Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Kanniewaarzijn

Kanniewaarzijn op tvSeizoen 10 - Aflevering 7 - Satirische sketchshow.

Aandacht voor problemen met een gasmeter, een verhuizing die anders verliep dan gehoopt en een peperdure inloopdouche. De 'Kanniecolumn' is deze week van Dolf Jansen en we zien vreemde advertenties, onleesbare bijsluiters en rare verkeersborden in 'Kla(a)re Taal'.
Details
Datum / Tijdzondag 24 februari 2019 van 07:05 tot 07:45
SubgenreKomische show
Uitzending gemistKanniewaarzijn gemist
Jaar2019
PresentatieAstrid Joosten
LinkOfficiële website
Hashtag#kanniewaarzijn
Meer uitzendingen

Kanniewaarzijn gemist

 • 20/11/2018 22:25 Kanniewaarzijn

  Kanniewaarzijn is terug met een nieuw seizoen. In dit satirisch-informatieve programma wordt presentator Astrid Joosten ondersteund door de bekende acteurs Pierre Bokma, Plien van Bennekom, Annick Boer en Leo Alkemade. De afleveringen zijn elke dinsdag om 22:25 uur te zien op NPO 1. Astrid Joosten: "We nemen weer bedrijven, overheden en instellingen op de hak, die knoeiwerk hebben geleverd. Hun wanprestaties worden door onze acteurs nagespeeld in vileine sketches. Tegelijkertijd proberen we gedupeerden daadwerkelijk te helpen. Want alle sketches uit het programma zijn gebaseerd op werkelijk gebeurde, absurde verhalen. Als kijker krijg je tips hoe je in zulke situaties kunt handelen." In de eerste aflevering besteedt Kanniewaarzijn' aandacht aan een locatie waar je als gehandicapte naar toe moet om je te laten keuren, maar waar je met je rolstoel niet in kunt, en een mislukte tepeltatoeage na een borstkanker-operatie. In de rubriek 'Weggegooid Geld' zien we een ongebruikt treinstation van 26 miljoen euro. De 'Kanniecolumn' is deze week van taalkundige en cabaretier Wim Daniëls. En we zien vreemdsoortige advertenties, onleesbare bijsluiters en rare verkeersborden in de rubriek 'Kla(a)re Taal'.

 • 5/9/2017 22:25 Kanniewaarzijn

  In een nieuw seizoen Kanniewaarzijn stelt Astrid Joosten - ondersteund door de bekende acteurs Plien van Bennekom, Annick Boer, Leo Alkemade en Pierre Bokma - absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. Laura werd gebeten door een pitbull. Ze heeft recht op schadevergoeding, maar het is een lang gevecht om dat geld te krijgen. Daan is zwaar teleurgesteld in een winkel waar hij een vloer heeft besteld. En waarom moet er elke maand honderdvijftig euro betaald worden voor een loopfiets? In 'Weggegooid geld' gaat het over de hoge kosten van nieuwe tegels in Rotterdam.

 • 27/9/2016 22:20 Kanniewaarzijn

  Astrid Joosten stelt - ondersteund door cabaretiers - absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. De inhoud van de laatste aflevering van het seizoen volgt.

