Sluit venster

Youtube

Sluit venster

NOS Tour de France

NOS Tour de France op tvAflevering 20 - Rechtstreeks verslag van de 104de Ronde van Frankrijk: Liveverslag van de twintigste etappe, een individuele tijdrit van 23 km met start en finish in Marseille. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen.
Details
Datum / Tijdzaterdag 22 juli 2017 van 13:55 tot 17:57
SubgenreWielrennen op de weg
Uitzending gemistNOS Tour de France gemist
Jaar2017
PresentatieHerbert Dijkstra, Maarten Ducrot
Hashtag#TDF17
Meer uitzendingen

NOS Tour de France gemist

 • 11/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Liveverslag van de tiende etappe van 178 km, van Périgueux naar Bergerac in de Dordogne. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: Na een tumultueus Tourweekend met veel valpartijen konden de renners maandag genieten van een rustdag. Vandaag zullen de favorieten het opnieuw rustig aan kunnen doen, want er liggen slechts twee heuveltjes van de vierde categorie op de route. NOS-commentator Herbert Dijkstra kijkt vooruit naar de vlakke rit van Périgeux naar Bergerac. Wat voor etappe verwacht je? "Ik hoop vooral dat het anders loopt dan de vlakke etappes van vorige week. Het is zo voorspelbaar en dat is jammer. Ik hoop dat de vermoeidheid na de bergen ervoor zorgt dat het peloton de kopgroep laat gaan. Of dat de kopgroep er een spannende strijd van kan maken." Je hebt geen zin in een nieuwe wandeletappe? "Nee, vorige week zaten we meerdere keren naar een toneelstukje te kijken. Natuurlijk was er wel elke dag een kopgroep weg, maar die probeerde het tegen beter weten in. Het was allemaal geregisseerd. We moeten nu niet nog een keer voor de gek worden gehouden." Hoe kijk je naar Dylan Groenewegen? "Ik heb uitgebreid met hem gesproken en hij heeft echt de knop omgezet. Hij sprintte vorige week telkens volgens het boekje, maar dat wil hij niet meer. Hij wil eerder aangaan, wanneer het voor hem goed voelt." "Hij komt heel volwassen op mij over. Hij denkt er goed over na en zal zeker wel een keer een Touretappe winnen. Is het niet dit jaar, dan in de toekomst." Wat is belangrijker: dat hij concurrent Arnaud Démare kwijt is of dat hij tot dit nieuwe inzicht is gekomen? "Het ontbreken van Démare is voor mij geen issue en voor hem volgens mij ook niet. Je moet altijd van je eigen kracht uitgaan. Hij heeft bewezen dat hij de concurrentie kan verslaan. Ik hoop vooral dat hij zo onbevangen blijft." Wie is jouw favoriet voor vandaag? "Poeh, ik heb geen glazen bol, dus ik kan niet één favoriet aanwijzen. Ik zou het leuk vinden als er een groep vooruit blijft met Dylan van Baarle. Hij heeft de potentie om het af te maken." "En als het toch een sprint wordt, dan zien we het wel. Marcel Kittel heeft misschien de meeste snelheid, maar dan hoop ik toch vooral dat zijn ploeg QuickStep ook z'n best gaat doen om er een spannende strijd van te maken in de aanloop naar die sprint. Andere ploegen zullen zich toch ook achter de oren krabben, waarom ze zich zo naar de slachtbank laten leiden."

