Sluit venster

Youtube

Sluit venster

De Noodcentrale

De Noodcentrale op tvSeizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks over de centralisten van de hulpdiensten.

De centralisten van de meldkamers 112 en 0900-8844 staan vaak als eerste hulpverleners mensen bij op de meest cruciale momenten in hun leven. Deze realityreeks werpt een indringende blik op het kloppend hart van de hulpdiensten van Groningen, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven.
Details
Datum / Tijdwoensdag 19 juni 2019 van 21:30 tot 22:30
SubgenreRealityreeks
Jaar2017
Hashtag#denoodcentrale
Meer uitzendingen
Meer...

De Noodcentrale gemist

 • 12/6/2019 21:30 De Noodcentrale

  Vanaf vanavond is elke woensdag het programma De Noodcentrale te zien op SBS6, om 21:30 uur. Elke aflevering wordt het kloppend hart van de noodnummers 0900-8844 en 112 op een fascinerende manier in beeld gebracht. Als kijker volg je de centralisten van de politie in de meldkamer waar hulpvragen binnenkomen over de meest uiteenlopende zaken. Van vermiste ouders, verwarde bejaarden tot aangereden herten en overlast van vervelende buren. Er zijn beelden te zien van de centralisten in vijf politiemeldkamers verspreid over het land: Eindhoven, Groningen, Maastricht en twee in Rotterdam. Dagelijks komen hier duizenden hulpvragen binnen. Aan de centralisten de verantwoordelijke taak om de situatie in te schatten en cruciale beslissingen te nemen.

 • 15/4/2019 20:45 De noodcentrale

  Vanavond start het derde seizoen van De Noodcentrale op België Eén. Het programma werpt een blik op het kloppende hart van de hulpdiensten. Dit seizoen kun je acht afleveringen lang meekijken bij de centralisten in drie nieuwe meldkamers: Gent (112), Brussel (101) en Hasselt (101). Ook deze keer werden de makers weer bij de keel gegrepen door de intensiteit en diversiteit van de oproepen: van reanimaties en zware verkeersongevallen tot gewelddadige overvallen. Maar ook de eigenheid van elke regio is hoorbaar: van anderstalige bellers en de verkeersproblemen in Brussel tot loslopende everzwijnen in Limburg, de centralisten staan overal paraat om de bellers 24/24 bij te staan. Bekijk op welk kanaal je België Eén kunt vinden bij jouw tv-aanbieder op gids.tv/3715/kanaal-belgie-1.

 • 15/2/2018 22:20 De Noodcentrale

  Seizoen 1 - Aflevering 2 - Realityreeks (2017) over de centralisten van de hulpdiensten: De centralisten van de meldkamers 112 en 0900-8844 staan vaak als eerste hulpverleners mensen bij op de meest cruciale momenten in hun leven. Deze realityreeks werpt een indringende blik op het kloppend hart van de hulpdiensten van Groningen, Rotterdam, Maastricht en Eindhoven.

 • 1/2/2018 22:20 De Noodcentrale

  In het nieuwe, zesdelige programma De Noodcentrale schetst de EO een indringend beeld van de verborgen helden achter de noodnummers 112 (spoed met sirene) en 0900-8844 (geen spoed, wel politie). De kijker maakt kennis met enkele centralisten van de politie, die alle inkomende telefoontjes in een split-second moeten inschatten. Is de persoon aan de lijn verward of in levensgevaar? De Noodcentrale is een uniek programma vol echte verhalen over een bijzonder en onmisbaar beroep. In Nederland behandelen centralisten van de politie miljoenen noodoproepen per jaar. De kijker van De Noodcentrale luistert mee met een aantal van deze gesprekken en wordt zo onderdeel van een pakkend hoorspel. "Centralisten zijn de eerste hulpverleners die mensen bijstaan op cruciale momenten in hun leven", zegt eindredacteur Nanette Zonnenberg namens de EO. "De politieman op straat krijgt veel aandacht, terwijl de achterwacht onderbelicht is. Die onzichtbaarheid werkt ook agressie in de hand. Hoog tijd dat we kennismaken met de helden achter de noodnummers." De meldkamer is het kloppend hart van de hulpverlening: alle verhalen komen hier samen. Soms is de centralist getuige van dramatische gebeurtenissen, op andere momenten van ontroerende of zelfs grappige verhalen. De camera’s volgen centralisten in vier politie meldkamers verspreid over het land: Eindhoven, Groningen, Maastricht en Rotterdam. Zo ontstaat een indrukwekkend beeld van het belangrijke werk dat centralisten op zich nemen, de grote verantwoordelijkheid die zij dragen en de betekenis van hun werk voor wie hen belt. Het meeslepende televisieprogramma stelt de kijker voortdurend voor de keuze. Wat zou jij doen in een soortgelijke situatie? "Zo’n fascinerende, spannende blik achter de schermen hebben we in Nederland nog niet eerder op televisie gezien", zegt Zonnenberg. Bij de totstandkoming van De Noodcentrale is met grote zorgvuldigheid omgegaan met privacy. Alle mogelijke manieren zijn gebruikt om ervoor te zorgen dat de bellers door niemand herkend worden. Persoonsgegevens zijn in de montage weggelaten of veranderd en alle inkomende oproepen zijn opnieuw ingesproken.

 • 1/3/2016 20:35 De noodcentrale

  Vanavond start de nieuwe reeks De noodcentrale op Eén. Het programma werpt een indringende blik op het kloppend hart van de hulpdiensten. Voor het eerst zwaaien de deuren van de noodcentrales van 100 en 101 open voor een filmploeg. We maken kennis met de calltakers die 24 uur op 24 de noodoproepen in de provincie Antwerpen beantwoorden. Provincie Antwerpen: 1.813.282 inwoners – 700.000 noodoproepen per jaar. Een verkeersongeluk, een inbraak of een hartstilstand: 24 op 7 staan de calltakers van de politie, brandweer en ambulance paraat om elke noodoproep snel en doeltreffend te beantwoorden. In de zevendelige reeks De noodcentrale kruipt de kijker mee in de hoofdtelefoon van de calltakers van de noodnummers 112/100 en 101, die vaak als eerste hulpverleners mensen bijstaan op cruciale momenten in hun leven.

 • 3/6/2019 20:40 De noodcentrale

  Seizoen 3 - Aflevering 8 - Humaninterestreeks over de noodcentrales 112 en 101

 • 27/5/2019 20:50 De noodcentrale

  Seizoen 3 - Aflevering 7 - Humaninterestreeks over de noodcentrales 112 en 101

Twitter #denoodcentrale
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...