Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Instant Dreams

Instant Dreams op tvDocumentaire.

In het digitale tijdperk van Instagram en haarscherpe foto's op de mobiele telefoon blijft de polaroidcamera onverminderd populair. Waarin schuilt toch de magie van deze inmiddels ouderwetse techniek? Is het omdat het beeld langzaam opdoemt? Zijn het de onvoorspelbare kleuren? Het feit dat er maar één uniek exemplaar van is? Filmmaker Willem Baptist verkent in deze documentaire de visionaire genialiteit van dr. Edwin H. Land, de man die in 1948 de polaroidcamera introduceerde. En hij filmt de mensen die zijn instant droom levend houden.
Details
Datum / Tijdwoensdag 15 augustus 2018 van 13:50 tot 15:00
SubgenreKunstdocumentaire
Jaar2017
RegisseurWillem Baptist
Hashtag#instantdreams
Meer uitzendingen
    Geen uitzendingen gevonden...

Instant Dreams gemist

  • 14/6/2018 22:55 Instant Dreams

    In 2008 wordt de laatste nog werkende Polaroidfabriek door een aantal liefhebbers opgekocht. De gepensioneerde chemicus Stephen Herchen probeert het geheim van de verloren chemische formule te ontrafelen. Maar Herchen is niet de enige liefhebber die zijn dromen in duigen ziet vallen door het naderende einde: de Duitse kunstenares Stefanie Schneider schiet in de Californische woestijn een van haar laatste fotosessies op originele Polaroidfoto’s; New York Magazine-redacteur Christopher Bonanos probeert met de laatste instant film de relatie met zijn zoontje te verbeteren; en een Japans meisje in Tokio ontdekt juist opnieuw de magie van Polaroid. Ieder probeert op zijn of haar manier de instant dream in leven te houden. Langzaam beginnen we ook zelf de magie van Polaroid foto’s te voelen. Instant Dreams is een overweldigende filmische reis over vier mensen, wiens leven is verbonden door de fascinatie en liefde voor de instant film van Polaroid.

  • 15/8/2018 13:50 Instant Dreams

    Documentaire. In het digitale tijdperk van Instagram en haarscherpe foto's op de mobiele telefoon blijft de polaroidcamera onverminderd populair. Waarin schuilt toch de magie van deze inmiddels ouderwetse techniek? Is het omdat het beeld langzaam opdoemt? Zijn het de onvoorspelbare kleuren? Het feit dat er maar één uniek exemplaar van is? Filmmaker Willem Baptist verkent in deze documentaire de visionaire genialiteit van dr. Edwin H. Land, de man die in 1948 de polaroidcamera introduceerde. En hij filmt de mensen die zijn instant droom levend houden.

Twitter #instantdreams
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...