 • 9/7/2017 11:40 NOS Tour de France

  Liveverslag van de negende etappe van 181 km, van Nantua naar Chambéry in de Alpen, met drie cols (+1000 m). Een vooruitblik van NOS.nl: De klassementsmannen hielden hun kruit zaterdag nog droog, vandaag zal het geweer van de uitdagers van Chris Froome op scherp staan. Liefst drie beklimmingen van de buitencategorie krijgen de renners voor de kiezen: de Col de la Biche, de Grand Colombier en de Mont du Chat. Daarnaast staan er nog vier bergen op het programma. Maar volgens NOS-analist Rob Harmeling ligt er nog meer gevaar op de loer. Wat dacht je toen je in het routeboek keek? "Het klassement zal flink door elkaar worden geschud, dat is duidelijk. Er liggen zeven officiële bergen op de route, maar de renners moeten nog veel meer heuveltjes over. Vlak na de afdaling van de laatste klim, de Mont du Chat, zit er nog zo'n klimmetje van een paar honderd meter. Ook die zijn bepalend in de koers." "Het zijn allemaal niet de hoogste bergen, het komt bij lange na niet in de buurt van de 2.000 meter. Het is vooral kort en steil." Wie kan het Froome moeilijk maken? "Als Nairo Quintana goed is, moet hij het vandaag proberen. Er zitten niet heel veel bergen in deze Tour, dus dit is zijn kans." "Alberto Contador leverde altijd veel spektakel, maar heeft dat de afgelopen jaren toch steeds minder vaak laten zien. Ik geeft Fabio Aru en Richie Porte eerlijk gezegd meer kans." Wordt het een dag voor de aanvallers? "Dat weet ik niet, het wordt vooral een etappe voor de klassementsmannen. Ik verwacht dat ze de kopgroep weer maximaal twee, drie minuten geven, net als gisteren. Het duurde heel lang voor er überhaupt een groep wegkwam, dat maakt de eerste uren heel interessant." Gaat Sky weer ouderwets op kop sleuren? "Ja, ze zijn weer erg sterk. Dat had ik voor de Tour niet verwacht. BMC jaagt natuurlijk ook op het geel, zij reden eerder deze week met z'n allen op kop, maar Froome heeft gewoon weer de sterkste ploeg." "Het rijden van Sky is bijna demoraliserend. Ze houden de afstand met de koplopers al de hele Tour klein." Waarom doen ze dat? "Ik denk omdat het niveau in de breedte heel hoog ligt. Niet alleen Sky zorgt daarvoor, andere ploegen ook. Veel ploegen hebben er belang bij om het gat niet te groot te laten worden. Ze willen niet worden verrast door een enorme ontsnapping, denk ik." Is het nog steeds zo warm als eerder in de week? "Ja, het is drukkend warm, ondanks een buitje af en toe. Je zag renners soms wit wegtrekken gisteren. De kramp van Lilian Calmejane in de finale kwam waarschijnlijk ook door een combinatie van hitte en vochtverlies." En dan krijgen ze niet eens de tijd om een beetje te wennen aan de warmte. "Ja, vanaf de start gaat het meteen omhoog. De mannen die vandaag al in de problemen komen, zullen geen oog dicht doen."

 • 8/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Liveverslag van de achtste etappe van 178 km, van Dole naar Station des Rousses (1175 m) in de Jura. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: Na twee dagen sprinten gaat het vandaag in de Tour de France weer bergop. Drie beklimmingen staan er op het programma, van de derde, tweede en eerste categorie. Na de laatste beklimming volgen nog twaalf glooiende kilometers naar Station des Rousses. Danny Nelissen laat zijn licht schijnen over de achtste etappe, die hoop biedt op een Nederlandse etappezege. Ben je blij dat we weer de bergen in gaan? "Ik vind dat altijd een beetje gezeur. Natuurlijk is het saai en lang geweest, maar de Tour is ook een wedstrijd van uithoudingsvermogen. De renners van tegenwoordig lijken net wielrenners, ze moeten niet zo zeuren." Hebben vluchters vandaag wel een kans weg te blijven? "Dat zal afhangen van wat de klassementsmannen willen. We kunnen een koers krijgen zoals op La Planche des Belles Filles, waar de favorieten het tempo heel hoog hielden. Toen heeft BMC heel hard gereden. Maar dat gaan ze niet nog een keer doen, denk ik, want dat zal veel energie gekost hebben." Gaan we Robert Gesink eindelijk zien? "Dit is wel een dag die bij hem past, of bij Greg Van Avermaet. Als zij in een goede kopgroep zitten, kunnen ze vooruitblijven op de Tourfavorieten. Maar dan moeten er wel echt andere renners in de kopgroep zitten dan die jongens van de afgelopen dagen." Wat voor renners moeten dan meezitten? "Je hebt echt klimmers nodig om in de slotfase je voorsprong te behouden. Aan de voet van de laatste klim heb je nog zeker vier minuten nodig. Klimmers als Gesink kunnen het tempo hoog houden om dan vooruit te blijven." De laatste 23 kilometer bestaat uit eerst 11 kilometer klimmen en dan 12 kilometer over een glooiend terrein. Waar wordt het verschil gemaakt? "Bij dat laatste. Glooiend terrein is juist het gevaarlijkst. Daar kan nog weleens een tactisch spel ontstaan. Als Chris Froome bijvoorbeeld alleen zit en Richie Porte noch Greg Van Avermaet bij zich heeft. Dan kan Froome geïsoleerd raken." Moet Froome zich zorgen maken om zijn gele trui? "Nee, dat eigenlijk niet. Ik zou niet weten wie hem nu zou moeten aanvallen. Fabio Aru maakt natuurlijk een goede indruk en hij heeft een goede ploeg. Maar nu is het gewoon te vroeg in de Tour om het te proberen."

