Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Dit is mijn lijf

Dit is mijn lijf op tvDe artsen krijgen onder meer bezoek van Cheyenne. Zij heeft geheimzinnige vlekken op haar armen. Douglas is een Amsterdamse bodybuilder en heeft problemen met de lengte van zijn penis. Felix stuurt hem door naar een seksuoloog/uroloog. Naima heeft last van ontstoken tandvlees en tandarts Maaike stuurt haar door naar een parodontoloog. Jeanette heeft al jaren last van heftige buikpijn en huisarts Jeanine stuurt haar door voor een darmonderzoek met alarmerend resultaat. En verder wordt op een middelbare school een groep jongeren getest op hun kennis over jeugdpuistjes.
Details
Datum / Tijddinsdag 23 december 2014 van 16:05 tot 17:05
SubgenreMedisch magazine
Uitzending gemistDit is mijn lijf gemist
PresentatieJeanine Splinter, Felix van der Wissel, Maaike Schutjes
Hashtag#ditismijnlijf
Meer uitzendingen

Dit is mijn lijf gemist

 • 19/2/2014 21:30 Dit is mijn lijf

  Babette is 55 kilo afgevallen, maar heeft dankzij dit extreme gewichtsverlies een heel ander probleem. Ans komt naar het speciale huidspreekuur om haar wrat weg te laten snijden en Wilma wil weten of ze vervroegd in de overgang is.

 • 5/2/2014 21:30 Dit is mijn lijf

  Medisch programma waarin twee artsen een gratis `inloopspreekuur´ houden. 'Aflevering 5. (5/)'

 • 13/3/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  Vanavond de laatste aflevering van dit sezoen Dit is mijn lijf. De artsen krijgen onder meer bezoek van Bonney, zij is geboren met een vreemde vlek in haar decolleté. Dokter Felix neemt een biopt in de hoop te achterhalen wat voor weefsel het is. Joke heeft op haar been en in haar hals een donkere vlek. Ze schrikt behoorlijk als ze hoort wat de mogelijke verklaringen hiervoor zijn. Remco is zijn bijnaam 'Hamster' zat en komt bij tandarts Maaike in de stoel voor advies. Luiza leeft al jaren met een geheim en schaamt zich verschrikkelijk. Door de aandoening aan haar voet kan ze zichzelf niet zijn en hoopt ze nu eindelijk geholpen te worden. Dokter Jeanine praat met een groepje vrouwen over de gevolgen van een bevalling. Wat kan er allemaal misgaan en vooral, wat kun je eraan doen? Tandarts Maaike bezoekt een jeugdtheatergroep en test alle kinderen op hun poetsgedrag. Daarnaast is er ook aandacht voor kaalheid. Hoe erg vindt men dit en is er iets aan te doen?

 • 27/2/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  Dokter Jeanine maakt kennis met de 26-jarige Marit die wanhopig is door haar overmatige zweetproblemen. De 39-jarige Bouchra komt langs bij de kliniek van Felix omdat ze al jaren lang 24 uur per dag last heeft van haar buik. Dokter Felix stuurt haar door naar een maag-, darm- en leverarts. In de kliniek van dokter Jeanine komt de 40-jarige Natascha langs voor een controle uitstrijkje. In Amersfoort loopt de 35-jarige Luc langs bij de truck van Dit Is Mijn Lijf omdat het voor hem lastig is om nog zwarte kleding te dragen door zijn huidklachten. Kan dokter Jeanine hem helpen? In Dordrecht maakt tandarts Maaike kennis met de 32-jarige Radna die haar tanden al jaren niet meer poetst omdat ze denkt dat dit toch geen zin meer heeft. Maaike schrikt van haar gebit en stuurt haar door naar een specialist.

 • 6/2/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  De 32-jarige Arjan komt langs bij dokter Jeanine met klachten aan zijn anus. Hij is al een paar keer geopereerd aan aambeien maar heeft nog steeds gênante klachten. Jeanine stuurt hem door naar een proctoloog. In Nijmegen komt de 14-jarige Steffi met haar moeder langs bij dokter Felix. Ze hebben een duidelijk zichtbare en erfelijke pigmentaandoening, waar ze maar weinig vanaf weten. De 41-jarige Roland heeft last schimmel op zijn voeten en komt dagelijks met stinkvoeten uit zijn werk. Dokter Jeanine weet wel raadt met zijn klachten. Tandarts Maaike maakt kennis met de 40-jarige Mark die al jaren niet meer durft te lachen vanwege zijn lelijke gebit. Maaike stuurt hem door naar een specialist.

