Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Het is hier Autistisch

Het is hier Autistisch op tvSeizoen 2 - Aflevering 1 - Reportagereeks: Passies en talenten: Filemon Wesselink bezoekt mensen met een bijzondere hobby of talent en onderzoekt waar deze sterke fascinaties en uitzonderlijke talenten vandaan komen.
Details
Datum / Tijdmaandag 19 februari 2018 van 22:20 tot 23:15
SubgenreRealityreeks
Jaar2018
PresentatieFilemon Wesselink
Hashtag#hetishierautistisch
Meer uitzendingen
Meer...

Het is hier Autistisch gemist

 • 15/2/2018 21:40 Het is hier Autistisch

  Sinds ongeveer een jaar heeft Filemon Wesselink de diagnose autisme-spectrumstoornis. Om zichzelf beter te begrijpen, maar vooral om anderen met eenzelfde diagnose te ontmoeten, duikt Filemon in het tweede seizoen van Het is Hier Autistisch dieper het spectrum in. Hij wil weten welke impact autisme op hun leven heeft èn dat van hun omgeving. In de eerste aflevering bezoekt Filemon mensen met een bijzondere hobby of talent, en onderzoekt hij waar deze sterke fascinaties en uitzonderlijke talenten vandaan komen. In de eerste serie kreeg Filemon Wesselink begin vorig jaar zelf de diagnose autisme-spectrumstoornis. Maar nog niet alle mysteries zijn ontrafeld, dus zag Wesselink ruimte voor een nieuw seizoen. "Wat mij vooral is bijgebleven uit die periode zijn de ontmoetingen en gesprekken met mensen die net als ik in het spectrum zitten. En omdat dat spectrum zo breed en mysterieus is, wil ik er nog veel meer over weten. Voor mijn gevoel heb ik namelijk alleen nog maar kennis gemaakt met het topje van de autisme-ijsberg", aldus Filemon.

 • 26/1/2017 21:05 Het Is Hier Autistisch

  Filemon Wesselink vervolgt het diagnosetraject voor zijn vermoedelijke autismespectrumstoornis, en komt zichzelf daarbij behoorlijk tegen. Verder onderzoekt hij autisme bij mensen met een verstandelijke handicap. Hij bezoekt een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en gaat langs bij een flamboyante autistische kunstenaar met een voorliefde voor zwarte kunst.

 • 19/1/2017 21:05 Het Is Hier Autistisch

  Voor het nieuwe BNN-programma Het Is Hier Autistisch verdiept Filemon Wesselink zich in de wereld van autisme. Een aangeboren ontwikkelingsstoornis die lastig is te diagnosticeren en waar nog niet veel over bekend is. Hij volgt verschillende mensen en komt erachter dat geen autist hetzelfde is. Zelf duikt hij ook in een intensief diagnosetraject om te onderzoeken of hij een autismespectrumstoornis heeft. Filemon vermoedt al een tijd dat hij een autismespectrumstoornis heeft en start daarom een confronterend en intensief onderzoek bij medici, maar ook middels gesprekken met zijn naasten. Filemon: ‘Er wordt mij vaak verweten dat ik autistische trekken hebben. Doe niet zo autistisch, krijg ik vaak naar mijn hoofd geslingerd. Maar wat is autisme nu precies? Er is nog zoveel onduidelijk rondom deze stoornis. Ik ben benieuwd of ik het zelf heb en wat het betekent om het etiket autisme te krijgen.’ Naast zijn eigen zoektocht spreekt Filemon verschillende mensen bij wie autisme is gediagnostiseerd. Zo ontmoet hij in Amerika een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent, gaat hij langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt en bezoekt hij een tiener die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan. Filemon bezoekt een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en ziet in de VS hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley.

 • 16/2/2018 01:55 Het is hier Autistisch

  Seizoen 2 - Aflevering 1 - Reportagereeks: Passies en talenten: Filemon Wesselink bezoekt mensen met een bijzondere hobby of talent en onderzoekt waar deze sterke fascinaties en uitzonderlijke talenten vandaan komen.

 • 26/6/2017 22:50 Het is hier autistisch

  Seizoen 1 - Aflevering 4 - Realityprogramma: Filemon maakt zich op voor de officiele diagnose. Maar eerst is hij in de VS, waar hij ziet hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de hightechsector in Silicon Valley. Ook bezoekt hij een school die zich volledig heeft aangepast aan kinderen met autisme en waar fanatiek gewerkt wordt aan robotjes. Filemon krijgt de uitslag van zijn diagnose, heeft hij autisme?

 • 19/6/2017 22:40 Het is hier autistisch

  Seizoen 1 - Aflevering 3 - Realityprogramma: Filemon Wesselink onderzoekt autisme bij mensen met een verstandelijke handicap. Hij bezoekt een instelling voor kinderen die dag en nacht begeleiding nodig hebben en gaat langs bij een flamboyante autistische kunstenaar met een voorliefde voor zwarte kunst. Ook gaat hij op stap met een moeder en haar zwaar autistische zoon en is hij onder de indruk van hun grillige en liefdevolle band. Zelf gaat hij ook langs bij zijn ouderlijk huis om met zijn moeder te praten over zijn vermoedelijke autismespectrumstoornis.

 • 12/6/2017 22:40 Het is hier autistisch

  Filemon Wesselink gaat langs bij Christina Curry om te praten over haar autisme en haar obsessie voor David Hasselhoff. Ook vervolgt hij zijn eigen diagnosetraject voor zijn vermoedelijke autismespectrumstoornis, en komt zichzelf daarbij behoorlijk tegen. De Turkse autistische Birsen vertelt hem meer over autisme bij vrouwen. Ook bezoekt hij in Los Angeles een moeder die denkt dat het autisme van haar zoontje is veroorzaakt door vaccinaties.

 • 5/6/2017 23:40 Het is hier autistisch

  Filemon Wesselink vermoedt al een tijd dat hij een autismespectrumstoornis heeft, een complexe en raadselachtige stoornis waar nog niet veel over bekend is. Om duidelijkheid te krijgen over zichzelf begint Filemon met een intensief diagnosetraject. Ook bezoekt hij een autistische savant met een fenomenaal muzikaal talent. Hij gaat langs bij een jongen met een fascinatie voor knikkers die eigenhandig de meest spectaculaire knikkerbanen bouwt. Hij heeft een ontmoeting met een jongen die vanwege zijn autisme op geen enkele middelbare school terecht kan.

 • 10/2/2017 01:30 Het is hier autistisch

  Filemon maakt zich op voor de officiele diagnose. Maar eerst is hij in de VS waar hij ziet hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley. Ook bezoekt hij een school die zich volledig heeft aangepast aan kinderen met autisme en waar fanatiek gewerkt wordt aan robotjes. Filemon krijgt de uitslag van zijn diagnose, heeft hij autisme?

 • 9/2/2017 21:05 Het is hier autistisch

  Filemon maakt zich op voor de officiele diagnose. Maar eerst is hij in de VS waar hij ziet hoe mensen met autisme worden getraind voor banen in de high-tech sector in Silicon Valley. Ook bezoekt hij een school die zich volledig heeft aangepast aan kinderen met autisme en waar fanatiek gewerkt wordt aan robotjes. Filemon krijgt de uitslag van zijn diagnose, heeft hij autisme?

Twitter #hetishierautistisch
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...