Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Food CIA

Food CIA op tvSeizoen 6 - Aflevering 11 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt.

Hertenvlees, mozzarella en taugé.

Kate gaat naar Napels om na te gaan waarom er zoveel viezige vloeistof in een zakje mozzarella zit. Ze komt oog in oog te staan met honderd bedeesde buffels. Jimmy vraagt zich af waarom Groot-Brittannië zoveel hertenvlees importeert, terwijl er meer wilde herten leven dan ooit tevoren. Matt ontdekt waarom er op sommige verpakkingen taugé staat dat het niet rauw gegeten mag worden en hij komt erachter dat er mogelijk bacteriën op groeien die dodelijk kunnen zijn.
Details
Datum / Tijdmaandag 25 februari 2019 van 19:55 tot 20:25
SubgenreDocumentaire
Jaar2015
Hashtag#foodcia
Meer uitzendingen
Meer...

Food CIA gemist

 • 11/2/2019 19:55 Food CIA

  Vanaf vanavond is het Britse reportageprogramma Food CIA elke werkdag om 22:55 uur te zien op NPO 3. Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt gaan op zoek naar de waarheid en geheimen achter het voedsel dat we eten. In deze eerste aflevering is Jimmy in Thailand voor een antwoord op de vraag of de smaakversterker ve-tsin echt zo slecht is als de dreigende krantenkoppen doen vermoeden. Hij komt achter de verrassende oorsprong ervan. Kate is benieuwd naar paranoten en gaat naar het Amazone-regenwoud om uit te zoeken of de paranoten die in het Verenigd Koninkrijk in de supermarkt liggen echt allemaal radioactief zijn. Ondertussen is Matt in het lommerrijke Lincolnshire om uit te zoeken hoe één enkel bedrijf 1,5 miljoen flessen vlierbloesemsiroop kan maken zonder ook maar één bloemenplukker in dienst te hebben.

 • 20/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 8 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Schaaldieren, eet je groente en gummisnoepjes. Is er een makkelijkere manier om vlees uit een schaaldier te krijgen? Hoe kunnen we kinderen zover krijgen dat ze hun groenten opeten? We zien in Duitsland hoe gummisnoepjes worden gemaakt.

 • 19/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 7 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Pruimen, kerstomaten en zilte groenten. Helpen pruimen bij een regelmatige stoelgang? Hoe kan je groenten verbouwen in zeewater? Kate onderzoekt hoeveel suiker er in kerstomaten zit.

 • 18/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 6 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Ananas, brosse chocola en mosselen. Kate gaat naar Ghana om meer te weten over ananassen. Jimmy wil weten hoe luchtbelletjes in chocoladerepen komen. Matt vraagt of het klopt dat je nooit mosselen mag eten als de R niet in de maand zit.

 • 15/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 5 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Perfecte groente, sterke wijn en koekjes om te dopen. Jimmy onderzoekt de strenge voorwaarden waaraan de perfecte groente in de supermarkt moet voldoen. Kate is in Amerika om te zien waarom wijn steeds sterker wordt. En welk koekje is het best om te dopen?

 • 14/2/2019 19:50 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 4 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Pistachenoten, prosecco en pap. Kate is in Californië om te vragen waarom er zoveel dichte pistachenoten in een zakje zitten. Matt geniet in Italië van prosecco. Jimmy zoekt in Ierland uit of traditionele havervlokken beter zijn.

 • 13/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 3 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Oploskoffie, wodka en Wensleydale-kaas. Kate gaat naar een van de grootste koffieproducenten van Europa om meer te weten te komen over het vriesdrogen van oploskoffie. Jimmy verdiept zich in wodka. Matt doet onderzoek naar Wensleydale-kaas.

 • 12/2/2019 19:55 Food CIA

  Seizoen 6 - Aflevering 2 - Britse reportagereeks (2015) met Jimmy Doherty, Kate Quilton en Matt Tebbutt. Vitamine D, Wagyuvlees en gatenkaas. Jimmy onderzoekt de rampzalige gevolgen van gebrek aan vitamine D. Kate wil weten waarom de dure vleessoort Wagyu voor een prikkie verkocht wordt. En waarom zitten er gaten in Zwitserse kaas?

Twitter #foodcia
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...