 • 30/1/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  In Dit Is Mijn Lijf onderzoeken huisartsen Jeanine en Felix, samen met tandarts Maaike, patiënten met klachten waarmee ze niet naar hun eigen dokter of tandarts durven of waar ze graag eens een andere deskundige naar willen laten kijken. In de mobiele kliniek kunnen mensen terecht met hun medische klachten. Mensen worden ter plekke onderzocht en behandeld of doorgestuurd naar medische specialisten. In dit programma worden mensen met verschillende problemen zoals huidaandoeningen, dermatologische problemen maar ook maag-, en darmproblemen, hartproblemen, voet, knie-, en heupproblemen behandeld. Met vanavond de volgende patiënten: -De 26-jarige Marianne heeft sinds de puberteit last van haarverlies op haar hoofd. Niemand weet wat de oorzaak is en Marianne is ten einde raad. Ze durft zelfs de deur niet meer uit. Dokter Jeanine stuurt haar door voor verder onderzoek. -Felix schrikt van de klachten van de 37-jarige Geurt-Jan die last heeft van grote open wonden op zijn voeten. Zijn bovenlichaam zit onder de uitslag en Geurt-Jan kan niet stoppen met krabben. -De sportieve Frederique is nog maar 53 jaar en heeft nu al enorme last van haar heup. Dit valt haar zwaar en de pijn kan ze niet langer verdragen. -De 47-jarige Diana viel als klein meisje van haar fiets waardoor haar voortanden slecht ontwikkeld zijn. Ze is bang om naar de tandarts te gaan maar toch weet tandarts Maaike haar door te sturen voor verdere behandeling.

 • 16/1/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  Anke loopt al ruim 11 jaar rond met vreselijke abcessen onder haar oksels en in haar liezen waar bloed en pus uit komt. Dokter Jeanine geeft haar na al die jaren eindelijk een diagnose. Jaco is 42 jaar en heeft al sinds zijn puberteit last van mannelijke borstvorming. Na er al die jaren mee rond gelopen te hebben wordt hij er eindelijk aan geholpen. De 53-jarige Jan heeft geen ochtenderectie en zaadlozing meer en hij mist dit nog dagelijks. Dokter Felix stuurt hem door naar een uroloog/seksuoloog die Jans penis onderwerpt aan een uitgebreid onderzoek. De 44-jarige Gaby plakt al 22 jaar haar loszittende kroon vast met seconden lijm. Door enorme angst voor de tandarts is ze hier al 18 jaar niet geweest. Tandarts Maaike weet Gaby te overreden wel naar de tandarts te gaan, die haar gebit gaat herstellen.

 • 9/1/2013 21:30 Dit is mijn lijf

  De nieuwe afleveringen van Dit Is Mijn Lijf zijn niet voor de zwakke maag. Wat te denken van een man met aambeien? Of iemand met jeuk op een wel heel naar plekje? Vanavond start het derde seizoen van het medische RTL 4-programma ‘Dit Is Mijn Lijf'. Daarin trekken artsen Jeanine Splinter, Felix van der Wissel en tandarts Maaike Schutjes weer het land in om mensen met nare kwaaltjes te behandelen. Een van de patiënten is de 43-jarige Gaby. Ze plakt haar loszittende kroon al 22 jaar lang vast met secondelijm. Door haar enorme angst voor de tandarts is ze al jaren niet op consult geweest. Tandarts Maaike schiet te hulp. Verderop in land krijgt dokter Felix bezoek van Dennis (25), die last heeft van pijnlijke aambeien. Samen met een specialist gaan ze op zoek naar een oplossing. Een van de opmerkelijkste verhalen is dat van de 34-jarige Raymond. Hij heeft al 18 jaar extreme jeuk tussen zijn benen. Het onuitstaanbare gekriebel treft hem op de meest slechte momenten: als hij op zijn werk is, op straat loopt of zelfs als Raymond met zijn vrouw in bed ligt. Door de gênante plaats van de jeuk kan hij niet altijd krabben, wat hem gek maakt. Gelukkig heeft huisarts Jeanine wel een idee om de kwaal te bestrijden.

 • 20/6/2012 21:30 Dit is mijn lijf

  In deze aflevering heeft de 24-jarige Dennis last van een pijnlijk anaal probleem en hoopt dat dokter Felix hem verder kan helpen. Sema is 40 jaar en heeft voor haar leeftijd een erg slecht gebit. Tandarts Maaike stuurt haar door voor een heftige behandeling. Dominique is een echte emotie-eter. Afvallen is voor haar heel erg moeilijk en daarom stuurt dokter Jeanine haar door naar een internist. Erik is in de bloei van zijn leven maar stuit qua uiterlijk op een paar kleine probleempjes. Zal hij na de behandeling meer succes hebben bij de meiden? Dokters Felix en Jeanine zijn op de lentefair en geven uitleg over verschillende darmklachten. Wat moet je wel en juist niet eten bij bepaalde aandoeningen? Een overactieve blaas komt vaker voor dan je denkt. Een specialist legt uit hoe je de symptomen kunt herkennen en wat eraan te doen is.

 • 13/6/2012 21:30 Dit is mijn lijf

  In deze aflevering blijkt Leo zo dik te zijn dat hij grote gezondheidsrisico's loopt, wijst Noreen ons op de bosjes waarachter ze moet vluchten als ze een aanval val colitis ulcerosa krijgt en wil Cora's nu eindelijk wel eens weten waarom haar buik na iedere maaltijd om onverklaarbare redenen opzwelt. Daarnaast geven Felix en Jeanine alle ins en outs over onze poep.

Twitter #ditismijnlijf
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...