Sluit venster

Youtube

Sluit venster

College Tour

College Tour op tvSeizoen 12 - Aflevering 1 - Talkshow: Antonio Guterres: António Guterres, Oud-premier van Portugal en secretaris-generaal van de Verenigde Naties, zet zich in voor vrede en veiligheid, duurzame ontwikkeling en mensenrechten. In 'College Tour' blikt hij terug op zijn eerste jaar als secretaris-generaal van de VN en kijkt hij vooruit naar 2018, het jaar waarin Nederland een tijdelijke zetel zal krijgen in de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.
Details
Datum / Tijdzaterdag 20 januari 2018 van 08:05 tot 09:00
SubgenrePraatprogramma
Uitzending gemistCollege Tour gemist
Jaar2018
PresentatieTwan Huys
LinkOfficiële website
Op Twitter@NTRcollegetour
Hashtag#collegetour
Meer uitzendingen
Meer...

College Tour gemist

 • 22/12/2017 21:05 College Tour

  Vanavond is André van Duin te gast in de laatste aflevering van College Tour van dit seizoen. Zingen, acteren, presenteren, schrijven en niet te vergeten vooral ontzettend komisch zijn: deze gast kan het allemaal. André van Duin wordt gezien als een van de meest succesvolle komieken van Nederland. Inmiddels is hij al meer dan 50 jaar te zien op tv en in de Nederlandse theaters. André van Duin werd op 20 februari 1947 als Adrianus Marius Kyvon geboren te Rotterdam. Al op jonge leeftijd wist André dat hij artiest wilde worden en daarom begon hij met het imiteren van andere artiesten. Toch ging André na de lagere school, net als de andere jongens in de klas, naar de ambachtsschool. Hij besloot om mee te doen aan de talentenjacht van de AVRO 'Nieuwe Oogst'. André bleek talent te hebben en won. Sindsdien ging zijn carrière bergopwaarts. In 1968 maakte hij zijn eerste televisieshow, 'Een avondje tv met André'. Later maakte hij furore met programma’s als Animal Crackers en De Dik Voormekaar Show. Als zanger scoorde hij hits met carnavalskrakers als Willempie, Er staat een paard in de gang en Pizza Lied. Na een behoorlijk portfolio aan typetjes die André gespeeld heeft is het binnenkort tijd voor serieuzer acteerwerk. Dit najaar speelt André samen met Olga Zuiderhoek en Keeshulst de hoofdrol in de dramaserie Het geheime dagboek van Hendrik Groen, gebaseerd op het boek 'Pogingen iets van het leven te maken'. Na meer dan vijftig jaar in het vak te hebben gezeten heeft André heel wat prijzen gewonnen. Na diverse oeuvreprijzen en een Televizierring is hij zelfs benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Op 9 december sprak Twan Huys met André van Duin in het DeLaMar Theater voor deze aflevering van College Tour.

