Sluit venster

Youtube

Sluit venster

La trêve

La trêve op tvSeizoen 2 - Aflevering 3 - Belgische politieserie.

Dany trekt zijn bekentenis van de moord op Madame Du Tilleul weer in. Hij pleit onschuldig. Onder druk van de korpschef begint Yoann weer vanaf nul met het onderzoek en hij trekt naar de plaats delict. Hij ontdekt dat het slachtoffer een bizarre afspraak had met haar dokter, precies op de dag van de moord.
Details
Datum / Tijddinsdag 23 april 2019 van 23:00 tot 23:55
SubgenreMisdaadserie
Jaar2018
RegisseurMatthieu Donck
ActeursYoann Blanc, Jasmina Douieb, Aurélien Caeyman, Valérie Bauchau
Hashtag#latreve
Meer uitzendingen

La trêve gemist

 • 16/4/2019 22:45 La trêve

  Vanavond start het tweede seizoen van de Belgische misdaadserie La Trêve over het onderzoek naar de moord op een rijke vrouw in een afgelegen dorpje in de Ardeense bossen. De afleveringen zijn elke dinsdag en woensdag rond 23:00 uur te zien op de Vlaamse zender Canvas. Zomer 2018. De zaak-Driss Assani is intussen vier jaar geleden. Yoann Peeters is verhuisd en is geen agent meer. Hij heeft zich teruggetrokken op het platteland om de tragische dood van Sebastian Drummer te verwerken. Maar zijn verleden blijft hem achtervolgen. Jasmina Orban, de psychiater bij wie hij destijds in behandeling was, komt hem opzoeken. Ze heeft een nieuwe patiënt, Dany Bastin, een jonge ex-gedetineerde. Hij wordt beschuldigd van moord, maar zij is ervan overtuigd dat hij onschuldig is. Yoann is de enige die haar kan helpen, maar hij aarzelt.

 • 8/10/2016 20:35 La trêve

  La trêve is vergeleken met True Detective, bekroond in Parijs en in Franstalig België meer bekeken dan het doorgaans oppermachtige buitenlandse aanbod: het is duidelijk dat de serie niet zómaar een reeks is. Dat blijkt al van bij de intrigerende generiek met zijn beelden van donkere Ardeense bossen en zijn dreigende Balthazar-soundtrack. La trêve gaat over een mysterieuze moordzaak in een dorp aan de Semois. Naast de Franstalige hoofdrolspelers Yoann Blanc, Sophie Breyer en Guillaume Kerbusch spelen ook de Vlaamse acteurs Tom Audenaert en Sam Louwyck mee in de tiendelige reeks. Vanaf vanavond te zien op Canvas met wekelijks twee afleveringen na elkaar. Getraumatiseerd door de dood van zijn vrouw keert de 40-jarige politieman Yoann Peeters (Yoann Blanc, Un homme à la mer) vanuit Brussel terug naar zijn geboortedorp Heiderfeld in de Ardennen. Hij wil er samen met zijn 17-jarige dochter Camille (Sophie Breyer) tot rust komen. Korte tijd later krijgt hij het bezoek van Sebastian Drummer (Guillaume Kerbusch, Sans rancune, Sœur sourire), een jonge inspecteur van de lokale politie. Hij heeft Yoanns hulp nodig. In de Semois is namelijk het levenloze lichaam gevonden van Driss Assani, een jonge voetballer van Togolese afkomst. Er is mogelijk misdadig opzet in het spel en daar heeft de politie van Heiderfeld geen ervaring mee. Het bloed kruipt waar het niet kan gaan en Yoann stapt mee in het onderzoek. Voor hem is het ook een gelegenheid om zijn leven opnieuw op de sporen te krijgen. Helaas blijkt al snel dat niemand in de traditionele, gesloten dorpsgemeenschap van Heiderfeld wakker ligt van de dood van een ‘vreemdeling’ in alle betekenissen van het woord. De dood van de jonge Driss wordt binnen de kortste keren geklasseerd als zelfmoord. Maar daar is Yannick het niet mee eens. Hij bijt zich vast in de zaak en stoot daarbij op dorpsgeheimen die het daglicht niet mogen zien. Maar hij wordt ook geconfronteerd met zijn persoonlijke demonen…. Andere hoofdpersonages zijn onder meer Ines Buisson (Anne Coesens, Illégal, L’année prochaine), een jeugdvriendin van Yoann en Brigitte Fischer (Catherine Salée, La vie d’Adèle, Deux jours, une nuit, Nue propriété), de burgemeester van Heiderfeld, die vooral gefocust is op een project om een stuwdam in de streek te bouwen en probeert de stugge boeren op de oevers van de Semois te overtuigen om hun grond te verkopen. Er spelen ook enkele Vlaamse acteurs mee in de reeks: Tom Audenaert (Hasta la vista, Quiz Me Quick, In Vlaamse velden, Nieuw Texas) speelt de rol van politiecommissaris René Verelst. En Sam Louwyck (‘Den Hollander’ uit Eigen Kweek) is Ronald Vermeiren, de trainer van de plaatselijke voetbalploeg, waar de vermoorde Driss Assani bij speelde.

