Sluit venster

Youtube

Sluit venster

De wilde ruimte

De wilde ruimte op tvSeizoen 1 - Aflevering 2 - Wetenschappelijk magazine (2019) met Anna Gimbrere.

Space is not for pussies.

Welke eigenschappen heb je nodig om een goede astronaut te worden? De jonge Amerikaanse astronaute Jessica Meir zit middenin haar jarenlange training en heeft maar één ambitie: naar de maan. Onder water, bij NASA in Houston, oefent ze haar eerste ruimtestappen. Anna Gimbrère bezoekt ook André Kuipers om te praten over zijn ervaringen in de ruimte en hoe hij die beleving ook op aarde terug kan halen. Voor degenen die er geweest zijn, is het een klare zaak: als je eenmaal vanuit de ruimte de aarde hebt gezien, verandert dat je leven.
Details
Datum / Tijdzaterdag 23 maart 2019 van 16:05 tot 17:00
SubgenreWetenschappelijk magazine
Jaar2019
PresentatieAnna Gimbrère
Meer uitzendingen
Meer...

De wilde ruimte gemist

  • 15/3/2019 21:10 De wilde ruimte

    In het nieuwe wetenschappelijke programma De wilde ruimte onderzoekt wetenschapsjournalist Anna Gimbrere de wereld van de ruimtevaart en onze toekomst in de ruimte. In zes afleveringen reis je als kijker langs de verschillende actoren die anno 2019 staan te trappelen om dit onbekende gebied te betreden. De ruimtevaarders, de bedrijven, de overheden, de universiteiten, mediabedrijven en de kapitaalkrachtige avonturiers die het reizen in de ruimte mogelijk maken. We reizen door het universum van het nieuwe ruimtereizen en schetsen de toekomst van onze buitenaardse wereld. Eén waarin we op een andere planeet zullen wonen, werken en onze kinderen groot brengen. In de eerste aflevering onderzoekt Gimbrère hoe Neil Armstrong nog steeds tot de verbeelding spreekt en een nieuwe generatie ruimtepioniers inspireert om de volgende grote stap naar de maan te wagen. Lees meer over dit programma op gids.tv/programma/de-wilde-ruimte.

  • 16/3/2019 16:05 De wilde ruimte

    Seizoen 1 - Aflevering 1 - Wetenschappelijk magazine (2019) met Anna Gimbrere. De nieuwe race naar de maan. Anna Gimbrère onderzoekt hoe Neil Armstrong nog steeds tot de verbeelding spreekt en een nieuwe generatie ruimtepioniers inspireert om de volgende, grote stap naar de maan te wagen. In Houston bezoekt ze de nieuwe Orioncapsule, die in 2023 mensen naar de maan gaat brengen. De ruimte lonkt en is commercieel interessant geworden. Bedrijven en rijke particulieren investeren in ruimtetoerisme, grondstofwinning en wonen op de maan. Deze investeringen brengen de volgende stap voor de mensheid in sneltempo dichterbij.

Twitter
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...