Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Belga sport

Belga sport op tvSeizoen 8 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten.

Tom Boonen - De wonderjaren.

Parijs-Roubaix, 2002. Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met het jonge wielertalent Tom Boonen. Drie jaar later, in 2005, veegt Boonen 15 jaar wielergeschiedenis van tafel. Hij rijdt het wielrennen van twijfel en aarzeling naar de verdoemenis en werpt de gevestigde orde omver met zijn attractieve en aanvallende stijl. Hij wint op indrukwekkende wijze zijn eerste grote klassieker: de Ronde van Vlaanderen. Een week later realiseert Tom ook nog de legendarische dubbel op de piste van Roubaix. Wielerminnend Vlaanderen heeft een nieuwe God. Er rest hem nog één doel: het WK in Madrid. Met getuigenissen van Tom Boonen, Andre Boonen, Paolo Bettini, Wilfried Peeters, Patrick Lefevere, Peter Van Petegem en José De Cauwer.
Details
Datum / Tijddinsdag 16 april 2019 van 21:25 tot 22:25
SubgenreSportdocumentaire
Jaar2019
Hashtag#belgasport
Meer uitzendingen
  Geen uitzendingen gevonden...

Belga sport gemist

 • 24/5/2010 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. '13:13 de recordzucht van de onvermoeibare jongens. (7/)' Veertig jaar geleden was België korte tijd een land van langeafstandslopers. Gaston Roelants, Karel Lismont, Miel Puttemans, Willy Polleunis: hun namen hadden bijna dezelfde weerklank als die van Merckx en De Vlaeminck.

 • 7/6/2010 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Tweeluik Ullrich - Armstrong: 1. Jan Ullrich - Het wonderkind wacht. (9/)' Belga Sport neemt de kijker weer mee naar de Tour van 2003, die al van tevoren verloren leek. En toch werd het een Tour waarin Ullrich ei zo na Armstrong versloeg. Want zo was Jan Ullrich wel: niks was wat het leek.

 • 8/6/2010 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Tweeluik Ullrich - Armstrong: 2. Lance Armstrong - Tegen de hele wereld. (10/)' Ook in de aanloop naar de Tour van 2004 werd Lance Armstrong van alle kanten belaagd. Toen was het geen ploegmaat maar een boek met explosieve getuigenissen dat voor herrie zorgde.

 • 8/6/2010 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. Â’Tweeluik Ullrich - Armstrong: 2. Lance Armstrong - Tegen de hele wereld. (10/)Â’ Ook in de aanloop naar de Tour van 2004 werd Lance Armstrong van alle kanten belaagd. Toen was het geen ploegmaat maar een boek met explosieve getuigenissen dat voor herrie zorgde.

 • 21/2/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. ’Het Laatste WK. Afscheid van een duivels toernooi. (1/)’ Documentaire van Luc Kempen, Lieven De Wispelaere en Jo Badisco over het WK Voetbal van 2002 in Japan en Zuid-Korea: voorlopig het laatste WK mét de Rode Duivels.

 • 28/2/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Fred Deburghgraeve. (2/)' De Olympische gouden medaille van Fred Deburghgraeve in 1996 is bij uitstek een verhaal van toewijding en durf. Er zijn geen drie atleten in de Belgische geschiedenis die op het moment suprême zo'n zware favorietenrol torsten als deze West-Vlaming op de Spelen van Atlanta.

 • 7/3/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Andrei Tchmil. Belg of Barrabas. (3/)' Tchmil, Sovjetrus in hart en nieren, was vaak de enige renner die het machtige Mapei-blok wist te ontregelen, tot afgrijzen van ploegmanager Patrick Lefevere. Ook het Vlaamse publiek nam het Tchmil niet in dank af. In de Ronde van Vlaanderen van 1995 scheelde het geen haar of hij werd gemolesteerd.

 • 14/3/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Jean-Pierre Monseré. Voor altijd wereldkampioen. (6/)' Eind jaren '60 baadt het Belgische wielrennen in weelde. Het is de gouden tijd van Merckx, Godefroot, Verbeeck, Van Springel. En dan staat er ook nog een jong en ongedurig talent uit Roeselare te trappelen om zich met hen te meten: Jean-Pierre Monseré.

 • 21/3/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Standard-Waterschei: gerechtigheid zal geschieden. (8/)' In deze aflevering blikt Belga Sport samen met onder meer Eric Gerets, Arie Haan en Michel Preud'homme terug op de geruchtmakende omkoopaffaire van Standard en Waterschei in 1982.