 • 1/12/2017 21:10 College Tour

  Vanavond te gast in College Tour: de Vlinder van Maastricht, Turbo Tom of Il Bello (de mooie). Het zijn drie bijnamen van op dit moment ‘s werelds snelste wielrenner: Tom Dumoulin. Tom Dumoulin werd op 11 november 1990 in Maastricht geboren. Na de basisschool volgde Tom het gymnasium aan het Bonnefanten College. Op dat moment ontdekte hij waar zijn passie lag: wielrennen. Op 15 jarige leeftijd trok Tom voor het eerst de heuvels van Limburg in. In eerste instantie als leuke hobby, maar toen hij werd afgewezen voor de studie geneeskunde besloot hij dat hij een groot wielrenner zou worden. Tom voegde zich bij de ‘beloften’ groep, waarin getalenteerde 18 tot 23-jarigen samen wielrennen. Later besloot Tom toch te gaan studeren: gezondheidswetenschappen aan de Universiteit van Maastricht, om zich later te kunnen specificeren in bewegingswetenschappen. Maar zo ver kwam het niet, want zijn wielrentalent bleek niet goed samen te gaan met studeren aan de universiteit. Zijn overgave voor de wielersport bleek geen verkeerde keuze en zeker niet onverdienstelijk. In 2013 maakte Tom zijn debuut in de Tour de France. In 2014 versloeg hij wielergrootheid Cancellara tijdens de Eneco Tour, en kon hij zijn eerste ritzege op zijn naam zetten. In 2015 droeg hij vier dagen de gele leiderstrui tijdens de Tour de France en enkele dagen de rode leiderstrui in de Vuelta (Ronde van Spanje). Een jaar later startte Dumoulin ook de Giro d’Italia, en ook daar droeg hij zes dagen de leiderstrui. Ook behaalde hij etappezeges tijdens de Tour de France: De Koninginne-etappe én een individuele tijdrit. Na diverse successen moest 2017 echt het jaar worden van Tom Dumoulin. En dat werd het. Tijdens de Giro d’Italia wist Dumoulin als eerste Nederlander ooit de eindzege te behalen. Een ongekende prestatie. Na deze winst wilde de meesterlijke Dumoulin meer, en dus ging hij door. Zijn specialisme, tijdrijden, leidde hem tot een ongekende prestatie. Zijn prestaties werden rijkelijk beloond: Dumoulin werd benoemd tot Ridder in de orde van Oranje-Nassau en tot Limburger van Verdienste. In College Tour blikt de vlinder van Maastricht terug op het meest succesvolle jaar van zijn carrière tot nu toe. En hij kijkt voorruit, want wat heeft Tom Dumoulin de komende jaren nog in zijn mars?

 • 10/11/2017 21:05 College Tour

  In het nieuwe seizoen van College Tour zijn de komende weken natuurfotograaf Frans Lanting, topkok Yotam Ottolenghi, zangeres Gloria Estefan, komiek André van Duin, wielrenner Tom Dumoulin en journaliste en activiste Naomi Klein te gast. De eerste gast is Frans Lanting, een wereldberoemde natuurfotograaf. Hij werd geboren in Nederland, maar woont al jaren in het Amerikaanse Santa Cruz. Lanting reisde voor zijn werk de hele wereld rond en fotografeerde bijna alle dieren en natuurfenomenen die er bestaan. Als ambassadeur van WNF maakt Lanting zich hard voor de toekomst van onze planeet. Naar eigen zeggen werkt Lanting op het snijvlak van natuurfotografie, wetenschap, journalistiek en kunst. Zijn werk wordt gepubliceerd in tijdschriften als National Geographic en in zijn eigen boeken. Zijn nieuwste boek 'Into Africa' verschijnt binnenkort.

 • 19/5/2017 21:10 College Tour

  In de laatste aflevering van College Tour van dit seizoen is Ali B te gast. Ali Bouali is een Nederlandse rapper, entertainer, TV-persoonlijkheid en theatermaker. Het grote publiek leert hem kennen door de nummer 1 hit Wat Zou Je Doen, een samenwerking met Marco Borsato. Naast artiest is dit multitalent ook platenbaas en beheert hij zijn eigen management- en entertainmentbedrijf SPEC Entertainment. Ook richtte hij in 2013 samen met Najib Amhali een eigen TV-productiehuis op: North Sea Camel. College Tour interviewde hem in Boom Chicago in Amsterdam. Ali B wordt op 16 oktober 1981 geboren in Zaanstad. Op tweejarige leeftijd verhuist hij naar Amsterdam. Na het horen van het nummer Moordenaar van Osdorp Posse raakt hij geïnteresseerd in hiphop en begint zelf ook met rappen. Op viertienjarige leeftijd vertrekt Ali met zijn moeder naar Almere waar hij aan zijn muzikale carrière begint te werken. Hij noemt zichzelf Ali B omdat de media op die manier criminelen weergeven in het nieuws. In Almere geeft Ali B zijn eerste optreden en wint hij de Poetry Slam in 2000/2001. Vanaf 2000 doet Ali B mee aan meerdere talentenjachten en staat hij in december 2002 ook in de finale van De Grote Prijs van Nederland. Hoewel hij deze competitie niet wint, blijft zijn deelname niet onopgemerkt: twee maanden na de finale krijgt hij een contract bij Warner Music. Ali breekt in 2004 door met de singles Waar Gaat Dit Heen en Ik Ben Je Zat. Echte bekendheid krijgt hij met het nummer Wat Zou Je Doen?, een samenwerking met Marco Borsato. Later brengt de rapper nog hits uit als Leipe Mocro Flavour en Rampeneren. Zijn debuutalbum Ali B Vertelt het Leven van de Straat is een groot succes en Ali begint een gelijknamige theatertour. Tijdens deze cabaretvoorstelling neemt hij het publiek mee naar de multiculturele straten van Amsterdam. In 2006 volgt zijn tweede album Petje Af. Inmiddels is Ali B uitgegroeid tot veel meer dan alleen rapper. Zo is hij een graag geziene gast in (discussie)programma’s op radio en televisie en heeft hij televisieprogramma’s gemaakt als De Flat van Ali B en in 2011 Ali B op Volle Toeren. Voor het laatstgenoemde programma wordt hij genomineerd voor een Gouden Televizier-Ring. Daarnaast is hij sinds 2013 jurylid bij The Voice of Holland. Sinds kort is Ali weer bezig met zijn eigen muziekcarrière. In 2016 brengt Ali na maar liefst tien jaar weer een nieuw album uit. Het album heet Een Klein Beetje Geluk en staat bomvol bijzondere samenwerkingen, met onder anderen Ronnie Flex, Willie Wartaal en Nielson.

