Sluit venster

Youtube

Sluit venster

De reis van Jean-Michel Jarre

Docu: De reis van Jean-Michel Jarre op tvTijdens concerten staat hij in zijn eentje achter tientallen synthesizers en keyboards. Voor zijn nieuwste album reist Jean-Michel Jarre de wereld over om collega-muzikanten in levende lijve te ontmoeten en er tijd mee door te brengen. "Als je bij elkaar over de vloer komt, komt dat de muziek ten goede". En zo trekt hij van Los Angeles naar Londen en van New York naar Wenen, om met collega’s als Armin van Buuren, Moby, Pete Townsend en Lang Lang samen te werken aan nieuwe nummers.

De documentaire 'De reis van Jean-Michel Jarre' biedt niet alleen een verslag van deze reis, maar geeft ook zicht op het enorme oeuvre van deze Franse pionier van de elektronische muziek. Zijn vernieuwende benadering én de live-uitvoering ervan heeft vele generaties beïnvloed. "Elke componist van elektronische muziek is schatplichtig aan Jean-Michel", aldus componist Hans Zimmer.

In 1976 componeert Jarre de megahit Oxygène en het gelijknamige album waarvan er tientallen miljoenen werden verkocht. "Alsof het uit een ander universum kwam", vertelt Moby (die zelf 'de Woody Allen van techno' wordt genoemd). Jarre maakt furore over de hele wereld en zorgt ook voor vernieuwing met zijn spectaculaire megashows vol vuurwerk en lasertechnieken.

In de documentaire zitten ontroerende gesprekken tussen Jarre en zijn ex-vrouw, actrice Charlotte Rampling. Zij heeft een scherpe blik op zijn drijfveren en samen leveren ze fraaie bespiegelingen over zijn succes en de gemaakte keuzes. "Muziek moet léven, en juist imperfecties zorgen daarvoor" - een opvallend statement van Jarre. De documentaire is een uitnodiging om met een open blik met hem mee te reizen, in zijn ontdekkingstocht naar nieuwe muziek.
Details
Datum / Tijddonderdag 15 februari 2018 van 22:55 tot 23:55
SubgenreMuziekdocumentaire
Jaar2015
RegisseurBirgit Herdlitschke
Hashtag#uurvandewolf
Meer uitzendingen
    Geen uitzendingen gevonden...

De reis van Jean-Michel Jarre gemist

  • 15/2/2018 22:55 De reis van Jean-Michel Jarre

    Tijdens concerten staat hij in zijn eentje achter tientallen synthesizers en keyboards. Voor zijn nieuwste album reist Jean-Michel Jarre de wereld over om collega-muzikanten in levende lijve te ontmoeten en er tijd mee door te brengen. "Als je bij elkaar over de vloer komt, komt dat de muziek ten goede". En zo trekt hij van Los Angeles naar Londen en van New York naar Wenen, om met collega’s als Armin van Buuren, Moby, Pete Townsend en Lang Lang samen te werken aan nieuwe nummers. De documentaire 'De reis van Jean-Michel Jarre' biedt niet alleen een verslag van deze reis, maar geeft ook zicht op het enorme oeuvre van deze Franse pionier van de elektronische muziek. Zijn vernieuwende benadering én de live-uitvoering ervan heeft vele generaties beïnvloed. "Elke componist van elektronische muziek is schatplichtig aan Jean-Michel", aldus componist Hans Zimmer. In 1976 componeert Jarre de megahit Oxygène en het gelijknamige album waarvan er tientallen miljoenen werden verkocht. "Alsof het uit een ander universum kwam", vertelt Moby (die zelf 'de Woody Allen van techno' wordt genoemd). Jarre maakt furore over de hele wereld en zorgt ook voor vernieuwing met zijn spectaculaire megashows vol vuurwerk en lasertechnieken. In de documentaire zitten ontroerende gesprekken tussen Jarre en zijn ex-vrouw, actrice Charlotte Rampling. Zij heeft een scherpe blik op zijn drijfveren en samen leveren ze fraaie bespiegelingen over zijn succes en de gemaakte keuzes. "Muziek moet léven, en juist imperfecties zorgen daarvoor" - een opvallend statement van Jarre. De documentaire is een uitnodiging om met een open blik met hem mee te reizen, in zijn ontdekkingstocht naar nieuwe muziek.

Twitter #uurvandewolf
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...