 • 6/9/2016 22:20 Kanniewaarzijn

  Het uitdelen van onterechte boetes door een fout van de politie is onacceptabel. Dat zegt Reinier van Zutphen, de Nationale Ombudsman, vanavond in het satirische VARA-consumentenprogramma Kanniewaarzijn. Nog steeds worden tientallen Nederlanders jaarlijks achtervolgd door onterechte boetes omdat de politie een fout heeft gemaakt. Een aantal gedupeerden moet zelfs voor de rechter verschijnen. De Nationale Ombudsman denkt dat instanties meer kunnen onderzoeken waarom mensen een boete hebben gekregen. “Vaak wordt er wel gesignaleerd dat er onterecht een boete is uitgedeeld, maar wordt de zaak niet opgelost met als gevolg een veroordeling. Dat is onacceptabel”. De Nationale Ombudsman reageert op de zaak van Sebastiaan van Grasstek die in Kanniewaarzijn centraal staat. Nadat zijn bromfiets werd gestolen deed hij aangifte bij de politie. Helaas werd het aangifteformulier door de politie verkeerd ingevuld met als gevolg dat de brommer onverzekerd op zijn naam bleef staan. Door deze fout is Van Grasstek jarenlang bestookt met onterechte boetes en uiteindelijk moest hij voor de rechter verschijnen. Uit onderzoek van Kanniewaarzijn blijkt dat rechters vaak met tegenzin een vonnis uitspreken. Ze weten dat de gedaagde geen fout heeft gemaakt, maar volgen toch strikt de wet. Van Zutphen: “Instanties zoals de politie, de RDW en het Centraal Justitieel Incasso Bureau moeten doortastender zijn zodat een gemaakte fout sneller hersteld wordt. Het is de manier om te voorkomen dat Nederlanders onterecht vervolgd worden. De zaak van Sebastiaan van Grasstek is te bizar voor woorden”. Door inzet van Kanniewaarzijn is de fout bij de RDW en de politie hersteld. Ook krijgt Sebastiaan van Grasstek al zijn betaalde boetes terugbetaald. Van Zutphen: “ Het is prachtig dat deze zaak een mooi einde heeft, maar het had nooit zo ver mogen komen. Dit soort fouten kost de samenleving veel geld”.

 • 23/8/2016 22:25 Kanniewaarzijn

  Een nieuw decor, nieuwe rubrieken én twee nieuwe gezichten: het vertrouwde, satirisch-informatieve VARA-programma Kanniewaarzijn keert terug in een geheel nieuw jasje. Astrid Joosten stelt - ondersteund door een team van cabaretiers - weer absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. Plien van Bennekom en Annick Boer keren dit seizoen weer terug. De dames worden bijgestaan door twee nieuwe acteurs: Leo Alkemade en Bart Rijnink. Astrid Joosten: ‘Na tien seizoenen en zo’n tachtig afleveringen hebben we het programma geheel door de wasstraat gehaald. Zo hebben we een aantal nieuwe rubrieken. Ik schakel iedere week naar een correspondent in Europa om misstanden met Europees subsidiegeld op te sporen. Verder behandelen we in de rubriek Klaare Taal foutief taalgebruik in brieven, bijsluiters en verkeersborden. En een vast nieuw gezicht is de telefoniste van Kanniewaarzijn, Eugenie van der Zande, die wekelijks de meest bizarre klachten te verwerken krijgt.’ Kanniewaarzijn komt dit seizoen vanaf een nieuwe locatie: het Westergastheater in Amsterdam.

 • 9/2/2016 22:20 Kanniewaarzijn

  Een 17-jarige jongen die al sinds zijn veertiende jaar door depressies en licht autisme niet meer bij zijn ouders kan wonen, schrijft Kanniewaarzijn met een dringende oproep hem te helpen. Een beter onderkomen, omdat hij geen vertrouwen meer heeft in Jeugdzorg. Ging er iets fout bij Jeugdzorg? En hoe kan hij geholpen worden? Het zou een opknapbeurt worden die maar twaalf werkdagen zou duren, maar uiteindelijk werd er maanden over gedaan. Een deel van de tijd zaten de bewoners van drie flats in Wormerveer zonder water, verwarming en toilet. Ze moesten hun behoeften vervolgens doen tussen de werklui op een chemisch toilet in hun woonkamer. Het werd niet gepikt en de bewoners kwamen in opstand. Dat Kanniewaarzijn! Vandaag in Weggegooid Geld: Zwolle, waar het geheugenpaleis wel werd betaald, maar nooit van de grond kwam. In Nijmegen stroomde bij het watermonument meer geld dan water weg. En in Oudewater mogen de bewoners het kunstwerk over de tachtigjarige oorlog niet zien.