 • 12/5/2017 21:10 College Tour

  Vanavond is schrijver, televisiemaker en komiek Arjen Lubach te gast in College Tour. Met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach, waarin Arjen Lubach wekelijks de politiek en de actualiteiten op de hak neemt, breekt hij dit jaar definitief door bij een groot publiek. Elke week weet hij meer dan een miljoen kijkers te trekken en het succes gaat zelfs zo ver dat zijn programma politieke invloed krijgt. De ‘Netherlands second’-video, waarin Nederland wordt voorgesteld aan Donald Trump, wordt door ruim zeventig miljoen mensen over hele wereld bekeken. En ook de ‘Kamergotchi’ app wordt een groot succes. Op 10 mei interviewt College Tour dit televisiefenomeen in Tuschinski in Amsterdam. Als schrijver, muzikant, radiomaker, cabaretier en presentator is het niet gek dat Lubach wordt gezien als een alleskunner. In 2006 debuteert Lubach als schrijver met de roman Mensen die ik ken die mijn moeder hebben gekend. Na zijn debuut volgen nog twee romans en een thriller. Zijn thriller IV wordt in 2013 genomineerd voor de Gouden Strop. Daarnaast zat hij twaalf jaar bij theatergezelschap Op Sterk Water, maakte filmpjes voor Buro Renkema en Koefnoens Rapservice en won De Slimste Mens in 2012. Lubach groeit op met zijn ouders en twee broers in het Groningse Lutjegast. Hij gaat naar basisschool School met de Bijbel, waar dagelijks wordt gebeden en uit de bijbel wordt gelezen. Iedere zondag gaat de familie Lubach naar de kerk. Als de jonge Arjen twaalf jaar oud is, overlijdt zijn moeder aan borstkanker. Dit versnelt zijn twijfel in het geloof. Inmiddels staat Lubach bekend als een fel atheïst. De Groninger studeerde Spaans, filosofie en Zweeds, maar maakte niets af. Tussendoor had Lubach diverse bijbaantjes. Zo was hij taxichauffeur, havenmeester en werkte hij bij de radio. Ook daar haakte hij telkens af, omdat het hem na een tijd ging vervelen. In 2014 begint Lubach met zijn satirische nieuwsshow Zondag met Lubach waarmee hij in 2016 de Zilveren Nipkowschijf wint. Hij staat bekend om het bepalen van de politieke agenda. Zo bracht hij succesvol het TTIP-verdrag onder de aandacht en stapte de echtgenoot van minister Edith Schippers op nadat Lubach zijn vraagtekens had gezet bij zijn werk als adviseur van zorgverzekeraars. De opname met Arjen Lubach vond plaats in het Tuschinski Theater in Amsterdam.