 • 28/3/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Gilles Villeneuve, Zolder. Een ronde teveel. (3/)' Belga Sport onderzoekt het dodelijke ongeval van Formule 1-piloot Gilles Villeneuve in Zolder in 1982. Zaterdag 8 mei 1982. Het Formule 1-circus is in België neergestreken op het circuit van Zolder. In de kwalificatieritten gebeurt het ondenkbare: bij een inhaalmanoeuvre knalt de Ferrari van de Canadees Gilles Villeneuve tegen de March van de West-Duitser Jochen Mass.

 • 4/4/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Freddy Maertens - De comeback. (6/)' Een reconstructie van de onwaarschijnlijke terugkeer van Freddy Maertens aan de kop van het wielerpeloton in de zomer van 1981, na enkele compleet mislukte seizoenen.

 • 11/4/2011 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. `Ludo Coeck. Man van glas. (4)` Ludo Coeck gold begin jaren zeventig als hét grote voetbaltalent van België. De eerste glamourboy van het Belgische voetbal was zijn tijd ver vooruit, maar achter zijn flamboyante imago schuilde een gevoelige jongen die vooral op zoek was naar familiaal geluk. Een zoektocht waaraan op 7 oktober 1985 op de E19 abrupt en veel te vroeg een einde kwam.

 • 6/2/2012 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Onder vrienden. Het WK van Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf. (1/)' Deze vijfde reeks start met een verhaal over het WK wielrennen in Utsunomiya (Japan, september 1990). Voor wielerland België een wereldkampioenschap als een droom. Velen herinneren zich nog hoe de nummers één en twee, Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf, bijna hand in hand over de aankomststreep reden.

 • 13/2/2012 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'KV Mechelen. (2/)' Het verhaal van de kortstondige én vruchteloze aanval van KV Mechelen in de tweede helft van de jaren 80 op de machtspositie van Anderlecht in het Belgische voetbal. 9 november 1989: Anderlecht-KV Mechelen in het Constant Vanden Stockstadion. Voor het eerst in de geschiedenis van de Europa Cup nemen twee Belgische ploegen het tegen elkaar op.

 • 20/2/2012 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Jean-Michel Saive. Eindelijk winnaar. (3/)' Jean-Michel Saive is de man die van België heel even een pingpongnatie maakte. Begin jaren tachtig werkten Belgische tafeltennissers hun wedstrijden grotendeels af in gammele achterafzaaltjes waarnaar geen mens de weg vond. Niemand had toen in de gaten dat in een buitenwijk van Luik een gezin met twee jongens de basis legde voor een geheel eigen missie.

 • 27/2/2012 21:10 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Jan Ceulemans. De inspanning van het jaar. (4/)' Ook in het voorjaar van 1982 was Jan Ceulemans verwikkeld in een verbeten degradatiestrijd. Tot ieders verbijstering verzeilde titelkandidaat Club Brugge gaandeweg het seizoen in de kelder van eerste klasse. Ceulemans, aanvoerder van blauwzwart en twee jaar daarvoor nog een van de sterren van het EK in Italië, zag plots de donkere wolken samenpakken.

 • 5/3/2012 21:10 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Tom Simpson. Een monument op de Ventoux. (4/)' Marseille, 13 juli 1967. Tom Simpson, de kopman van de Britse nationale wielerploeg, staat gespannen aan de start van de dertiende rit van de Tour de France. Voor de aankomst in Carpentras wacht namelijk de beklimming van de Mont Ventoux. In de Vogezen wordt Simpson ziek, maar hij slaagt er toch in aan te klampen.

 • 12/3/2012 21:10 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Ingrid Berghmans. Het verdriet van Mevrouw Judo. (5/)' Vrouwenjudo was een sport die er heel lang niet toe deed. Tot Ingrid Berghmans in 1980 in New York voor het eerst wereldkampioene werd. Berghmans was negentien, droeg een punkkapsel en had talent te koop. Vanaf het eerste beeld is het duidelijk: de Limburgse is een ster in de knop.

 • 19/3/2012 21:10 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Jos Verbeeck. De rebel van de renbaan. (19/)' Vraag een Parijzenaar naar de meest bekende Belgische sporter en de kans is groot dat hij antwoordt: driver Jos Verbeeck. De Winnetou uit Wolfsdonk, een gehucht van Aarschot, heeft vier keer de Prix d'Amérique gewonnen op de legendarische baan van Vincennes. Hoger kun je in de drafsport niet reiken.

 • 26/3/2012 21:10 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Lucien Van Impe. De val. (8/)' In 1977, één jaar na zijn triomf in de Tour, doet Lucien Van Impe opnieuw een gooi naar de eindoverwinning in de zwaarste Alpenrit. Zijn offensief eindigt in de goot, drie kilometer voor de top van l'Alpe d'Huez - het gevolg van een aanrijding door een volgwagen. Kwaad opzet, nonchalance of komedie? De val van Van Impe van A tot Z. Een documentaire van Jan Antonissen en Guillaume Graux.

