Sluit venster

Youtube

Sluit venster

De slimste mens

De slimste mens op tv
Details
Datum / Tijdwoensdag 23 januari 2019 van 18:25 tot 19:05
SubgenreQuiz
Jaar2013
LinkOfficiële website
Op Twitter@DeslimstemensNL
Hashtag#slimstemens
Meer uitzendingen

De slimste mens gemist

 • 18/1/2019 20:25 De slimste mens

  Vanavond is de finale van dit winterseizoen van De Slimste Mens. De deelnemers zijn Arjan Postma, Mark Tuitert en Peter Hein van Mulligen. Boswachter Arjan Postma was de beste in de voorrondes en komt in deze finaleweek pas in de finale weer terug. Oud-schaatser Mark Tuitert kwam als nummer twee donderdag weer terug in het programma. Hij haalde de finale ook. De derde en laatste finalist is econoom Peter Hein van Mulligen. Hij stroomde afgelopen maandag de finaleweek in en wist de hele week in het spel te blijven.

 • 10/12/2018 20:25 De slimste mens

  Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf vanavond keert de succesvolle kennisquiz De slimste mens terug op NPO 2, elke werkdag om 20:25 uur. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van kritisch en enig jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending nemen NPO Radio 2-dj Gijs Staverman, voormalig SBS-zenderbaas Tina Nijkamp en comedian Edson da Graca het op tegen elkaar. Onder druk van de wegtikkende seconden moeten de kandidaten het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. In dit dertiende seizoen maken nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn dit seizoen zangeres Roxeanne Hazes, journalist/schrijver Marcel van Roosmalen, schaatser Mark Tuitert, boswachter Arjan Postma, sportjournalist Jeroen Stekelenburg, Dreamschool-rector Eric van 't Zelfde en voormalig atleet/sportanalist Gregory Sedoc.

 • 31/8/2018 20:25 De slimste mens

  Seizoen 15 - Aflevering 35 - Quiz. Tijd voor de grote finale. In de laatste aflevering van dit seizoen keert vanavond de nummer één van de voorrondes terug: radiopresentator Roelof de Vries. Hij wist met zijn deelname een plek in de finale te bemachtigen. Vanavond zal blijken of hij ook de slimste mens van dit seizoen wordt.

 • 30/8/2018 20:25 De slimste mens

  Seizoen 15 - Aflevering 34 - Quiz. In de finaleweek keert vanavond de nummer twee van dit seizoen terug: publiciste Anne Fleur Dekker. De speler die in de afgelopen weken nog beter was en dus in de finale terugkeert, is radiopresentator Roelof de Vries.

 • 29/8/2018 20:25 De slimste mens

  Seizoen 15 - Aflevering 33 - Quiz. In de finaleweek keert vanavond de nummer drie van dit seizoen terug: actrice en vechtsporter Jaike Belfor. De spelers die in de afgelopen weken nog beter waren en dus later deze week terugkeren, zijn: - Donderdag: publiciste Anne Fleur Dekker - Vrijdag: radiopresentator Roelof de Vries

 • 28/8/2018 20:30 De slimste mens

  Seizoen 15 - Aflevering 32 - Quiz. In de finaleweek keert vanavond de nummer vier van dit seizoen terug: schrijver Philip Huff. De spelers die in de afgelopen weken nog beter waren en dus later deze week terugkeren, zijn: - Woensdag: actrice en vechtsporter Jaike Belfor - Donderdag: publiciste Anne Fleur Dekker - Vrijdag: radiopresentator Roelof de Vries

 • 27/8/2018 20:25 De slimste mens

  De finaleweek van De Slimste Mens is aangebroken. Komende vrijdag wordt bekend wie de winnaar van dit zomerseizoen wordt. De komende dagen keert elke dag een van de beste spelers van dit seizoen terug. De nummer vijf van het klassement is er vanavond weer bij, de nummer vier morgen en zo verder. Uiteindelijk keert de nummer één vrijdag terug in de grote finale. Na de aflevering van afgelopen vrijdag zijn Jeugdjournaal-presentator Lucas van de Meerendonk en journalist en schrijver Edwin Winkels doorgegaan naar deze eerste finaleweek-aflevering. De nummer vijf uit het klassement van dit seizoen keert vanavond terug: parlementair commentator van De Telegraaf, Wouter de Winther. De spelers die in de afgelopen weken nog beter waren en dus later deze week terugkeren, zijn: - Dinsdag: schrijver Philip Huff - Woensdag: actrice en vechtsporter Jaike Belfor - Donderdag: publiciste Anne Fleur Dekker - Vrijdag: radiopresentator Roelof de Vries

