Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Das Boot

Das Boot: aflevering 4 op tvAflevering 4 - Duitse historische dramaserie (2018).

Zweifel.

Na een door het Franse verzet gepleegde bomaanslag in La Rochelle zinnen de Duitsers op represailles. Forster van de Gestapo is in zijn nopjes met de verrichtingen van Simone en doet haar een voorstel. Aan boord van de U-612 blijkt Simones broer Frank iets gemeen te hebben met de Amerikaanse uitwisselingspassagier, Samuel Greenwood. Kapitein Hoffmann moet afrekenen met geroddel en achterklap.
Details
Datum / Tijdzaterdag 23 maart 2019 van 20:00 tot 21:05
SubgenreDramaserie
Jaar2018
ActeursVicky Krieps, August Wittgenstein, Leonard Scheicher
LinkOfficiële website
Hashtag#dasboot
Meer uitzendingen

Das Boot gemist

 • 16/3/2019 20:00 Das Boot

  Aflevering 3 - Duitse historische dramaserie (2018). Verluste. Wanneer Simone ontdekt welk geheim haar broer Frank verborgen heeft gehouden, is er voor haar geen weg meer terug. Terwijl de U-612 een pion in een politiek steekspel van de nazi's is geworden, is de bemanning na de dood van Willy van slag. Al snel krijgt de nieuwe passagier aan boord het zwaar te verduren. Ondertussen is het Franse verzet in La Rochelle bezig om een actie voor te bereiden.

 • 9/3/2019 20:00 Das Boot

  Aflevering 2 - Duitse historische dramaserie (2018). Geheime Missionen. Een dag na haar geheime ontmoeting wordt Simone door hoofdinspecteur Forster van de Gestapo gevraagd om te tolken bij het verhoor van een opgepakte Française. Aan boord van de U-612 onderwerpt kapitein Hoffmann zijn bemanning aan een loodzwaar regime, om op alles voorbereid te zijn. Ondertussen raakt Simone steeds meer betrokken bij het geheim van haar broer Frank. Ze komt voor een groot dilemma te staan.

 • 2/3/2019 20:00 Das Boot

  Vanaf vanavond is de Duitse historische dramaserie Das Boot acht zaterdagen om 20:00 uur te zien op NPO 2. De nieuwe serie is geïnspireerd op de film Das Boot uit 1981. De serie vertelt een nieuw verhaal over het leven op een onderzeeër en over het Franse verzet. Das Boot begint in het najaar van 1942. Frankrijk is bezet door de nazi's. Simone Strasser gaat in La Rochelle als vertaalster voor de Duitsers werken. Haar broer Frank dient op een gloednieuwe duikboot, de U-612. Kort voor de U-612 vertrekt heeft Frank een dringend verzoek voor zijn zus, dat haar ernstige zorgen baart. Bekijk de trailer van Das Boot op gids.tv/v34503/trailer-das-boot.

 • 12/10/2018 22:10 Das Boot

  In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord 50-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar één van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. De avond voor deze missie drinken ze zich zat en maken plezier in een Franse nachtclub. Voor hen kan dit de laatste keer zijn, aangezien ze de volgende morgen aan boord van een onderzeeër zullen gaan, om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen. Naarmate de U-96 op de Atlantische Oceaan vordert, neemt de verveling drastisch toe. Wanneer echter na lange tijd de vijandelijke schepen in zicht komen, slaat de verveling van de mannen om in angst en heimwee naar de thuishaven.

 • 8/6/2018 21:15 Das Boot

  Duitse oorlogsfilm (1981): In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord een 44-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar één van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. Na dagenlang rustig patrouilleren, worden drie schepen van een vijandelijk konvooi gekelderd. Opgejaagd door een torpedojager moet de U-boot vluchten. Een urenlange aanval met dieptebommen verwekt paniek onder de bemanning, maar toch weet de U-96 stand te houden. Na een heldhaftige zeestraat krijgt de commandant bevel om La Rochelle te vervoegen, maar een onverwachte aanval op het schip in de Straat van Gibraltar blijkt fataal te worden.

 • 9/6/2015 20:29 Das Boot

  1942, de Duitse onderzeebootvloot is verwikkeld in de strijd om de Atlantische oceaan. Door een betere verdediging van de konvooien van de Britten beginnen ze echter zware verliezen te leiden. 'Das Boot' vertelt het verhaal van één zo'n onderzeebootbemanning. Hoe ze onder de zware omstandigheden hun professionaliteit als soldaten proberen te behouden, onmogelijke opdrachten moeten uitvoeren en de idealen van hun regering proberen te begrijpen. Regisseur Wolfgang Petersen maakte met 'Das Boot' zonder twijfel de bekendste duikbootfilm ooit. Het realisme waarmee hij het weinig prettige leven aan beeld van een Duitse onderzeeër in beeld bracht werd door filmcritici alom geprezen. 'Das Boot' ging er vandoor met zes Oscars, waarvan een voor Petersen (beste regisseur). De film werd bewerkt tot een mini-serie voor televisie en kwam ook nog in een Director's Cut uit van meer dan 200 minuten. Petersen zou in 2000 terugkeren naar de woelige wateren met 'The Perfect Storm', maar een echt ambitieus project maakte hij pas weer in 2004, met de epische spektakelfilm 'Troy'.

 • 1/8/2014 20:27 Das Boot

  In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord een 44-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar één van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. Na dagenlang rustig patrouilleren, worden drie schepen van een vijandelijk konvooi gekelderd. Opgejaagd door een torpedojager moet de U-boot vluchten. Een urenlange aanval met dieptebommen verwekt paniek onder de bemanning, maar toch weet de U-96 stand te houden. Na een heldhaftige zeestraat krijgt de commandant bevel om La Rochelle te vervoegen, maar een onverwachte aanval op het schip in de Straat van Gibraltar blijkt fataal te worden. Regisseur Wolfgang Petersen maakte met 'Das Boot' zonder twijfel de bekendste duikbootfilm ooit. Het realisme waarmee hij het weinig prettige leven aan beeld van een Duitse onderzeeër in beeld bracht werd door filmcritici alom geprezen. 'Das Boot' ging er vandoor met zes Oscars, waarvan een voor Petersen (beste regisseur). De film werd bewerkt tot een mini-serie voor televisie en kwam ook nog in een Director's Cut uit van meer dan 200 minuten. Petersen zou in 2000 terugkeren naar de woelige wateren met 'The Perfect Storm', maar een echt ambitieus project maakte hij pas weer in 2004, met de epische spektakelfilm 'Troy'.

 • 23/1/2013 20:30 Das boot

  In 1942 vertrekt de Duitse onderzeeër U-96 vanuit Frankrijk met de missie om oorlogsschepen van de geallieerden te laten zinken. Wanneer de U-96 drie schepen torpedeert, worden ze gespot door de vijand. Om deze te ontwijken, besluit men om snel en diep te duiken, met als gevolg dat de onderzeeër breekt en naar de bodem van de oceaan zinkt.

Twitter #dasboot
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...