 • 7/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Verslag van de zevende etappe van 214 km, van Troyes naar Nuits-Saint-Georges. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: De etappe van vandaag zal akelig veel lijken op die van gisteren, verwacht commentator Maarten Ducrot. "Er gaat een kopgroep weg, de sprintersploegen controleren de boel en in de laatste kilometers gaan de sprinters strijden om de dagzege." Op de route van Troyes naar Nuits-Saint-Georges ligt maar één beklimming van de vierde categorie. "Ik zie geen andere oplossing met deze manier van koersen", zegt Ducrot. Is daar wat aan te doen? "Kleinere ploegen. Dat is een oplossing. En met gelijke salarissen voor alle ploegen krijg je ook wedstrijden die spannender zijn, dan kunnen de rijke ploegen de koers minder controleren." Wat vind je van die manier van rijden? "Dit hoort niet in de Tour. De instelling van de renners vind ik onbegrijpelijk, want het is een heel saai schouwspel. Ik snap ook niet dat de Tourorganisatie kiest voor dit soort etappes." Hoe ziet de sprint eruit vandaag? "De laatste vijf kilometer gaat het alleen maar rechtdoor. Dat is weer een goed scenario voor Marcel Kittel, want hij is de snelste van allemaal." Timo Roosen van Lotto-Jumbo hoopt op een lange, rechte sprint om de trein in stand te houden. Wordt dit dan de dag van Groenewegen? "Als Lotto-Jumbo de ruimte heeft om de sprinttrein goed te laten werken, hebben de andere ploegen dat ook. Dan kan QuickStep de trein ook goed laten werken en is Kittel alsnog de favoriet." Niet moeilijk om te raden wie jouw favoriet is voor vandaag? "Nee, dat is Marcel Kittel. Gisteren heeft hij een heel mooi woord gebruikt na zijn overwinning: freestylesprinten. Dat vind ik echt een goede uitdrukking." "Zijn treintje zet hem af op de tiende plek in de laatste kilometer, tot dan heeft hij nog geen trap hoeven doen. En vanaf dat moment kan hij buitenom op pure snelheid langs alle anderen sprinten." Kittel kan Erik Zabel evenaren met twaalf ritzeges. Kun je die twee Duitse sprinters vergelijken? "Het zijn twee heel verschillende renners. Kittel is van nature een tijdrijder, zijn sprint is eigenlijk een heel korte tijdrit." "Zabel is juist een klassieke sprinter die het tegen de treintjes van Mario Cipollini moest opnemen. Zabel kon ook redelijk klimmen. Al is Kittel daar ook beter in geworden de laatste jaren."

