Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Inside Saudi Arabia

Documentaire waarin de Britse reporter Basma Khalifa nagaat hoe het met de vrouwenrechten gesteld is in haar geboorteland Saudi-Arabië.

Journaliste
Basma Khalifa is een Britse journaliste en modestyliste. Haar ouders zijn Soedanees en zij is geboren in Saudi-Arabië. En ook al woont ze al bijna haar hele leven in Groot-Brittannië, toch mist ze iets.

Streng islamitisch
Daarom trekt ze naar haar achtergebleven familie in het streng islamitische land. Met een klein hart, want net voor haar vertrek wordt de Saudische journalist Khashoggi vermoord in z'n eigen consulaat in Turkije, vermoedelijk in opdracht van de Saudi's zelf.

Meer openheid
Basma dompelt zich onder in het Saudische leven en als vrijgevochten westerse vrouw botst ze al snel met de strikte wetten en gebruiken van dat land. Toch beweegt er van alles in Saudi-Arabië. Er zou meer openheid zijn en gelijke rechten voor vrouwen. Die mogen er sinds juni vorig jaar met de auto rijden. Maar wanneer Basma ook vrouwenrechtenactivistes ter sprake brengt, is er van openheid niet veel sprake meer.
Details
Datum / Tijdvrijdag 12 juli 2019 van 20:30 tot 21:25
SubgenreDocumentaire
Jaar2019
RegisseurJessica Kelly
Meer uitzendingen
    Geen uitzendingen gevonden...

Inside Saudi Arabia gemist

  • 12/7/2019 20:30 Inside Saudi Arabia

    Documentaire waarin de Britse reporter Basma Khalifa nagaat hoe het met de vrouwenrechten gesteld is in haar geboorteland Saudi-Arabië. Journaliste Basma Khalifa is een Britse journaliste en modestyliste. Haar ouders zijn Soedanees en zij is geboren in Saudi-Arabië. En ook al woont ze al bijna haar hele leven in Groot-Brittannië, toch mist ze iets. Streng islamitisch Daarom trekt ze naar haar achtergebleven familie in het streng islamitische land. Met een klein hart, want net voor haar vertrek wordt de Saudische journalist Khashoggi vermoord in z'n eigen consulaat in Turkije, vermoedelijk in opdracht van de Saudi's zelf. Meer openheid Basma dompelt zich onder in het Saudische leven en als vrijgevochten westerse vrouw botst ze al snel met de strikte wetten en gebruiken van dat land. Toch beweegt er van alles in Saudi-Arabië. Er zou meer openheid zijn en gelijke rechten voor vrouwen. Die mogen er sinds juni vorig jaar met de auto rijden. Maar wanneer Basma ook vrouwenrechtenactivistes ter sprake brengt, is er van openheid niet veel sprake meer.

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...