 • 9/1/2013 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. De rampzalige en onwaarschijnlijke nederlaag van Anderlecht tegen Werder Bremen in de Champions League van 1993-1994.

 • 11/1/2013 15:28 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Criquielion-Bauer, de vloek van Ronse. (10/)' In deze aflevering blikken we terug op de tumultueuze ontknoping van het WK Wielrennen in Ronse in 1988.

 • 18/1/2013 15:30 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'De Festinatour, een ronde achter tralies.' Juli 1998: de renners in de Tour de France zetten de voet aan de grond. Bijna definitief. Nooit eerder hing de toekomst van La Grande Boucle zo aan een zijden draadje. Nooit eerder heeft Tourbaas Jean-Marie Leblanc zo moeten vechten voor het voortbestaan van zijn Ronde.

 • 23/1/2013 20:40 Belga Sport

  De Grote Prijs van België van 25 augustus 1991 is een kantelmoment in de geschiedenis van de Formule 1. Op de startgrid in Spa/Francorchamps staat voor eerst Michael Schumacher, een jongen van 21, die slechts door een speling van het lot zijn debuut maakt in het eldorado van de motorsport. Schumacher, opgegroeid in de schaduw van een kartbaan vlakbij Keulen, heeft nog nooit een voet op het circuit van Spa gezet. Voor velen in de Formule 1 is hij een nobele onbekende die maar heel even invaller komt spelen voor de Belg Bertrand Gachot. Schumacher laat deze unieke kans niet onbenut en wringt zich vanaf de eerste trainingsrit tussen de groten van toen: Senna, Prost, Piquet en Mansell. De race zelf is nog even een ontnuchtering - de wedstrijd eindigt voor Schumacher door een technisch defect na goed 500 meter. Maar daarna is zijn opmars niet meer te stuiten. Schumacher schiet met zijn doelgerichte aanpak de Formule 1 voorgoed een ander tijdperk in. Belga Sport reconstrueert tot in detail de opzienbarende intrede van Schumacher in de Formule 1 en sprak als allereerste VRT-programma uitgebreid met de meest succesvolle F1-rijder uit de geschiedenis. Een documentaire van Luc Kempen, Koen Warlop en Dirk Van Nijverseel.

 • 25/1/2013 15:25 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Michael Schumacher - Alles begon in Spa. (8/)' De Grote Prijs van België van 25 augustus 1991 is een kantelmoment in de geschiedenis van de Formule 1. Op de startgrid in Spa/Francorchamps staat voor het eerst Michael Schumacher, een jongen van 21, die slechts door een speling van het lot zijn debuut maakt in het eldorado van de motorsport.

 • 8/2/2013 15:28 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Josip Weber, Belg in buitenspel.' 4 juni 1994, het Heizelstadion in Brussel. Twee weken voor de Rode Duivels afreizen naar de Wereldbeker is Josip Weber de held van de natie. De Belgen hebben net Zambia verslagen met 9-0 en Weber, die pas 2 maanden Belg is, scoort 5 keer in zijn eerste officiële interland. Iedereen is ervan overtuigd: met deze Kroatische doelpuntenmachine kan België het ver schoppen op de World Cup in de VS.

 • 13/2/2013 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Everts en zoon. (3/)' We blikken terug op de carrières van Harry en Stefan Everts: samen goed voor 14 wereldtitels én een soms tumultueuze vader-zoon-relatie. Veel meer wereldtitels zal een Vlaams gezin niet in zijn bezit hebben dan vader en zoon Everts: Harry wordt vier keer wereldkampioen motorcross, Stefan liefst tien keer.

 • 15/2/2013 15:31 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis.

 • 20/2/2013 20:40 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Criquielion-Bauer, de vloek van Ronse. (10/)' In deze aflevering blikken we terug op de tumultueuze ontknoping van het WK Wielrennen in Ronse in 1988.

 • 22/2/2013 15:27 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Criquielion-Bauer, de vloek van Ronse. (10/)' In deze aflevering blikken we terug op de tumultueuze ontknoping van het WK Wielrennen in Ronse in 1988.

 • 27/2/2013 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. Een decennium geleden stortte de hele wereldpers zich op SK Beveren, de eerste Europese ploeg die volledig uit Ivorianen bestond. Dit bizarre fenomeen begon in de zomer van 2001 met vijf jongens die op een broeierige zomernacht rechtstreeks vanuit Abidjan in de dorpskern van de Oost-Vlaamse gemeente werden gedropt. Wat is er zovele jaren later van deze vijf Afrikaanse voetbaltalenten geworden?