 • 6/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Verslag van de zesde etappe van 216 km, van Vesoul naar Troyes. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: Na een dagje klimmen in de Vogezen ligt er vandaag weer een massasprint op de loer. De renners starten in Vesoul en rijden naar het noordwesten om 216 kilometer verderop te finishen in Troyes. Slechts twee klimmetjes van de vierde categorie liggen op de route. Volgens NOS-analist Marijn de Vries kan het niet anders dan uitdraaien op een massasprint. Dat zou de derde in zes dagen worden. Maar er is een verschil met de vorige twee sprints: Mark Cavendish (gebroken schouderblad) en Peter Sagan (uit de Tour gezet) zijn er niet meer bij. Ga je Sagan missen? "Het is zeker jammer dat hij weg is, want Sagan zorgde altijd voor een vrolijke noot in de Tour. Maar in de massasprints gaan we hem niet per se missen, want hij was toch niet een van de topfavorieten in een vlakke sprint." Geldt dat ook voor Cavendish? "Nee, van Cavendish had ik nog wel wat verwacht. Ondanks zijn ziekte (Cavendish had Pfeiffer in het voorjaar, red.) leek hij sterk. Ik was wel benieuwd naar hem." Op wie zet je je geld vandaag? "Niemand steekt er echt bovenuit. Arnaud Démare is in topvorm, maar Marcel Kittel zal gebrand zijn op revanche na zijn nederlaag van dinsdag. Dat geldt ook voor André Greipel. Vaak als je denkt dat hij niet snel genoeg is of dat zijn treintje niet goed werkt, staat hij er toch weer." De terugkerende vraag in deze rubriek bij de massasprints: wat verwacht je van Groenewegen? "Ik heb het idee dat zijn treintje nog niet helemaal goed werkt. Een paar dagen geleden viel het me op dat hij uit zijn trein stapte en voor een ander wiel koos. Zijn ploeggenoten waren hem ineens kwijt." "Op zich kun je best veranderen van tactiek in een sprint, maar dat was volgens mij niet zo handig. Groenewegen is wel een sprinter die handelt op intuïtie en zijn eigen weg zoekt. Dat kan heel goed zijn, maar je moet wel een keuze maken. Nu hangt het een beetje tussen 'rijden in een treintje' en 'zijn eigen weg kiezen' in." De gele trui zit nu om de schouders van Froome. Verandert dat nog iets aan de koers? "Nee, voor Sky is de Tour nu net begonnen. Het loopt gesmeerd voor ze en ik denk dat ze dit scenario wel hadden verwacht. Toch waren ze niet zo leidend zoals we dat van de ploeg de afgelopen jaren gewend waren. Ze zijn duidelijk minder dominant in de koers."

 • 5/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Verslag van de vijfde etappe van 160 km, van Vittel naar La Planche des Belles Filles in de Vogezen. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: Zonder de uit de Tour gezette Peter Sagan trekt het peloton vandaag de Vogezen in. Na twee dagen sprinten moeten de favorieten voor de gele trui vandaag hun kaarten op tafel leggen. De etappe finisht op La Plance des Belles Filles, een col van de eerste categorie. Commentator Joris van den Berg gaat met grote belangstelling kijken naar drievoudig Tourwinnaar Chris Froome. Hoe vind je dat Froome het tot nu toe doet? "Het ziet er in de eerste dagen goed uit. Bij hemzelf, maar eigenlijk bij heel Team Sky. Voor Froome is dit de eerste kans om de concurrentie een draai om de oren te geven." Past deze klim bij hem? Het is 5,8 kilometer klimmen met gemiddeld 8 procent. "Ja, het is een slopersklim. Sky zal in een hoog tempo gaan rijden en de hele wedstrijd willen controleren." Geen ideale etappe voor een aanval van Robert Gesink dus? "Nee, dit is geen dag voor hem. Alle klassementsmannen zijn nog fris. Die willen zich laten zien en gaan hard rijden. Dat maakt het voor een kopgroep lastig." "Gesink heeft bovendien nog maar een achterstand van drie minuten. Dat is te weinig, denk ik. Hij moet rustig doorgaan met tijd verliezen. En dat bedoel ik niet lullig. Maar met een grote achterstand krijgt hij in de tweede en derde week wel de ruimte om een etappe te winnen." Froome oogt dus sterk. Geldt dat ook voor de concurrentie? "Wel voor Richie Porte en Alberto Contador. Die zagen we maandag in de finale op de slotklim in Longwy vooraan. Dat is een goed teken. Zeker Porte is in orde, dat was te zien. Ook met Nairo Quintana zit het wel goed. Hij werd gisteren in de massasprint goed voorin gehouden." "Romain Bardet lijkt daarentegen kwetsbaar. Hij ging zondag onderuit, had maandag wat problemen en ook ploeggenoten van hem gingen onderuit. Ik heb AG2R weleens sterker gezien." Bora moet verder zonder Peter Sagan. Wat doet dat met die ploeg? "Ik zou zeggen: let op Rafal Majka. Dit is sowieso wel een etappe voor hem, maar je ziet vaak dat een ploeg na een voorval zoals gisteren op zoek gaat naar revanche. Die willen iets laten zien." Tot slot nog even over Sagan. Vind je het terecht dat hij uit de Tour gehaald is? "Dat hij gedeclasseerd werd, dus teruggezet naar de laatste plek in zijn groep, was terecht. Maar hem diskwalificeren had van mij niet gehoeven."

