Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Luther

Luther op tvSeizoen 5 - Aflevering 2 - Britse misdaadserie (2019).

Nu zijn vriend in gevaar is en een jonge vrouw ontvoerd werd door de seriemoordenaar, krijgt Luther ook nog af te rekenen met de wraakactie van Cornelius. Wie wil Luther redden en wie wil hij zeker niet verliezen? Door de toenemende afwezigheid van Luther staat Halliday aan het hoofd van de zoektocht naar een moordenaar die vastberaden is zijn laatste gruwelijke meesterwerk te voltooien.
Details
Datum / Tijdzaterdag 26 januari 2019 van 20:35 tot 22:20
SubgenreMisdaadserie
Jaar2019
RegisseurJamie Payne
Hashtag#luther
Meer uitzendingen

Luther gemist

 • 11/1/2019 22:20 Luther

  Het vierde seizoen van de Britse misdaadserie Luther, uit 2015, bestaat uit slechts twee afleveringen. Deze worden allebei vanavond uitgezonden op NPO 3, tussen 22:20 en 23:55 uur. Na de schokkende dood van zijn partner Ripley heeft politie-inspecteur John Luther ontslag genomen en is hij op een stil plekje gaan wonen. Hij heeft niet veel meer om voor te leven, vindt hij zelf. Dan ontdekt hij ook nog dat de enige voor wie hij nog wél iets voelt misschien dood is. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één doel: de dader opsporen en wraak nemen. Intussen doen de inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Er is een beestachtige killer actief die zijn slachtoffers verslindt en hun identiteit aanneemt, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken.

 • 28/7/2018 20:35 Luther

  Canvas zendt vanaf vanavond seizoen 4 uit van de bekende Britse detectiveserie Luther met in de hoofdrol Idris Elba als politie-inspecteur John Luther. In aflevering 1: na de schokkende dood van zijn partner Ripley heeft politie-inspecteur John Luther ontslag genomen en is hij op een stil plekje gaan wonen. Hij heeft niet veel meer om voor te leven, vindt hij zelf. Dan ontdekt hij ook nog dat de enige voor wie hij nog wél iets voelt misschien dood is. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één doel: de dader opsporen en wraak nemen. Intussen doen de inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Er is een beestachtige killer actief die zijn slachtoffers verslindt en hun identiteit aanneemt, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken.

 • 24/3/2017 21:25 Luther

  Na de schokkende dood van zijn partner Ripley heeft politie-inspecteur John Luther ontslag genomen en is hij op een stil plekje gaan wonen. Hij heeft niet veel meer om voor te leven, vindt hij zelf. Dan ontdekt hij ook nog dat de enige voor wie hij nog wél iets voelt misschien dood is. Vanaf dat moment heeft hij nog maar één doel: de dader opsporen en wraak nemen. Intussen doen de inspecteurs Theo Bloom en Emma Lane onderzoek naar een reeks gruwelijke moorden. Er is een beestachtige killer actief die zijn slachtoffers verslindt en hun identiteit aanneemt, om vervolgens weer een nieuwe prooi uit te zoeken. Maar hoe verder de politie doordringt tot het hart van de zaak, hoe duisterder het allemaal wordt. Naarmate de seriemoordenaar in een steeds hoger tempo slachtoffers maakt, begint Luther te beseffen dat hij toch zal moeten ingrijpen. Terwijl John Luther geschorst is en letterlijk ergens op de rand leeft, bereikt hem nieuws over iemand waardoor hij weer wordt teruggeroepen naar de hoofdstad. Intussen maakt een hongerige seriemoordenaar Londen onveilig.

 • 13/2/2016 20:35 Luther

  Vanavond gaat het derde seizoen van Luther van start op NPO 3. Luther is een Britse psychologische politieserie met in de hoofdrol Idris Elba als Detective Chief Inspector John Luther. Luther is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn positie als bewogen politieman staat altijd voorop. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps. Door een toevallige ontmoeting krijgt Luther vlinders in de buik. Maar niets is makkelijk. Zeker niet wanneer er een moordenaar losloopt, een cyberpester de rollen omdraait en wanneer zijn collega's zijn ergste vijanden blijken te zijn. Luther ontdekt dat de moordenaar het verleden oprakelt. Kan hij hem stoppen voor hij zijn volgende moord pleegt? Ripley staat voor een moeilijke keuze: een oogje dichtknijpen bij de onorthodoxe werkwijze van Luther of hem verraden?

 • 6/2/2016 20:35 Luther

  Vanavond is het slot van het tweede seizoen van Luther te zien op NPO 3. Luthers genegenheid voor Jenny wordt groter en hij doet er alles aan om haar te helpen. Baba van zijn kant is vastbesloten om Luther strak aan de lijn te houden. Bovendien moet Luther achter een seriemoordenaar aan die blijkbaar in het wilde weg, zonder enig motief slachtoffers maakt. Daardoor kan hij de kwetsbare Jenny minder goed beschermen. Vanaf volgende week zaterdag is het derde seizoen van Luther te zien.