 • 1/3/2013 14:47 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. Een decennium geleden stortte de hele wereldpers zich op SK Beveren, de eerste Europese ploeg die volledig uit Ivorianen bestond. Dit bizarre fenomeen begon in de zomer van 2001 met vijf jongens die op een broeierige zomernacht rechtstreeks vanuit Abidjan in de dorpskern van de Oost-Vlaamse gemeente werden gedropt. Wat is er zovele jaren later van deze vijf Afrikaanse voetbaltalenten geworden?

 • 6/3/2013 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Roger De Vlaeminck - Eenzaam in Yvoir. (50)' Roger De Vlaeminck heeft veel gewonnen in zijn carrière, maar nooit de regenboogtrui. Het WK van 1975 in Yvoir was evenwel op zijn lijf geschreven. In het hoofd van De Vlaeminck groeide het idee de eerste renner te worden die in één jaar de wereldtitel in het veld en op de weg veroverde. Hoe kon De Vlaeminck het toch zo verknoeien in het glooiende en raadselachtige landschap van de Condroz?

 • 8/3/2013 15:20 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis.

 • 13/3/2013 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Jacky Ickx, een mirakel. (2)' De meest veelzijdige Formule 1-rijder van zijn generatie, maar ontegensprekelijk ook: een medisch mirakel. Hij overleefde dertig jaar lang de waanzin van het racen, al was hij meer dan eens op sterven na dood.

 • 15/3/2013 15:25 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Jacky Ickx, een mirakel. (2)' De meest veelzijdige Formule 1-rijder van zijn generatie, maar ontegensprekelijk ook: een medisch mirakel. Hij overleefde dertig jaar lang de waanzin van het racen, al was hij meer dan eens op sterven na dood.

 • 17/2/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Andrei Tchmil. Belg of Barrabas. (3/)' Tchmil, Sovjetrus in hart en nieren, was vaak de enige renner die het machtige Mapei-blok wist te ontregelen, tot afgrijzen van ploegmanager Patrick Lefevere. Ook het Vlaamse publiek nam het Tchmil niet in dank af. In de Ronde van Vlaanderen van 1995 scheelde het geen haar of hij werd gemolesteerd.

 • 24/2/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Lucien Van Impe. De val. (8/)' In 1977, één jaar na zijn triomf in de Tour, doet Lucien Van Impe opnieuw een gooi naar de eindoverwinning in de zwaarste Alpenrit. Zijn offensief eindigt in de goot, drie kilometer voor de top van l'Alpe d'Huez - het gevolg van een aanrijding door een volgwagen. Kwaad opzet, nonchalance of komedie? De val van Van Impe van A tot Z. Een documentaire van Jan Antonissen en Guillaume Graux.

 • 25/2/2014 16:15 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Lucien Van Impe. De val. (8/)' In 1977, één jaar na zijn triomf in de Tour, doet Lucien Van Impe opnieuw een gooi naar de eindoverwinning in de zwaarste Alpenrit. Zijn offensief eindigt in de goot, drie kilometer voor de top van l'Alpe d'Huez - het gevolg van een aanrijding door een volgwagen. Kwaad opzet, nonchalance of komedie? De val van Van Impe van A tot Z. Een documentaire van Jan Antonissen en Guillaume Graux.

 • 3/3/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Freddy Maertens - De comeback. (6/)' Een reconstructie van de onwaarschijnlijke terugkeer van Freddy Maertens aan de kop van het wielerpeloton in de zomer van 1981, na enkele compleet mislukte seizoenen.

 • 4/3/2014 16:12 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Freddy Maertens - De comeback. (6/)' Een reconstructie van de onwaarschijnlijke terugkeer van Freddy Maertens aan de kop van het wielerpeloton in de zomer van 1981, na enkele compleet mislukte seizoenen.

 • 10/3/2014 20:40 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Jean-Pierre Monseré. Voor altijd wereldkampioen. (6/)' Eind jaren 60 baadt het Belgische wielrennen in weelde. Het is de gouden tijd van Merckx, Godefroot, Verbeeck, Van Springel. En dan staat er ook nog een jong en ongedurig talent uit Roeselare te trappelen om zich met hen te meten: Jean-Pierre Monseré.

 • 11/3/2014 13:41 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Jean-Pierre Monseré. Voor altijd wereldkampioen. (6/)' Eind jaren 60 baadt het Belgische wielrennen in weelde. Het is de gouden tijd van Merckx, Godefroot, Verbeeck, Van Springel. En dan staat er ook nog een jong en ongedurig talent uit Roeselare te trappelen om zich met hen te meten: Jean-Pierre Monseré.

