Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Belga Sport

Belga Sport op tvSeizoen 7 - Aflevering 3 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: Jean-Marc Renard - Razend in de ring: Jean-Marc Renard was in de jaren 80 de beste bokser van Europa. Onder de vleugels van Freddy De Kerpel werd hij in 1984 Europees kampioen. Renard had broze handen, maar een stalen karakter. Zijn razernij in de ring was legendarisch, maar was meer dan alleen maar de wil om te winnen. Een familiedrama tijdens zijn jeugd tekende hem. In 1989, in zijn laatste kamp, werd hij bijna wereldkampioen. Renard trok zich nadien terug in de anonimiteit en maakte in 2008 een einde aan zijn leven. Hij werd 52. Met getuigenissen van Freddy De Kerpel, Francis Rémy, Louis Renard, Ronnie Moirano, Jean Diadory, Myriam Renard, Fabien Chapelle en Nathalie Bernard.
Details
Datum / Tijddinsdag 26 september 2017 van 21:15 tot 22:10
SubgenreSportdocumentaire
Jaar2017
Hashtag#belgasport
Meer uitzendingen
Meer...

Belga Sport gemist

 • 12/9/2017 21:15 Belga Sport

  Belga Sport is terug. Nadat Canvas tussen 2007 en 2013 al 50 afleveringen van de veelgeprezen reeks programmeerde, komen er nu opnieuw acht documentaires bij over memorabele momenten en helden in de Belgische sportgeschiedenis. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met betrokkenen en kroongetuigen gaat Belga Sport op zoek naar nieuwe inzichten, de volledige waarheid en de juiste toedracht van deze historische sportgebeurtenissen. Met vandaag: De Lotto Tour 1995. 11 juli 1995. De finish van de eerste bergrit in de Tour ligt op de top van de Alp La Plagne. Vijf Lotto-renners eindigen buiten tijd en worden naar huis gestuurd. Ploegmanager Jean Luc Vandenbroucke is razend. Hij verwijt de youngsters dat ze niet genoeg voor hun sport leven en er niet alles voor doen. Dat deden ze inderdaad niet, want EPO namen ze niet. Ze streden met ongelijke wapens en kregen geen contractverlenging. Een diepgewortelde frustratie die bij de vier Belgische wielertalenten nog steeds sluimert. Met getuigenissen van Marc Sergeant, Herman Frison, Peter Declercq, Sammie Moreels, Rudi Verdonck, Mario Declercq, Jean-Luc Vandenbroucke, Jef Braeckeveldt, Roger De Maertelaere.

 • 23/1/2013 20:40 Belga Sport

  De Grote Prijs van België van 25 augustus 1991 is een kantelmoment in de geschiedenis van de Formule 1. Op de startgrid in Spa/Francorchamps staat voor eerst Michael Schumacher, een jongen van 21, die slechts door een speling van het lot zijn debuut maakt in het eldorado van de motorsport. Schumacher, opgegroeid in de schaduw van een kartbaan vlakbij Keulen, heeft nog nooit een voet op het circuit van Spa gezet. Voor velen in de Formule 1 is hij een nobele onbekende die maar heel even invaller komt spelen voor de Belg Bertrand Gachot. Schumacher laat deze unieke kans niet onbenut en wringt zich vanaf de eerste trainingsrit tussen de groten van toen: Senna, Prost, Piquet en Mansell. De race zelf is nog even een ontnuchtering - de wedstrijd eindigt voor Schumacher door een technisch defect na goed 500 meter. Maar daarna is zijn opmars niet meer te stuiten. Schumacher schiet met zijn doelgerichte aanpak de Formule 1 voorgoed een ander tijdperk in. Belga Sport reconstrueert tot in detail de opzienbarende intrede van Schumacher in de Formule 1 en sprak als allereerste VRT-programma uitgebreid met de meest succesvolle F1-rijder uit de geschiedenis. Een documentaire van Luc Kempen, Koen Warlop en Dirk Van Nijverseel.

 • 27/2/2012 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Jan Ceulemans. De inspanning van het jaar. (4/)' Ook in het voorjaar van 1982 was Jan Ceulemans verwikkeld in een verbeten degradatiestrijd. Tot ieders verbijstering verzeilde titelkandidaat Club Brugge gaandeweg het seizoen in de kelder van eerste klasse. Ceulemans, aanvoerder van blauwzwart en twee jaar daarvoor nog een van de sterren van het EK in Italië, zag plots de donkere wolken samenpakken.

 • 21/2/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. ’Het Laatste WK. Afscheid van een duivels toernooi. (1/)’ Documentaire van Luc Kempen, Lieven De Wispelaere en Jo Badisco over het WK Voetbal van 2002 in Japan en Zuid-Korea: voorlopig het laatste WK mét de Rode Duivels.

 • 8/6/2010 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. ’Tweeluik Ullrich - Armstrong: 2. Lance Armstrong - Tegen de hele wereld. (10/)’ Ook in de aanloop naar de Tour van 2004 werd Lance Armstrong van alle kanten belaagd. Toen was het geen ploegmaat maar een boek met explosieve getuigenissen dat voor herrie zorgde.

 • 13/9/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 1 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: De Lotto Tour 95 - Gesneuveld op La Plagne: 11 juli 1995. De finish van de eerste bergrit in de Tour ligt op de top van de Alp La Plagne. Vijf Lotto-renners eindigen buiten tijd en worden naar huis gestuurd. Ploegmanager Jean Luc Vandenbroucke is razend. Hij verwijt de youngsters dat ze niet genoeg voor hun sport leven en er niet alles voor doen. Dat deden ze inderdaad niet, want EPO namen ze niet.

 • 11/1/2017 23:05 Belga Sport

  François 'Swat' Van der Elst was de man die Anderlecht zijn eerste 'Europabeker' bezorgde en het pad effende voor de successen van de Rode Duivels in de jaren 80. Hij was snel, spectaculair en maakte veel belangrijke goals. Maar wat gebeurde er nadien met Swat? Een documentaire van Niko Lainé en Nathalie Basteyns.

 • 15/4/2014 16:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 13 juli 1975. De koninginnerit van de 62ste Ronde van Frankrijk brengt de renners over niet minder dan vijf cols van Nice naar Pra Loup. Als Eddy Merckx op de voorlaatste beklimming van de dag, de Col d'Allos, ten aanval trekt, is iedereen ervan overtuigd: Merckx is op weg naar een zesde Touroverwinning.

 • 8/4/2014 16:11 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Onder vrienden. Het WK van Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf. (1/)' Deze reeks start met een verhaal over het WK wielrennen in Utsunomiya (Japan, september 1990). Voor wielerland België een wereldkampioenschap als een droom. Velen herinneren zich nog hoe de nummers één en twee, Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf, bijna hand in hand over de aankomststreep reden.

 • 7/4/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Onder vrienden. Het WK van Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf. (1/)' Deze reeks start met een verhaal over het WK wielrennen in Utsunomiya (Japan, september 1990). Voor wielerland België een wereldkampioenschap als een droom. Velen herinneren zich nog hoe de nummers één en twee, Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf, bijna hand in hand over de aankomststreep reden.

Twitter #belgasport
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...