Ronald Snijders. We praten vanavond met Ronald en Niels over de magie van de lach, trauma’s voor cabaretiers en hun samenwerking. - Leo Blokhuis Het is dit jaar exact vijfhonderd jaar geleden dat de Reformatie begon, het begin van de protestantse kerk. De drijvende krachten achter wat begon als een protest tegen de katholieke kerk, waren destijds Luther en Calvijn. Over de invloed van hun denkbeelden op Nederland, Nederlandse kunstenaars en Nederlands concertpubliek, maakte Leo Blokhuis de serie Achter de dijken. Leo, zoon van een hervormde predikant, schuift vanavond aan over zijn serie, en hoezeer het calvinisme hemzelf heeft gevormd. - Lilian Marijnissen SP-Kamerlid Lilian Marijnissen bespreekt de verwachte stijging van het eigen risico in de zorg. - Reinier van den Berg Reinier van den Berg praat ons bij over orkaan Irma, die vandaag onder meer een ravage aanrichtte op Sint Maarten.

 • 6/9/2017 15:20 Pauw Herhaling

  Herhaling. Vanavond onder andere in Pauw: - Jan Versteegh Jan Versteegh duikt als Jan de Belastingman in de wereld van belastingontwijking. Hij probeert als zzp'er net als de multinationals gebruik te maken van alle voordelen. Maar kun je als kleine ondernemer ook profiteren van Belastingparadijs Nederland? - Nathan Vos, Miranda van der Vegt en Anika Schollen Nathan Vos schreef een boek over zelfdoding onder mannen. Zijn broer David overleed aan zelfdoding in 2015. Niemand zag het aankomen. Zelfdoding komt twee keer zo vaak voor onder mannen als onder vrouwen. Nathan ondernam een zoektocht naar de ‘aanklooiende man’, die hij veel zag in zijn omgeving. De gemene deler: het waren functionerende, lieve echtgenoten en vaders die ergens een autonoom idee kregen dat ze faalden. In alles. De cijfers: in Nederland plegen twee keer zoveel mannen zelfmoord als vrouwen. Het zelfmoordcijfer daalde lange tijd. Tot 2007. Tussen dat jaar en 2016 steeg het aanzienlijk: van 1353 naar 1894. Zelfdoding is – na longkanker – de belangrijkste doodsoorzaak onder mannen onder de 60 jaar. - Jan van de Ven en Thijs Roovers Thijs Roovers en Jan van de Ven zijn de gezichten van PO in Actie en pleiten voor meer salaris in het basisonderwijs. Vorige week beloofde Lodewijk Asscher nog een substantieel bedrag als demissionair minister, maar Rutte houdt de boot nog af. De leerkrachten nemen geen genoegen met loze beloftes en willen de druk opvoeren in de formatie. - Carolien Borgers en Maike Meijer De Britse acteur en comedian Ricky Gervais komt naar Nederland en treedt dit weekend op in AFAS Live in Amsterdam. De kaarten voor het optreden van de populaire Engelsman waren razendsnel uitverkocht. Het optreden in Amsterdam maakt deel uit van zijn Humanity wereldtour in onder andere Stockholm, Dublin, Sheffield, New York en Reykjavik. Ricky Gervais staat bekend als de drijvende kracht achter de serie The Office en is geliefd om de zwarte kant van zijn humor. Toren C-comedian Maike Meijer en cabaretier Carolien Borgers delen hun favoriete Ricky Gervais fragmenten.

 • 5/9/2017 15:55 Pauw Herhaling

  Vanavond onder andere in Pauw: - Sophie Hilbrand Sophie Hilbrand opent deze week de deuren van haar eigen hotel voor goede gesprekken over seks. In Hotel Sophie ontvangt de presentatrice de komende weken verschillende gasten die zichzelf volledig blootgeven. De intieme setting van een hotel helpt ze te ontsnappen aan de sleur, zich te ontspannen en zich uiteindelijk open te stellen. De komende weken komen uiteenlopende onderwerpen zoals internetporno, seksuele voorlichting en seks in langdurige relaties aan bod. - Sharon Gesthuizen Sharon Gesthuizen zat tien jaar in de Tweede Kamer voor de SP. Nu komt ze met een boek over die tijd. Over de dominantie van Jan Marijnissen, de mislukking van Agnes Kant en het falende campagneteam van Emile Roemer. - Remco Breuker Dit weekend werd de wereld opnieuw opgeschrikt door een kernproef van het regime in Noord-Korea. Het zou mogelijk om een waterstofbom gaan, met een explosie die tien keer zo krachtig is als de vorige kernproef. Deze zomer maakte Noord-Korea bekend dat het langeafstandsraketten heeft waarop kernkoppen geplaatst kunnen worden. Vandaag komt de VN-Veiligheidsraad bijeen om te vergaderen over vervolgstappen. Valt een mogelijk conflict met kernmacht Noord-Korea nog te voorkomen? Hoogleraar Koreastudies Remco Breuker volgt Noord-Korea op de voet en schetst vanavond bij Pauw de laatste ontwikkelingen. - Saskia Belleman Mark de J. zit al meer dan 17 maanden in voorlopige hechtenis voor de moord op Koen Everink. Vandaag stond hij opnieuw voor de rechter. De advocaat van Mark de J. vroeg om aanvullend onderzoek naar aanleiding van een nieuw rapport van het forensisch instituut IFS, waarin werd geconcludeerd dat het 'zeer waarschijnlijk' is dat Koen Everink door meerdere daders werd vermoord, en niet alleen door Mark de J. Dat rapport wordt wel toegevoegd aan het strafdossier, zegt de rechtbank, maar was geen aanleiding voor aanvullend onderzoek. We praten er vanavond over met rechtbankverslaggeefster Saskia Belleman.

Twitter #pauw
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...