 • 5/5/2017 21:10 College Tour

  Vanavond in College Tour: Ellen Laan, een van de bekendste en meest vooraanstaande seksuologen ter wereld. In 1994 wordt ze bekend met haar promotieonderzoek naar de seksualiteitsbeleving van vrouwen. Sinds haar promotie is zij verbonden aan de Universiteit van Amsterdam en sinds 2005 aan het Academisch Medisch Centrum. Ze doet daar zowel wetenschappelijk onderzoek als patiëntenzorg. In 2012 wordt ze voor haar werk beloond met een eredoctoraat van de Katholieke Universiteit Leuven. Sinds oktober 2016 is zij hoogleraar Seksuologie aan het Academisch Medisch Centrum. Begin dit jaar verschijnt het boek Seks!, waarin ze samen met collega Rik van Lunsen laat zien wat de ingrediënten zijn voor een bevredigend seksleven. Ellen Laan kreeg vorig jaar te horen dat ze een minder vaak voorkomende vorm van borstkanker heeft. Daarom extra bijzonder dat ze haar verhaal bij College Tour wil delen. Ellen Laan wordt geboren in het Noord-Hollandse dorpje Abbekerk. Ze gaat naar het VWO op de Rijksscholengemeenschap in Schagen om vervolgens de studie Nederlandse Taal- en Letterkunde te volgen aan de Universiteit van Amsterdam. Na twee jaar maakt ze een carrièreswitch naar de studie Psychologie. Dit blijkt een goede keuze, want ze studeert cum laude af. Daarnaast promoveert ze ook nog eens cum laude op haar onderzoek naar de samenhang tussen genitale seksuele opwinding bij vrouwen en de seksuele gevoelens die ze daarbij ervaren. De resultaten worden vandaag de dag nog altijd wereldwijd gebruikt in de klinische praktijk. In haar seksuologische onderzoeken richt Ellen zich met name op seksueel plezier. Volgens haar hebben veel vrouwen namelijk helemaal niet zo’n plezier aan seks. Ruim tien procent van de vrouwen onder de vijfentwintig heeft chronische pijn bij het vrijen. Begin 2017 brengt arts-seksuoloog Rik van Lunsen samen met Ellen het boek ‘Seks! – Een leven lang leren’ uit. In dit boek wijzen zij de weg in de wereld van je eigen seksualiteit en die van de ander. Ze weerleggen de grootste misverstanden over seks en benadrukken hoe plezier beleven aan seks het belangrijkst is. “Doe het met plezier of doe het niet!” In het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam bespreken we met Ellen Laan alles wat je altijd al wilde weten over seks.

 • 28/4/2017 21:10 College Tour

  De Drentse boerenzoon Ben Feringa, sinds 1988 hoogleraar scheikunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en ontdekker van de moleculaire motor, wordt gezien als één van de meest creatieve en productieve chemici ter wereld. In 2016 won hij de Nobelprijs voor Scheikunde, en in het verlengde daarvan ook de koninklijke onderscheiding van Commandeur in de Orde van de Nederlandse Leeuw.

 • 21/4/2017 21:15 College Tour

  Twan Huys interviewt in College Tour vanavond Christiane Amanpour. De Brits-Iraanse Amanpour is één van de bekendste journalisten ter wereld en al ruim 30 jaar het boegbeeld van CNN. Bijna geen enkel conflict of oorlog ging aan de wereld voorbij zonder verslag van Amanpour. Van Bosnië tot Rwanda tot Irak tot Afghanistan: Amanpour stond ongeveer overal aan de frontlinie. In de loop der jaren heeft Amanpour exclusieve en spraakmakende interviews gehad met talloze wereldleiders zoals Tony Blair, Hosni Mubarak, Hassan Rohani en Muammar Gaddafi. Op dit moment is Amanpour CNN’s belangrijkste buitenlandcorrespondent en presentator van haar eigen dagelijkse talkshow Amanpour. In deze roerige en interessante tijden met het presidentschap van Donald Trump in Amerika en het toenemende populisme in Europa interviewt College Tour deze sterjournalist in Londen, in aanwezigheid van meegereisde Nederlandse studenten.