 • 30/1/2016 20:35 Luther

  In seizoen 2 begint John Luther net weer op te krabbelen na de gruwelijke moord op zijn vrouw en de lange rouwperiode daarna. Luther keert eindelijk terug naar de Londense politie. Hij komt in een heel nieuwe omgeving terecht. Zijn oude eenheid is ontbonden, maar hij kan terecht in de nieuwe moordbrigade van zijn vroegere collega Martin Schenk. Luther slaagt erin een paar andere oud-collega's op te vissen, onder wie zijn trouwe makker Justin Ripley. Het duurt niet lang voor hun eerste onderzoek zich aandient: een gemaskerde man pleegt rituele moorden op historische plaatsen in Londen. Als het aantal slachtoffers blijft stijgen, moet Luther gebruik maken van al zijn vaardigheden om de moordenaar te stoppen. Hij zoekt contact met de speurders en kondigt een groot 'meesterwerk' aan.

 • 23/1/2016 20:35 Luther

  Vanavond is het slot van het eerste seizoen van Luther te zien op NPO 3. Wanneer DCI John Luther verdacht wordt van de moord op zijn echtgenote Zoe, kan hij enkel nog Alice om hulp vragen. Enkel in de riskante samenwerking met deze aartsvijand ziet hij nog een kans om zijn onschuld te kunnen bewijzen. Voor inspecteur John Luther is het oplossen van misdrijven geen werk. Het is een roeping. Luther is een briljant speurder, die er zo zijn eigen wetten en regels op na houdt en zijn collega's regelmatig versteld doet staan met zijn scherpe inzicht. Met volle overgave gaat hij het psychologische duel aan met psychopaten, moordenaars en de demonen die in hemzelf huizen. Want Luther heeft een gekwelde geest. De ene keer is hij vriendelijk en kwetsbaar, de andere keer keihard en zelfs gewelddadig. Gezien dat laatste vragen sommigen zich af of hij niet vooral wordt gedreven door een drang tot zelfvernietiging. Maar de enige met wie Luther over zulke zaken praat, is Alice, de mooie moordenares met wie hij tot zijn verbazing een soort verbondenheid voelt... Het tweede seizoen van Luther start volgende week zaterdag.

 • 9/1/2016 20:35 Luther

  Vanaf vanavond wordt de serie Luther opnieuw uitgezonden op NPO 3. Luther is een Britse psychologische politieserie met in de hoofdrol Idris Elba als Detective Chief Inspector John Luther. DCI John Luther is een detective die voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit werkt. Zijn positie als bewogen politieman staat altijd voorop. Zijn toewijding is een vloek en een zegen voor hemzelf, zijn geliefde en zijn medewerkers en levert hem ook veel vijanden op binnen het politiekorps. John Luther begint weer te werken na een traumatische arrestatie bij zijn vorige moordzaak. Zijn nieuwe zaak is nog complexer, wanneer zijn doelwit het op hem en zijn vrouw heeft gemunt.

 • 15/12/2015 22:00 Luther

  Vanavond keert de BBC-serie Luther na enkele jaren afwezigheid weer terug op de Britse televisie. Luther gaat over detective John Luther (Idris Elba), die werkt voor de London Metropolitan Police: Serial Crime Unit. John’s grote betrokkenheid is zijn sterkste karaktereigenschap, maar tegelijk zijn grootste zwakte. Luther gaat vaak zo ver, dat zijn geliefde Zoe (Indira Varma) en zijn collega’s eronder lijden. In deze tweedelige special wordt Luther weer aan het werk gezet om een niets ontziende seriemoordenaar die gruwelijke misdaden op zijn geweten heeft, op te lossen. Volgende week, dinsdag 22 december, wordt het tweede deel uitgezonden op BBC 1. De BBC zond de eerste drie reeksen uit tussen 2010 en 2013, waarna het niet zeker was of er nog een vierde seizoen van Luther zou worden gemaakt. De BBC startte in het voorjaar van 2015 met de opnames van de nieuwe reeks.

 • 13/6/2015 22:10 Luther

  Vanavond start een nieuw seizoen van Luther, een psychologische thrillerreeks over een intellectueel briljante maar emotioneel impulsieve speurder die tijdens zijn jacht op psychopaten en andere moordenaars ook geconfronteerd wordt met zijn eigen demonen. Door een toevallige ontmoeting krijgt Luther vlinders in de buik. Maar niets is makkelijk. Zeker niet wanneer er een moordenaar losloopt, een cyberpester de rollen omdraait en wanneer zijn collega's zijn ergste vijanden blijken te zijn. Luther ontdekt dat de moordenaar het verleden oprakelt. Kan hij hem stoppen voor hij zijn volgende moord pleegt? Ripley staat voor een moeilijke keuze: een oogje dichtknijpen bij de onorthodoxe werkwijze van Luther of hem verraden?

Twitter #luther
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...