Sluit venster

Youtube

Sluit venster

De slimste mens

De slimste mens op tvSeizoen 15 - Aflevering 23 - Quiz.

Nieuwe uitdager: Hanneke Drenth.
Details
Datum / Tijddonderdag 16 augustus 2018 van 17:05 tot 17:55
SubgenreQuiz
Uitzending gemistDe slimste mens gemist
Jaar2018
PresentatiePhilip Freriks
LinkOfficiële website
Op Twitter@DeslimstemensNL
Hashtag#slimstemens
Meer uitzendingen
Meer...

De slimste mens gemist

 • 16/7/2018 20:25 De slimste mens

  Wie wordt deze zomer De slimste mens? Vanaf vanavond is de succesvolle kennisquiz De slimste mens weer elke werkdag om 20:25 uur te zien op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending nemen acteur Cas Jansen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen het tegen elkaar op. Onder druk van de welbekende wegtikkende seconden, moeten ze het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Lukt het Cas om de puzzel snel op te lossen? Weet Lonneke te presteren onder die hoge druk? En hoe is het gesteld met het collectieve geheugen van Jan? En zo maken dit twaalfde seizoen nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn pianist Cor Bakker, VPRO presentator Tim den Besten, PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, jurylid Heel Holland Bakt Robèrt van Beckhoven, Flikken Maastricht-acteur Sergio IJssel, SP-Kamerlid Peter Kwint en karateka / actrice Jaike Belfor.

 • 18/12/2017 20:20 De slimste mens

  Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf vandaag keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending gaan Sylvana Simons, Boer zoekt Vrouw-boerin Bertie en cabarettalent Benjamin van der Velden de vragenarena in. Dit seizoen maken verder hun opwachting in De slimste mens: oud-politicus Rob Oudkerk, Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en radio-dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM). Bij De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app, met inmiddels ruim 11.000 vragen, blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads.

 • 25/7/2017 16:10 De slimste mens

  Seizoen 13 - Aflevering 1 - Quiz: Kandidaten: Steven Brunswijk, Marjan van den Berg en Domien Verschuuren. 3FM-dj Domien Verschuuren, ‘Braboneger’ Steven Brunswijk en Margriet-columniste Marjan van den Berg zijn de eerste drie kandidaten van het zomerseizoen van De Slimste. En er doen meer BN'ers mee. Andere kandidaten in dit tiende seizoen zijn de werkzoekende Jochem van Gelder, kluchtkoning Jon van Eerd, AD tv-recensent Angela de Jong, Esquire-baas Arno Kantelberg, rapper Brainpower, Dokter Deen-acteur Jelle de Jong en ex-Oranje voetbalster Daphne Koster. Philip en Maarten Iets minder bekende deelnemers dit seizoen zijn zangeres en pianiste Karsu Dönmez, nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood en CPNB-directeur Eppo van Nispen. Wie nog meer langskomen bij Philip Freriks en Maarten van Rossem horen we later. De Slimste Mens wordt iedere werkdag uitgezonden op NPO 2 om ± 20:30 uur en herhaald om ± 16:10 uur op NPO 2.

 • 24/7/2017 20:25 De slimste mens

  Seizoen 13 - Aflevering 1 - Quiz: Kandidaten: Steven Brunswijk, Marjan van den Berg en Domien Verschuuren. 3FM-dj Domien Verschuuren, ‘Braboneger’ Steven Brunswijk en Margriet-columniste Marjan van den Berg zijn de eerste drie kandidaten van het zomerseizoen van De Slimste. En er doen meer BN'ers mee. Andere kandidaten in dit tiende seizoen zijn de werkzoekende Jochem van Gelder, kluchtkoning Jon van Eerd, AD tv-recensent Angela de Jong, Esquire-baas Arno Kantelberg, rapper Brainpower, Dokter Deen-acteur Jelle de Jong en ex-Oranje voetbalster Daphne Koster. Philip en Maarten Iets minder bekende deelnemers dit seizoen zijn zangeres en pianiste Karsu Dönmez, nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood en CPNB-directeur Eppo van Nispen. Wie nog meer langskomen bij Philip Freriks en Maarten van Rossem horen we later. De Slimste Mens wordt iedere werkdag uitgezonden op NPO 2 om ± 20:30 uur en herhaald om ± 16:10 uur op NPO 2.