 • 17/3/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Roger De Vlaeminck - Eenzaam in Yvoir. (50/)' Roger De Vlaeminck heeft veel gewonnen in zijn carrière, maar nooit de regenboogtrui. Het WK van 1975 in Yvoir was evenwel op zijn lijf geschreven. In het hoofd van De Vlaeminck groeide het idee de eerste renner te worden die in één jaar de wereldtitel in het veld en op de weg veroverde. Hoe kon De Vlaeminck het toch zo verknoeien in het glooiende en raadselachtige landschap van de Condroz?

 • 18/3/2014 16:15 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Roger De Vlaeminck - Eenzaam in Yvoir. (50/)' Roger De Vlaeminck heeft veel gewonnen in zijn carrière, maar nooit de regenboogtrui. Het WK van 1975 in Yvoir was evenwel op zijn lijf geschreven. In het hoofd van De Vlaeminck groeide het idee de eerste renner te worden die in één jaar de wereldtitel in het veld en op de weg veroverde. Hoe kon De Vlaeminck het toch zo verknoeien in het glooiende en raadselachtige landschap van de Condroz?

 • 24/3/2014 20:40 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Johan Museeuw - Mijn laatste wedstrijd. (2/)' Sportverhaal over die ene week in 1996 waarin Johan Museeuw wou stoppen met wielrennen, maar integendeel wereldkampioen werd en doorbrak als wielerkoning. Eén week is een eeuwigheid, zeker voor een renner. In oktober 1996 gaat Johan Museeuw in één week tijd van de hel naar de hemel.

 • 25/3/2014 16:16 Belga sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. 'Johan Museeuw - Mijn laatste wedstrijd. (2/)' Sportverhaal over die ene week in 1996 waarin Johan Museeuw wou stoppen met wielrennen, maar integendeel wereldkampioen werd en doorbrak als wielerkoning. Eén week is een eeuwigheid, zeker voor een renner. In oktober 1996 gaat Johan Museeuw in één week tijd van de hel naar de hemel.

 • 31/3/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Frank Vandenbroucke, gevallen voor Sarah. (2/)' In 1999 overblufte Frank Vandenbroucke zijn tegenstanders in quasi elke wedstrijd, zo ook in de Ronde van Spanje. De wereldberoemde stadsmuren van Avila inspireerden Vandenbroucke tot een aanval zonder weerga, Roberto Heras en Jan Ullrich in vertwijfeling achterlatend. Weinigen wisten toen wat zijn ware drijfveer was: het hart van Sarah Pinacci veroveren.

 • 1/4/2014 16:15 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 'Frank Vandenbroucke, gevallen voor Sarah. (2/)' In 1999 overblufte Frank Vandenbroucke zijn tegenstanders in quasi elke wedstrijd, zo ook in de Ronde van Spanje. De wereldberoemde stadsmuren van Avila inspireerden Vandenbroucke tot een aanval zonder weerga, Roberto Heras en Jan Ullrich in vertwijfeling achterlatend. Weinigen wisten toen wat zijn ware drijfveer was: het hart van Sarah Pinacci veroveren.

 • 7/4/2014 20:40 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Onder vrienden. Het WK van Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf. (1/)' Deze reeks start met een verhaal over het WK wielrennen in Utsunomiya (Japan, september 1990). Voor wielerland België een wereldkampioenschap als een droom. Velen herinneren zich nog hoe de nummers één en twee, Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf, bijna hand in hand over de aankomststreep reden.

 • 8/4/2014 16:11 Belga Sport

  Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de sportgeschiedenis. 'Onder vrienden. Het WK van Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf. (1/)' Deze reeks start met een verhaal over het WK wielrennen in Utsunomiya (Japan, september 1990). Voor wielerland België een wereldkampioenschap als een droom. Velen herinneren zich nog hoe de nummers één en twee, Rudy Dhaenens en Dirk De Wolf, bijna hand in hand over de aankomststreep reden.

 • 15/4/2014 16:10 Belga Sport

  Documentairereeks over de fascinerende geschiedenis van de sport. 13 juli 1975. De koninginnerit van de 62ste Ronde van Frankrijk brengt de renners over niet minder dan vijf cols van Nice naar Pra Loup. Als Eddy Merckx op de voorlaatste beklimming van de dag, de Col d'Allos, ten aanval trekt, is iedereen ervan overtuigd: Merckx is op weg naar een zesde Touroverwinning.