 • 4/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Verslag van de vierde etappe van 203 km, van Mondorf-les-Bains (Luxemburg) naar Vittel (Frankrijk). Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: "Je hoeft geen Einstein te zijn om het scenario van deze etappe te voorspellen." Was getekend, Han Kock, wielerverslaggever van de NOS. "Er gaat een kopgroep weg, de sprintersploegen houden de marge klein en in Vittel gaan de sprinters het afmaken." De enige hindernis is een heuveltje van de vierde categorie, op 37 kilometer van de streep, maar dat zal de snelle mannen volgens Kock niet afschrikken. "De sprinters willen en zullen er een sprint van maken." Is het niet een beetje saai, weer een etappe waarin het spektakel pas in de laatste drie kilometer zit? "Het hoort een beetje bij de eerste Tourweek. Dit soort etappes zijn een beetje een traditie geworden. Iedereen moet natuurlijk aan bod komen en sprinten is gewoon een onderdeel van het wielrennen. En met een mooie massasprint is niks mis. Je moet er alleen lang op wachten." Soms lijkt het alsof er in de Giro en de Vuelta minder voorspelbare etappes zitten. Klopt dat? "In de Giro van dit jaar zaten ook veel sprintetappes, alleen vielen ze minder op. De eerste rit werd geen sprint omdat Lukas Pöstlberger iedereen verraste. De dag erna won Greipel en een andere sprinter, Fernando Gaviria, won in totaal liefst vier etappes. Dus ook de Giro heeft vlakke ritten, maar het valt wat minder op misschien." Dylan Groenewegen krijgt dus vandaag weer een kans. Hoe kijk je naar hem? "Hij hoort bij de kanshebbers, maar dan moet er bij de anderen iets misgaan en bij Groenewegen moet alles kloppen. Alleen dan kan hij een etappe winnen. Maar zoiets kan dus wel zomaar gebeuren." "Winnen op dit niveau is heel moeilijk. Dit is de Champions League van het sprinten. De helpers zijn op topniveau en de sprinters ook, het hele peloton wil pieken. Hij heeft zijn concurrenten allemaal een voor een weleens verslagen. Maar dit is de Tour en daar zijn ze allemaal." Kun jij je een scenario voorstellen waarin het geen sprint wordt? "Nee, want de sprintersploegen zullen er alles aan doen om het te laten uitdraaien op een sprint. QuickStep gaat voor Kittel, Lotto-Soudal voor André Greipel en Cofidis voor Nacer Bouhanni. Ze zouden ook op de zege van een aanvaller kunnen inzetten, maar die ploegen zijn in de eerste week te vers en te gretig." Wie is voor jou de topfavoriet vandaag? "Marcel Kittel is de te kloppen man. Maar hij moet oppassen voor Arnaud Démare. Hij was gisteren weer sterk, dus dat wordt een interessant duel. De weg loopt een klein beetje op. Dat ligt Démare wel. Maar als Kittel goed gelanceerd wordt, is hij de snelste sprinter van allemaal."