 • 20/1/2017 20:25 De slimste mens

  Comedian Stefano Keizers en staatssecretaris Klaas Dijkhoff staan vanavond in de finale van de wintereditie van De slimste mens. In de halve finale was Keizers te sterk voor de terugkerend finalist Eric Corton. Dijkhoff en Keizers nemen het in de laatste aflevering van dit seizoen op tegen Parool-verslaggever Hiske Versprille. Zij was in het reguliere seizoen de sterkste en plaatste zich daardoor automatisch voor de finale. Wie o wie is de slimste mens? Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich twee keer per jaar op voor de strijd om de eervolle titel van ‘de slimste mens’ in de wacht te slepen. De Slimste Mens is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie Bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel ‘de slimste mens’. Per aflevering valt één kandidaat af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Wie zich het langst staande houdt in de vragenarena en de bloedspannende finale overleeft, mag zich De Slimste Mens noemen!

 • 16/1/2017 20:25 De slimste mens

  We battelen ons tegenwoordig op televisie helemaal suf. Maar uiteindelijk is er maar één titel die er echt toe doet: de slimste mens. Om voor eens en voor altijd uit te maken wie het dit seizoen is, strijden in deze finaleweek de slimste koppen van de afgelopen weken tegen elkaar.

 • 12/12/2016 20:25 De slimste mens

  Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf vanavond keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens weer terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan in de vragenarena. In de eerste uitzending spelen Penoza-acteur/presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg en cabaretier Emilio Guzman. Dit seizoen spelen onder andere mee: Arjan Erkel, Spoorloos-verslaggever Derk Bolt, staatssecretaris Klaas Dijkhoff, SP-politica Lilian Marijnissen, presentatrice Martine van Os, journalist/columnist Annabel Nanninga en acteur Frank Lammers. In De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks zo’n anderhalf miljoen kijkers.

 • 2/9/2016 20:25 De slimste mens

  Sportpresentator Wytse van der Goot en acteur George van Houts hebben donderdag een plekje veroverd in de finale van De slimste mens. Presentator François Boulangé strandde na acht afleveringen en moet genoegen nemen met een vierde plek. Wytse en George strijden vanavond met culinair journalist Joël Broekaert om de titel. Joël schuift pas vandaag aan in de finaleweek omdat hij de ranglijst van het seizoen aanvoert. Wie o wie is de slimste mens? Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich ieder jaar weer op voor de strijd om de eervolle titel van ‘de slimste mens’ in de wacht te slepen. De Slimste Mens is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie Bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel ‘de slimste mens’. Per aflevering valt één kandidaat af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Wie zich het langst staande houdt in de vragenarena en de bloedspannende finale overleeft, mag zich De Slimste Mens noemen!

 • 17/8/2016 17:10 De slimste mens

  Nieuwe uitdager: Nadia Moussaid. Vanwege de live-uitzending van Rio 2016 komt dit programma te vervallen.

 • 25/7/2016 20:25 De slimste mens

  De Slimste Mens, de dagelijkse kennisquiz met een knipoog, is terug voor een nieuw zomers seizoen. De eerste kandidaten zijn schrijfster Esther Gerritsen, RTL Nieuws-verslaggever Jaap van Deurzen en GTST-actrice Dilan Yurdakul. De presentatie is als vanouds in handen van Philip Freriks en Maarten van Rossem. Wie o wie is de slimste mens? Nieuwsmakers, politici, acteurs, en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van ‘de slimste mens’ in de wacht te slepen. De Slimste Mens is een tv-quiz waarbij het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief kunnen denken. Kritisch jurylid Maarten van Rossem staat Philip Freriks bij en levert op zijn geheel eigen wijze commentaar op de kandidaten en hun kennis. Iedere werkdag ontvangt presentator Philip Freriks drie Bekende Nederlanders die aanspraak maken op de titel ‘de slimste mens’. Per aflevering valt één kandidaat af. De volgende dag komt een nieuwe deelnemer in de plaats. Wie zich het langst staande houdt in de vragenarena en de bloedspannende finale overleeft, mag zich De Slimste Mens noemen!

Twitter #slimstemens
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...