 • 11/1/2017 23:05 Belga Sport

  François 'Swat' Van der Elst was de man die Anderlecht zijn eerste 'Europabeker' bezorgde en het pad effende voor de successen van de Rode Duivels in de jaren 80. Hij was snel, spectaculair en maakte veel belangrijke goals. Maar wat gebeurde er nadien met Swat? Een documentaire van Niko Lainé en Nathalie Basteyns.

 • 12/9/2017 21:15 Belga Sport

  Belga Sport is terug. Nadat Canvas tussen 2007 en 2013 al 50 afleveringen van de veelgeprezen reeks programmeerde, komen er nu opnieuw acht documentaires bij over memorabele momenten en helden in de Belgische sportgeschiedenis. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met betrokkenen en kroongetuigen gaat Belga Sport op zoek naar nieuwe inzichten, de volledige waarheid en de juiste toedracht van deze historische sportgebeurtenissen. Met vandaag: De Lotto Tour 1995. 11 juli 1995. De finish van de eerste bergrit in de Tour ligt op de top van de Alp La Plagne. Vijf Lotto-renners eindigen buiten tijd en worden naar huis gestuurd. Ploegmanager Jean Luc Vandenbroucke is razend. Hij verwijt de youngsters dat ze niet genoeg voor hun sport leven en er niet alles voor doen. Dat deden ze inderdaad niet, want EPO namen ze niet. Ze streden met ongelijke wapens en kregen geen contractverlenging. Een diepgewortelde frustratie die bij de vier Belgische wielertalenten nog steeds sluimert. Met getuigenissen van Marc Sergeant, Herman Frison, Peter Declercq, Sammie Moreels, Rudi Verdonck, Mario Declercq, Jean-Luc Vandenbroucke, Jef Braeckeveldt, Roger De Maertelaere.

 • 13/9/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 1 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: De Lotto Tour 95 - Gesneuveld op La Plagne: 11 juli 1995. De finish van de eerste bergrit in de Tour ligt op de top van de Alp La Plagne. Vijf Lotto-renners eindigen buiten tijd en worden naar huis gestuurd. Ploegmanager Jean Luc Vandenbroucke is razend. Hij verwijt de youngsters dat ze niet genoeg voor hun sport leven en er niet alles voor doen. Dat deden ze inderdaad niet, want EPO namen ze niet.

 • 19/9/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 2 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: WK '98 - Verloren WK zonder nederlaag: Op weg naar het WK in Frankrijk werd bondscoach Wilfried Van Moer al snel vervangen door Georges Leekens. Na overwinningen tegen Turkije, Wales en Ierland mochten de tickets naar Frankrijk worden geboekt. Tegen Nederland zagen de Duivels sterretjes, maar het bleef 0-0. Van het offensieve spel dat Leekens beloofde, kwam niet veel in huis.

 • 20/9/2017 19:05 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 2 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: WK '98 - Verloren WK zonder nederlaag: Op weg naar het WK in Frankrijk werd bondscoach Wilfried Van Moer al snel vervangen door Georges Leekens. Na overwinningen tegen Turkije, Wales en Ierland mochten de tickets naar Frankrijk worden geboekt. Tegen Nederland zagen de Duivels sterretjes, maar het bleef 0-0. Van het offensieve spel dat Leekens beloofde, kwam niet veel in huis.

 • 26/9/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 3 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: Jean-Marc Renard - Razend in de ring: Jean-Marc Renard was in de jaren 80 de beste bokser van Europa. Onder de vleugels van Freddy De Kerpel werd hij in 1984 Europees kampioen. Renard had broze handen, maar een stalen karakter. Zijn razernij in de ring was legendarisch, maar was meer dan alleen maar de wil om te winnen. Een familiedrama tijdens zijn jeugd tekende hem. In 1989, in zijn laatste kamp, werd hij bijna wereldkampioen. Renard trok zich nadien terug in de anonimiteit en maakte in 2008 een einde aan zijn leven. Hij werd 52. Met getuigenissen van Freddy De Kerpel, Francis Rémy, Louis Renard, Ronnie Moirano, Jean Diadory, Myriam Renard, Fabien Chapelle en Nathalie Bernard.

 • 27/9/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 3 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Jean-Marc Renard - Razend in de ring: Jean-Marc Renard was in de jaren 80 de beste bokser van Europa. Onder de vleugels van Freddy De Kerpel werd hij in 1984 Europees kampioen. Renard had broze handen, maar een stalen karakter. Zijn razernij in de ring was legendarisch, maar was meer dan alleen maar de wil om te winnen. Een familiedrama tijdens zijn jeugd tekende hem. In 1989, in zijn laatste kamp, werd hij bijna wereldkampioen. Renard trok zich nadien terug in de anonimiteit en maakte in 2008 een einde aan zijn leven. Hij werd 52. Met getuigenissen van Freddy De Kerpel, Francis Rémy, Louis Renard, Ronnie Moirano, Jean Diadory, Myriam Renard, Fabien Chapelle en Nathalie Bernard.