 • 3/7/2017 14:10 NOS Tour de France

  Verslag van de derde etappe in de Tour de France van 202 km, van Verviers (België) naar Longwy (Frankrijk). Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Een vooruitblik van NOS.nl: Het wordt oppassen geblazen in Longwy, waar vanmiddag na 212,5 kilometer de derde etappe van de Tour finisht. De laatste anderhalve kilometer gaan gemeen bergop, met een maximaal stijgingspercentage van elf. Met zo'n finale zijn er verschillende scenario's denkbaar. Volgens verslaggever Gio Lippens kan Peter Sagan winnen, maar Robert Gesink ook. Of misschien wel geletruidrager Geraint Thomas. Het spektakel zit waarschijnlijk aan het einde van de etappe. Hoe ziet de aanloop naar de finale eruit? "Ik verwacht een gebruikelijke aanval van een paar renners, die vooral voor de bolletjestrui gaan. Er liggen meer punten klaar dan vandaag. Toch denk ik dat een compleet peloton aan de laatste twee, drie kilometer gaat beginnen." Dylan van Baarle zei gisteren al dat hij mee wil zitten. Maakt hij kans op de zege? "Het is het soort etappe dat Van Baarle goed ligt, maar het is eigenlijk te vroeg in de Tour voor een geslaagde vlucht. Vaak zie je toch pas in de tweede week dat een kopgroep echt ruimte krijgt." "Maar als er minstens vijf renners in de aanval gaan en de achtervolging in het peloton komt niet goed op gang, kan de kopgroep met deze finale wel wegblijven." Wat voor type renner zie jij vandaag winnen? "Je moet denken aan renners als Philip Gilbert, Peter Sagan, Michael Matthews of Michal Kwiatkowski. Het is een echte Ardennen-aankomst, deze renners kunnen goed bergop sprinten. Maar ik geef geletruidrager Geraint Thomas ook wel een kans, hij kan heel goed volle bak doorknallen." Moeten de klassementsrenners zich nog zorgen maken? "Nee, er zullen geen grote tijdsverschillen ontstaan, daar is de klim niet lang genoeg voor. Maar aan de andere kant: de favorieten kunnen wel proberen een paar seconden te pakken. Daar is zo'n aankomst ideaal voor." Er staat al een groot aantal renners op een halve minuut van Froome, dus waarom niet? "Precies, want als het niet lukt, kost dat niks. Ze zullen niet veel last hebben van die korte inspanning. Bovendien is de etappe van morgen weer erg vlak, dus ze hebben alle tijd om te herstellen." Chris Froome ging gisteren onderuit, maakt dat hem kwetsbaar? "Ja, dat denk ik wel. Want ook al heeft hij geen serieuze fysieke schade opgelopen, zo'n valpartij doet altijd iets met een lichaam. Vorig jaar ging Alberto Contador onderuit bij een stoeprandje, net zoals Froome gisteren. Die was daarna nog een paar dagen aan het kwakkelen en stapte toen af." "Ik weet niet of Froome er net zo slecht aan toe is als Contador toen, maar het zou me niet verbazen als de anderen hem proberen aan te vallen." Is het ook niet stiekem een aankomst voor Robert Gesink? "Ja, ook hij kan het afmaken op die slotklim. Bauke Mollema trouwens ook, maar ik denk dat Mollema toch vooral bij zijn kopman Alberto Contador in de buurt moet blijven."

 • 2/7/2017 11:55 NOS Tour de France

  Rechtstreeks verslag van de 104de Ronde van Frankrijk. Verslag van de tweede etappe van 206 km, van Düsseldorf (Duitsland) naar Luik (België). Geraint Thomas is de eerste drager van de gele trui. Thomas (Sky) won gisteren de tijdrit over spekgladde straten in Düsseldorf voor Stefan Küng. Thomas was vijf seconden sneller dan de Zwitser van BMC. De grote verliezer van de dag was Alejandro Valverde. Hij gleed onderuit in een bocht en schoot de hekken in. De Spanjaard moest naar het ziekenhuis worden afgevoerd en is de eerste uitvaller in de Ronde van Frankrijk. Ook Ion Izagirre ging onderuit en verlaat de ronde.

 • 1/7/2017 15:10 NOS Tour de France

  Verslag van de eerste etappe in Duitsland, een individuele tijdrit van 14 km met start en finish in Düsseldorf. Aan de finish staat Herman van der Zandt met afwisselend Danny Nelissen of Thijs Zonneveld om renners, ploegleiders en anderen meteen een reactie op de etappe te vragen. Alle etappes van de Tour de France zijn ’s middags rechtstreeks te zien op NPO 1. Met deskundig commentaar van het NOS Tour-tandem Herbert Dijkstra en Maarten Ducrot en de finishinterviews door Han Kock. Wegens succes geprolongeerd is het finishprogramma direct na afloop van de etappe: Herman van der Zandt staat samen met wielerexperts Danny Nelissen of Thijs Zonneveld klaar om de etappe te analyseren en om de wielrenners, nog vóór ze uit het zadel zijn, voor de camera te krijgen. De etappes 1, 2, 9, 13, 18, 20 en 21 van de Tour worden van start tot finish uitgezonden: twee tijdritten, de lange rit van Duitsland naar België, de belangrijkste bergetappes en de slotrit.

Twitter #TDF17
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...