Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Brandpunt+

Brandpunt+ op tvAflevering 33 - Actualiteitenmagazine.

'Brandpunt+' brengt de grote thema's van deze tijd in beeld en stopt niet bij het signaleren van problemen en uitdagingen, maar gaat op zoek naar het perspectief en mogelijke oplossingen.
Details
Datum / Tijddinsdag 22 mei 2018 van 21:00 tot 21:25
SubgenreActualiteitenmagazine
Uitzending gemistBrandpunt+ gemist
Jaar2018
LinkOfficiële website
Op Twitter@KROBrandpunt
Hashtag#Brandpunt
Meer uitzendingen
Meer...

Brandpunt+ gemist

 • 17/5/2018 21:00 Brandpunt+

  Vanavond in Brandpunt+: De bijenkoning. Superbij versus sluipmoordenaar. Aan de andere kant van de wereld heeft de Nederlander Bart Jan Fernhout jarenlang gewerkt aan een resistente honingbij. Een veelbelovend antwoord op de massale bijensterfte.

 • 16/5/2018 09:45 Brandpunt+

  Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: De arbeidsgehandicapte als aanwinst voor de arbeidsmarkt. In Nederland wonen zeker 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten en minder de helft is aan het werk. Waarom is het zo moeilijk om deze mensen aan het werk te krijgen, ondanks welwillende werkgevers en bevlogen werknemers met een beperking?

 • 15/5/2018 21:05 Brandpunt+

  Vanavond in Brandpunt+: De arbeidsgehandicapte als aanwinst voor de arbeidsmarkt. In Nederland wonen zeker 1,7 miljoen arbeidsgehandicapten en minder de helft is aan het werk. Waarom is het zo moeilijk om deze mensen aan het werk te krijgen, ondanks welwillende werkgevers en bevlogen werknemers met een beperking?

 • 4/5/2018 10:40 Brandpunt+

  Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: Gezinnen met schulden Gemeenten erkennen dat er jarenlang een onwerkbaar, inefficient stelsel van schuldhulpverlening heeft bestaan. Dit stelsel belemmert mensen om uit hun schulden te komen en heeft tot nu toe te weinig rekening gehouden met de kinderen van ouders met schulden. En nog erger: het oude stelsel veroorzaakte zelfs meer of nieuwe schulden. Dat moet radicaal anders! De schuldenproblematiek in Nederland rijst de pan uit. Eén op de vijf gezinnen kampt met schulden. Een half miljoen inwoners hebben last van problematische schulden. Daarbij hebben kinderen van ouders met schulden vaak ook geldproblemen. De kans is vier keer zo groot dat deze kinderen later zelf geconfronteerd worden met armoede.

 • 3/5/2018 21:00 Brandpunt+

  Vanavond in Brandpunt+: Gezinnen met schulden Gemeenten erkennen dat er jarenlang een onwerkbaar, inefficient stelsel van schuldhulpverlening heeft bestaan. Dit stelsel belemmert mensen om uit hun schulden te komen en heeft tot nu toe te weinig rekening gehouden met de kinderen van ouders met schulden. En nog erger: het oude stelsel veroorzaakte zelfs meer of nieuwe schulden. Dat moet radicaal anders! De schuldenproblematiek in Nederland rijst de pan uit. Eén op de vijf gezinnen kampt met schulden. Een half miljoen inwoners hebben last van problematische schulden. Daarbij hebben kinderen van ouders met schulden vaak ook geldproblemen. De kans is vier keer zo groot dat deze kinderen later zelf geconfronteerd worden met armoede.

 • 2/5/2018 09:40 Brandpunt+

  Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: Weg met wegwerpmaatschappij De Afgelopen 20 jaar is de electronica afvalberg meer dan verdubbeld. We moeten minder afval produceren en als het even kan zoveel mogelijk re-cyclen. Maar hoe doe je dat als fabrikanten de producten expres zo maken dat ze maar beperkt meegaan? Ook het repareren wordt niet makkelijk gemaakt. De gemiddelde smartphone ziet eruit als een onneembare vesting voor reparaties en onderdelen worden niet geleverd. Steeds meer consumenten eisen hun recht op reparatie terug!

 • 1/5/2018 21:00 Brandpunt+

  Vanavond in Brandpunt+: Weg met wegwerpmaatschappij De Afgelopen 20 jaar is de electronica afvalberg meer dan verdubbeld. We moeten minder afval produceren en als het even kan zoveel mogelijk re-cyclen. Maar hoe doe je dat als fabrikanten de producten expres zo maken dat ze maar beperkt meegaan? Ook het repareren wordt niet makkelijk gemaakt. De gemiddelde smartphone ziet eruit als een onneembare vesting voor reparaties en onderdelen worden niet geleverd. Steeds meer consumenten eisen hun recht op reparatie terug!

 • 27/4/2018 10:40 Brandpunt+

  Herhaling. Vanavond in Brandpunt+ aandacht voor de strijd tegen smog. Fijnstof, onzichtbaar in de lucht maar zeer schadelijk voor onze gezondheid. In Nederland zijn er meerdere plekken waar de Europese normen voor fijnstofconcentraties worden overschreden. Maar dat is nog kinderspel vergeleken bij het Poolse Krakau. Daar hebben ze te maken met fijnstofconcentraties die wel zes keer hoger liggen. Inwoners kampen er met ernstige gezondheidsklachten en gezinnen gaan met mondkappen over straat. Middenin een park in de stad staat nu een soort grote smogstofzuiger. Deze 'smog-free tower' is een object dat ontworpen is door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde. Het kunstwerk staat symbool voor de strijd van de inwoners van Krakau voor frisse lucht en schone longen.

 • 26/4/2018 21:05 Brandpunt+

  Vanavond in Brandpunt+ aandacht voor de strijd tegen smog. Fijnstof, onzichtbaar in de lucht maar zeer schadelijk voor onze gezondheid. In Nederland zijn er meerdere plekken waar de Europese normen voor fijnstofconcentraties worden overschreden. Maar dat is nog kinderspel vergeleken bij het Poolse Krakau. Daar hebben ze te maken met fijnstofconcentraties die wel zes keer hoger liggen. Inwoners kampen er met ernstige gezondheidsklachten en gezinnen gaan met mondkappen over straat. Middenin een park in de stad staat nu een soort grote smogstofzuiger. Deze 'smog-free tower' is een object dat ontworpen is door de Nederlandse kunstenaar Daan Roosegaarde. Het kunstwerk staat symbool voor de strijd van de inwoners van Krakau voor frisse lucht en schone longen.

 • 25/4/2018 09:45 Brandpunt+

  Herhaling. Vanavond in Brandpunt+: Geluk op de werkvloer Wat heeft een hond te zoeken op de werkvloer? En waar is een chief happyness officer goed voor? We kennen al langer de werk gerelateerde ziektes als stress en burnout. Nieuw onderzoek wijst op een misschien nog wel groter probleem op de werkvloer. Het blijkt dat veel werknemers fysiek misschien wel op kantoor zitten maar mentaal afwezig zijn en structureel onderpresteren door de omgeving waarin ze werken. Dat vraagt om een nieuwe blik op de werkvloer. Er zijn bedrijven die hierin voorop lopen en het geluk van de werknemer voorop stellen. Als die zich goed voelen, zullen ze minder ziek zijn en beter presteren. Dat is win-win voor werknemer en werkgever.

Twitter #Brandpunt
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...