 • 7/4/2017 21:20 College Tour

  College Tour heeft vanavond popfenomeen Ed Sheeran te gast en wordt uitgezonden op NPO 3 in plaats van op NPO 2. De reden daarvoor is dat het Wembley-concert van Sheeran aansluitend wordt uitgezonden. Hiermee organiseert de NPO een hele tv-avond met deze Britse popzanger. Ed Sheeran is een van de grootste wereldsterren van deze tijd. Met honderden miljoenen streams voor zijn nieuwste album ÷ (‘DIVIDE’) en de singles ‘Shape Of You’ en ‘Castle On The Hill’ breekt hij alle records. De nu 26-jarige Ed Sheeran breekt internationaal door met zijn debuutsingle ‘The A Team’ en zijn carrière raakt in een stroomversnelling met hits als ‘I See Fire’, ‘Photograph’ en ‘Thinking Out Loud’. Voor het laatstgenoemde nummer wint de Britse singer-songwriter in 2015 de Grammy Award voor ‘Song of the Year’. Na een jaar lang bewust afwezig te zijn geweest op social media en weg uit de publiciteit is hij nu weer helemaal terug met zijn gloednieuwe album: ÷ (‘DIVIDE’, release 3 maart) dat nu al in 98 landen in iTunes op nummer 1 staat waarmee de sympathieke Sheeran geschiedenis schrijft. Op dinsdag 4 april sprak College Tour dit popfenomeen exclusief, net voor zijn uitverkochte optreden in de Ziggo Dome.

 • 21/10/2016 21:10 College Tour

  In de slotaflevering van dit seizoen is Khadija Arib te gast in College Tour. Arib startte achttien jaar geleden als Kamerlid voor de PvdA. Inmiddels hoort ze met SGP-leider Van der Staaij en PVV-leider Wilders tot de langstzittende Kamerleden. Sinds dit jaar is ze Kamervoorzitter. In die rol is ze in veel dingen de eerste: de eerste met een dubbele nationaliteit, de eerste met een niet-Nederlandse afkomst en de eerste moslima. Arib is geboren in Hedami, Marokko. Op haar vijftiende verhuist ze naar Nederland onder de destijds nieuwe wet van gezinshereniging. Over haar komst naar Nederland schrijft Arib de biografie “Couscous op zondag: Een familiegeschiedenis”, waarin ze als Marokkaanse haar eerste confrontatie met de Nederlandse cultuur beschrijft. In Nederland studeert Arib Sociologie aan de Universiteit van Amsterdam. Sindsdien werkt ze bij verschillende welzijnsinstanties. In 1982 richt ze de Marokkaanse Vrouwenvereniging in Nederland op. Door dat werk belandt Arib in 1989 enkele dagen in een Marokkaanse politiecel, omdat ze zich publiekelijk inzette voor de rechten van vrouwen. Door tussenkomst van de Nederlandse minister van Buitenlandse Zaken kan ze weer terugkeren naar Nederland. Arib stelt zich in 2012 al kandidaat voor het voorzitterschap van de Tweede Kamer, maar de Kamer kiest destijds voor Anouchka van Miltenburg. Na het aftreden van Van Miltenburg op 12 december 2015 neemt Arib haar taken waar. In 2016 werd Arib gekozen als nieuwe voorzitter. In de vierde stemronde won ze met 83 tegen 51 stemmen van VVD-er Ton Elias. Vooral vanuit de PVV-hoek komt er kritiek op Arib: Ze zou vanwege haar nationaliteit niet geschikt zijn voor het ambt. Inmiddels is vriend en vijand het erover eens dat ze haar rol als Kamervoorzitter met verve vervult. Khadija Arib heeft zich onlangs opnieuw verkiesbaar gesteld en hoopt ook na de Tweede-Kamerverkiezingen van maart 2017 Kamervoorzitter te blijven. Op 15 oktober interviewde College Tour Khadija Arib in de Oude Zaal van de Tweede Kamer in Den Haag.

Twitter #collegetour
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...