Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Das Boot

Das Boot op tvIn de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord 50-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar ƩƩn van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. De avond voor deze missie drinken ze zich zat en maken plezier in een Franse nachtclub. Voor hen kan dit de laatste keer zijn, aangezien ze de volgende morgen aan boord van een onderzeeƫr zullen gaan, om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen. Naarmate de U-96 op de Atlantische Oceaan vordert, neemt de verveling drastisch toe. Wanneer echter na lange tijd de vijandelijke schepen in zicht komen, slaat de verveling van de mannen om in angst en heimwee naar de thuishaven.
Details
Datum / Tijdvrijdag 12 oktober 2018 van 22:10 tot 01:35
SubgenreOorlogsfilm
Jaar1981
RegisseurWolfgang Petersen
ActeursJĆ¼rgen Prochnow, Herbert Grƶnemeyer, Klaus Wennemann, Hubertus Bengsch, Martin Semmelrogge
IMDb8.4 
Hashtag#dasboot
Meer uitzendingen
  Geen uitzendingen gevonden...

Das Boot gemist

 • 23/1/2013 20:30 Das boot

  In 1942 vertrekt de Duitse onderzeeƫr U-96 vanuit Frankrijk met de missie om oorlogsschepen van de geallieerden te laten zinken. Wanneer de U-96 drie schepen torpedeert, worden ze gespot door de vijand. Om deze te ontwijken, besluit men om snel en diep te duiken, met als gevolg dat de onderzeeƫr breekt en naar de bodem van de oceaan zinkt.

 • 1/8/2014 20:27 Das Boot

  In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord een 44-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar ƩƩn van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. Na dagenlang rustig patrouilleren, worden drie schepen van een vijandelijk konvooi gekelderd. Opgejaagd door een torpedojager moet de U-boot vluchten. Een urenlange aanval met dieptebommen verwekt paniek onder de bemanning, maar toch weet de U-96 stand te houden. Na een heldhaftige zeestraat krijgt de commandant bevel om La Rochelle te vervoegen, maar een onverwachte aanval op het schip in de Straat van Gibraltar blijkt fataal te worden. Regisseur Wolfgang Petersen maakte met 'Das Boot' zonder twijfel de bekendste duikbootfilm ooit. Het realisme waarmee hij het weinig prettige leven aan beeld van een Duitse onderzeeƫr in beeld bracht werd door filmcritici alom geprezen. 'Das Boot' ging er vandoor met zes Oscars, waarvan een voor Petersen (beste regisseur). De film werd bewerkt tot een mini-serie voor televisie en kwam ook nog in een Director's Cut uit van meer dan 200 minuten. Petersen zou in 2000 terugkeren naar de woelige wateren met 'The Perfect Storm', maar een echt ambitieus project maakte hij pas weer in 2004, met de epische spektakelfilm 'Troy'.

 • 9/6/2015 20:29 Das Boot

  1942, de Duitse onderzeebootvloot is verwikkeld in de strijd om de Atlantische oceaan. Door een betere verdediging van de konvooien van de Britten beginnen ze echter zware verliezen te leiden. 'Das Boot' vertelt het verhaal van ƩƩn zo'n onderzeebootbemanning. Hoe ze onder de zware omstandigheden hun professionaliteit als soldaten proberen te behouden, onmogelijke opdrachten moeten uitvoeren en de idealen van hun regering proberen te begrijpen. Regisseur Wolfgang Petersen maakte met 'Das Boot' zonder twijfel de bekendste duikbootfilm ooit. Het realisme waarmee hij het weinig prettige leven aan beeld van een Duitse onderzeeƫr in beeld bracht werd door filmcritici alom geprezen. 'Das Boot' ging er vandoor met zes Oscars, waarvan een voor Petersen (beste regisseur). De film werd bewerkt tot een mini-serie voor televisie en kwam ook nog in een Director's Cut uit van meer dan 200 minuten. Petersen zou in 2000 terugkeren naar de woelige wateren met 'The Perfect Storm', maar een echt ambitieus project maakte hij pas weer in 2004, met de epische spektakelfilm 'Troy'.

 • 8/6/2018 21:15 Das Boot

  Duitse oorlogsfilm (1981): In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord een 44-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar Ć©Ć©n van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. Na dagenlang rustig patrouilleren, worden drie schepen van een vijandelijk konvooi gekelderd. Opgejaagd door een torpedojager moet de U-boot vluchten. Een urenlange aanval met dieptebommen verwekt paniek onder de bemanning, maar toch weet de U-96 stand te houden. Na een heldhaftige zeestraat krijgt de commandant bevel om La Rochelle te vervoegen, maar een onverwachte aanval op het schip in de Straat van Gibraltar blijkt fataal te worden.

 • 12/10/2018 22:10 Das Boot

  In de herfst van 1941 vaart de U-96 met aan boord 50-koppige bemanning en een oorlogsreporter naar ƩƩn van de ergste slagvelden, de Atlantische Oceaan. De avond voor deze missie drinken ze zich zat en maken plezier in een Franse nachtclub. Voor hen kan dit de laatste keer zijn, aangezien ze de volgende morgen aan boord van een onderzeeƫr zullen gaan, om zo veel mogelijk vijandelijke schepen tot zinken te brengen. Naarmate de U-96 op de Atlantische Oceaan vordert, neemt de verveling drastisch toe. Wanneer echter na lange tijd de vijandelijke schepen in zicht komen, slaat de verveling van de mannen om in angst en heimwee naar de thuishaven.

Das Boot - Trailer

Twitter #dasboot
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...