 • 3/10/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 4 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: RWDM - Een stormachtige fusie: De Brusselse fusieclub Racing White Daring Molenbeek werd in 1975 kampioen, twee jaar na zijn ontstaan. Met een samenraapsel van spelers. Dankzij RWDM kennen we vandaag Johan Boskamp. Hij was de gangmaker van de ploeg en won als eerste buitenlander de Gouden Schoen. Die landstitel bleek uniek. RWDM bereikte in 1977 nog de halve finale van de UEFA Cup, nadien viel de ploeg uit elkaar en ging het met de club snel bergaf. Maar RWDM blijft een magische lettercombinatie. Met getuigenissen van Michel Verschueren, Johan Boskamp, Eric Dumon, Maurice Martens, Willy Wellens, Jacques Teugels, Eddy Koens en Morten Olsen.

 • 4/10/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 4 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: RWDM - Een stormachtige fusie: De Brusselse fusieclub Racing White Daring Molenbeek werd in 1975 kampioen, twee jaar na zijn ontstaan. Met een samenraapsel van spelers. Dankzij RWDM kennen we vandaag Johan Boskamp. Hij was de gangmaker van de ploeg en won als eerste buitenlander de Gouden Schoen. Die landstitel bleek uniek. RWDM bereikte in 1977 nog de halve finale van de UEFA Cup, nadien viel de ploeg uit elkaar en ging het met de club snel bergaf. Maar RWDM blijft een magische lettercombinatie. Met getuigenissen van Michel Verschueren, Johan Boskamp, Eric Dumon, Maurice Martens, Willy Wellens, Jacques Teugels, Eddy Koens en Morten Olsen.

 • 10/10/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Thierry Boutsen - Belge à Grande Vitesse: 12 augustus 1990. Net buiten de stad Budapest smeult het asfalt van de Hungaroring, waar Thierry Boutsen start vanop de pole. Bij de geruite vlag heeft hij minder dan drie tienden seconden voorsprong op Ayrton Senna. Boutsen is de laatste Belg die een Grote Prijs wint. Toch wordt hij buitengewerkt bij Williams. Maar van bitterheid is bij Boutsen weinig te merken. Wat overheerst, is tevredenheid en voldoening bij het terugblikken op een prachtcarrière in een van de glorieperiodes van de Formule 1. Met getuigenissen van Thierry Boutsen zelf, Pierre Van Vliet, Gerhard Berger, Ralf Kelleners en Riccardo Patrese.

 • 11/10/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Thierry Boutsen - Belge à Grande Vitesse: 12 augustus 1990. Net buiten de stad Budapest smeult het asfalt van de Hungaroring, waar Thierry Boutsen start vanop de pole. Bij de geruite vlag heeft hij minder dan drie tienden seconden voorsprong op Ayrton Senna. Boutsen is de laatste Belg die een Grote Prijs wint. Toch wordt hij buitengewerkt bij Williams. Maar van bitterheid is bij Boutsen weinig te merken. Wat overheerst, is tevredenheid en voldoening bij het terugblikken op een prachtcarrière in een van de glorieperiodes van de Formule 1. Met getuigenissen van Thierry Boutsen zelf, Pierre Van Vliet, Gerhard Berger, Ralf Kelleners en Riccardo Patrese.

 • 17/10/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 6 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Michel Pollentier - Meer dan de peer: 16 juli 1978. Michel Pollentier wint in de 65ste Tour de koninginnenrit met aankomst op Alpe'd'Huez en verovert de gele trui. Twee jaar na Lucien Van Impe lijkt een nieuwe Belgische eindzege in de maak. Maar wat de mooiste dag in zijn carrière had moeten worden, verandert al snel in een nachtmerrie. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de gele trui uit koers genomen, want Pollentier heeft fraude gepleegd tijdens de dopingcontrole. Maar Pollentiers carrière behelst veel meer dan alleen de 'peer'. Met getuigenissen van Michel Pollentier, Bernard Hinault, Francesco Moser, Herman Brussels, Alain Calvez, Jan Vandenberghe en Jef D'hondt.