 • 16/7/2018 20:25 De slimste mens

  Wie wordt deze zomer De slimste mens? Vanaf vanavond is de succesvolle kennisquiz De slimste mens weer elke werkdag om 20:25 uur te zien op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending nemen acteur Cas Jansen, cabaretière Lonneke Dort en schaatser Jan Blokhuijsen het tegen elkaar op. Onder druk van de welbekende wegtikkende seconden, moeten ze het beste van zich zelf laten zien. Het gaat hierbij niet alleen om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Lukt het Cas om de puzzel snel op te lossen? Weet Lonneke te presteren onder die hoge druk? En hoe is het gesteld met het collectieve geheugen van Jan? En zo maken dit twaalfde seizoen nog veel meer nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en andere prominenten zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens. Een aantal opvallende namen onder de kandidaten zijn pianist Cor Bakker, VPRO presentator Tim den Besten, PvdA-Kamerlid Lilianne Ploumen, jurylid Heel Holland Bakt Robèrt van Beckhoven, Flikken Maastricht-acteur Sergio IJssel, SP-Kamerlid Peter Kwint en karateka / actrice Jaike Belfor.

 • 18/12/2017 20:20 De slimste mens

  Wie wordt deze winter De slimste mens? Vanaf vandaag keert de succesvolle kenniskwis De slimste mens terug op NPO 2. Onder leiding van Philip Freriks en het kritisch oog van (enig) jurylid Maarten van Rossem gaan dagelijks drie prominente Nederlanders de strijd aan. In de eerste uitzending gaan Sylvana Simons, Boer zoekt Vrouw-boerin Bertie en cabarettalent Benjamin van der Velden de vragenarena in. Dit seizoen maken verder hun opwachting in De slimste mens: oud-politicus Rob Oudkerk, Jeroen van Inkel, columniste Aaf Brandt Corstius, Telegraaf-hoofdredacteur Paul Jansen, journalist Thijs Zonneveld, actrice Marjolein Keuning, D66-kamerlid Jan Paternotte, Quote-hoofdredacteur Sander Schimmelpenninck en radio-dj’s Wouter van der Goes (NPO Radio 2) en Angelique Houtveen (3FM). Bij De slimste mens gaat het niet alleen gaat om kennis en algemene ontwikkeling, maar ook om associatief denken en strategisch spel. Nieuwsmakers, cabaretiers, wetenschappers, acteurs en vele andere prominenten maken zich op voor de strijd om de eervolle titel van De slimste mens in de wacht te slepen. De slimste mens is voor het eerst uitgezonden in de zomer van 2012. Al sinds de eerste aflevering is het een kijkcijferhit, met dagelijks bijna anderhalf miljoen kijkers. Ook de app, met inmiddels ruim 11.000 vragen, blijft onverminderd succesvol met ruim 1,5 miljoen downloads.

 • 25/7/2017 16:10 De slimste mens

  Seizoen 13 - Aflevering 1 - Quiz: Kandidaten: Steven Brunswijk, Marjan van den Berg en Domien Verschuuren. 3FM-dj Domien Verschuuren, ‘Braboneger’ Steven Brunswijk en Margriet-columniste Marjan van den Berg zijn de eerste drie kandidaten van het zomerseizoen van De Slimste. En er doen meer BN'ers mee. Andere kandidaten in dit tiende seizoen zijn de werkzoekende Jochem van Gelder, kluchtkoning Jon van Eerd, AD tv-recensent Angela de Jong, Esquire-baas Arno Kantelberg, rapper Brainpower, Dokter Deen-acteur Jelle de Jong en ex-Oranje voetbalster Daphne Koster. Philip en Maarten Iets minder bekende deelnemers dit seizoen zijn zangeres en pianiste Karsu Dönmez, nieuwslezeres Hannelore Zwitserlood en CPNB-directeur Eppo van Nispen. Wie nog meer langskomen bij Philip Freriks en Maarten van Rossem horen we later. De Slimste Mens wordt iedere werkdag uitgezonden op NPO 2 om ± 20:30 uur en herhaald om ± 16:10 uur op NPO 2.

Twitter #slimstemens
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...