 • 5/1/2016 22:25 Kanniewaarzijn

  Kanniewaarzijn is vanaf vanavond te zien op dinsdagavond. Astrid Joosten stelt in dit programma - ondersteund door cabaretiers - absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. Vanavond in de eerste Kanniewaarzijn van 2016: Je kind van 7 jaar vergaat van de pijn. Dankzij een spoedoperatie waarbij een besnijdenis wordt uitgevoerd, wordt je kind gelukkig verlost van die pijn. Maar dan blijkt dat besnijdenissen niet meer in het basispakket zitten van zorgverzekeraars en moet je de operatie zelf betalen. Behoorlijk nijpend als je een erg kleine portemonnee hebt en de eindjes aan elkaar moet knopen als alleenstaande vrouw. Kanniewaarzijn roept de hulp in van Henk van Gerven, Tweede Kamerlid voor de SP, bij de vraag om besnijdenis op medische indicatie weer in het basispakket terug te krijgen. Merel van Lierop wilde haar huis opknappen en zocht een betrouwbare klusjesman. Ze kwam uit bij Romano Duiker. Romano was aangesloten bij alle belangrijke organisaties in klusjesland, die zekerheid en garanties bieden. En was jarenlang te zien in het programma ''Help mijn man is klusser''. Een toppertje dus. Desondanks liet hij Merel van Lierop achter met een huis dat in een puinhoop was veranderd. Nieuw in Kanniewaarzijn: van groot (rand)stedelijke problematiek naar de kleine dorps ergernissen. Wat speelt er op de akker en in 't weiland? Lex Uiting vraagt het aan de bewoners en maakt ze deel van de 'straatgemeenteraad'. Deze week is Lex op bezoek in Houten. In Weggegooid Geld deze week Omnisport: een Apeldoornse sporthal voor wielrennen en atletiek. Ondanks de 82 miljoen euro, was de hardloopbaan verkeerd aangelegd en veroorzaakte de wielrenbaan splinters ter grootte van satéstokken. Beide banen zijn opnieuw aangelegd... op kosten van de belastingbetaler.

 • 4/9/2015 22:20 Kanniewaarzijn

  Vanavond start een nieuw seizoen van Kanniewaarzijn. Centrale presentator Astrid Joosten stelt – ondersteund door een team van gerenommeerde cabaretiers en andere prominenten – in dit programma absurde situaties aan de orde, die voortkomen uit de regelgeving en het gedrag van overheden, instanties, bedrijven en burgers. Kanniewaarzijn houdt overheden, bedrijven en instanties, maar ook burgers en consumenten een spiegel voor. Regelmatig bevinden mensen zich in een situatie, die niet strookt met de uitgangspunten van bepaalde regelgeving. Vaak ligt de oplossing voor de hand, maar weigert de overheid, de instantie of het bedrijf in kwestie om maatwerk te leveren. Iedereen in de omgeving zegt: ‘Kanniewaarzijn!’, maar toch gebeurt het.

 • 16/2/2015 16:20 Kanniewaarzijn

  Gerard haalt zijn collega op in Rotterdam en wacht even in een parkeervak. Hij staat er nog nauwelijks of hij krijgt al een boete van een passerende parkeerwachtster. Gerard wil hier bezwaar tegen maken, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig… Opnieuw in Kanniewaarzijn: het OV-chipkaart-journaal! Trijntje van Beers brengt u hèt nieuws over dit vernuftige, hypermoderne betaalmiddel van het Openbaar Vervoer, dat meer klachten oplevert dan menig ander massaproduct. Deze week: inchecken voor linkshandigen mèt een fiets. En, in weggegooid geld nemen we drie plaatsen onder de loep die de fout in gaan bij grondaankopen…

 • 16/2/2015 00:00 Kanniewaarzijn

  Gerard haalt zijn collega op in Rotterdam en wacht even in een parkeervak. Hij staat er nog nauwelijks of hij krijgt al een boete van een passerende parkeerwachtster. Gerard wil hier bezwaar tegen maken, maar dat blijkt nog niet zo eenvoudig… Opnieuw in Kanniewaarzijn: het OV-chipkaart-journaal! Trijntje van Beers brengt u hèt nieuws over dit vernuftige, hypermoderne betaalmiddel van het Openbaar Vervoer, dat meer klachten oplevert dan menig ander massaproduct. Deze week: inchecken voor linkshandigen mèt een fiets. En, in weggegooid geld nemen we drie plaatsen onder de loep die de fout in gaan bij grondaankopen…

Twitter #kanniewaarzijn
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...