 • 17/4/2019 23:00 La trêve

  Seizoen 2 - Aflevering 2 - Belgische politieserie. Dany Bastin heeft de moord op Madame du Tilleul onder dwang bekend. Een zegen voor de lokale politie die de zaak in handen had. Yoann en de psychiater storten zich nu ook op de zaak-Clémence Lorent, de eerste moord waar Dany Bastin van verdacht werd. Ook die zaak lijkt nu indertijd te snel afgehandeld.

 • 5/11/2016 21:25 La trêve

  Inspecteur Yoann Peeters wordt langs alle kanten in het nauw gedreven. Hij moet zich weren tegen meerdere beschuldigingen rond zijn onderzoek naar de moord op Driss Assani. Enkel een psychiatrisch onderzoek kan zijn onschuld nog bewijzen.

 • 5/11/2016 20:35 La trêve

  Inspecteur Yoann Peeters zit op het spoor van een nieuwe verdachte, maar hij raakt steeds verder uitgeput en vooral mentaal heeft hij het zwaar. Hij raakt het vertrouwen in zijn collega's kwijt.

 • 29/10/2016 21:30 La trêve

  Een nieuwe verdachte meldt zich aan op het commissariaat voor de moord op Driss Assani. Voor inspecteur Drummer is het onderzoek echter gesloten, maar Yoann twijfelt. De spanning tussen de twee inspecteurs loopt op.

 • 29/10/2016 20:35 La trêve

  Het onderzoek naar de moordenaar van Driss Assani neemt een onverwachte wending. De analyse van het handschrift geeft definitief uitsluitsel over wie de valse zelfmoordbrief heeft geschreven.

 • 22/10/2016 21:25 La trêve

  Jean-François Lequais, de marginaal die de moord heeft bekend, wordt wakker uit zijn coma. Hij brengt Yoann en Drummer naar het bos. De twee inspecteurs doen een belangrijke ontdekking: een graf, gegraven langs de kant van de weg.

 • 22/10/2016 20:30 La trêve

  Het onderzoek naar de moord op Driss Assani gaat verder en leidt naar Assani's voormalige voetbalclub en diens coach. Heiderfeld lijkt te zijn verwikkeld in een omkoopschandaal met de Chinese gokmaffia.

 • 15/10/2016 21:30 La trêve

  Yoann Peeters en zijn team voeren hun onderzoek op twee gelijklopende pistes: het kaballistische teken dat is aangetroffen in het appartement van de jonge voetballer en de valse afscheidsbrief. Alle inwoners van het dorp moeten een grafologische test afleggen.

Twitter #latreve
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...