 • 18/10/2017 17:20 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 6 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Michel Pollentier - Meer dan de peer: 16 juli 1978. Michel Pollentier wint in de 65ste Tour de koninginnenrit met aankomst op Alpe'd'Huez en verovert de gele trui. Twee jaar na Lucien Van Impe lijkt een nieuwe Belgische eindzege in de maak. Maar wat de mooiste dag in zijn carrière had moeten worden, verandert al snel in een nachtmerrie. Voor het eerst in de geschiedenis wordt de gele trui uit koers genomen, want Pollentier heeft fraude gepleegd tijdens de dopingcontrole. Maar Pollentiers carrière behelst veel meer dan alleen de 'peer'. Met getuigenissen van Michel Pollentier, Bernard Hinault, Francesco Moser, Herman Brussels, Alain Calvez, Jan Vandenberghe en Jef D'hondt.

 • 24/10/2017 21:15 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 7 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Lierse '97 - Het mirakel van de Leeuw: Zelden was er zoveel sympathie voor een kampioen als in 1997: Lierse pakte de titel met een aantal jonge talenten en een paar strijders die op revanche uit waren, geleid door de Leeuw, Eric Gerets, die zijn gedrevenheid wist over te brengen op de hele club. Van Meir, Van Kerckhoven, Peeters, Huysmans, Menzo... Allemaal stegen ze boven zichzelf uit en maakten van Lierse de laatste 'kleine' kampioen. Voor Eric Gerets was dit het begin van een fantastische trainerscarrière. Met getuigenissen van Eric Gerets, Bob Peeters, Dirk Huysmans, Nico Van Kerckhoven, Stanley Menzo, Eric Van Meir en Jos Daerden.

 • 25/10/2017 19:05 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 7 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Lierse '97 - Het mirakel van de Leeuw: Zelden was er zoveel sympathie voor een kampioen als in 1997: Lierse pakte de titel met een aantal jonge talenten en een paar strijders die op revanche uit waren, geleid door de Leeuw, Eric Gerets, die zijn gedrevenheid wist over te brengen op de hele club. Van Meir, Van Kerckhoven, Peeters, Huysmans, Menzo... Allemaal stegen ze boven zichzelf uit en maakten van Lierse de laatste 'kleine' kampioen. Voor Eric Gerets was dit het begin van een fantastische trainerscarrière. Met getuigenissen van Eric Gerets, Bob Peeters, Dirk Huysmans, Nico Van Kerckhoven, Stanley Menzo, Eric Van Meir en Jos Daerden.

 • 31/10/2017 21:05 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 8 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Stéphane Demol - De maand van Demol: Stéphane Demol is een naam als een klok. Twee legendarische momenten van een toen 20-jarige voetballer hebben daarvoor gezorgd. 6 mei 1986 in Brugge: testwedstrijden moeten over de titel beslissen en Anderlecht dreigt de titel aan Club te moeten laten. Maar Demol zorgt voor een paars-wit delirium. Een maand later op het WK in Mexico volgt moment twee. Maar waarom is het bij deze momenten gebleven? Met getuigenissen van Stéphane Demol, Patrick Vervoort, Luka Peruzovic, Franky Van der Elst, Paul Van Himst, Georges Grün en Enzo Scifo.

 • 1/11/2017 19:00 Belga Sport

  Seizoen 7 - Aflevering 8 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de Belgische sportgeschiedenis: Stéphane Demol - De maand van Demol: Stéphane Demol is een naam als een klok. Twee legendarische momenten van een toen 20-jarige voetballer hebben daarvoor gezorgd. 6 mei 1986 in Brugge: testwedstrijden moeten over de titel beslissen en Anderlecht dreigt de titel aan Club te moeten laten. Maar Demol zorgt voor een paars-wit delirium. Een maand later op het WK in Mexico volgt moment twee. Maar waarom is het bij deze momenten gebleven? Met getuigenissen van Stéphane Demol, Patrick Vervoort, Luka Peruzovic, Franky Van der Elst, Paul Van Himst, Georges Grün en Enzo Scifo.

 • 8/11/2017 23:15 Belga Sport

  Seizoen 1 - Aflevering 18 - Documentairereeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis: Josip Weber, Belg in buitenspel: 4 juni 1994, het Heizelstadion in Brussel. Twee weken voor de Rode Duivels afreizen naar de Wereldbeker is Josip Weber de held van de natie. De Belgen hebben net Zambia verslagen met 9-0 en Weber, die pas 2 maanden Belg is, scoort 5 keer in zijn eerste officiële interland. Iedereen is ervan overtuigd: met deze Kroatische doelpuntenmachine kan België het ver schoppen op de World Cup in de VS.

 • 14/5/2018 23:10 Belga Sport

  Aflevering 16 - Documentaire reeks over memorabele momenten en verhalen uit de moderne sportgeschiedenis. Aan de hand van archiefbeelden en interviews met betrokkenen en kroongetuigen houdt Belga Sport historische sportgebeurtenissen tegen het licht om zo in de ziel van onze sportlui te kijken. De broers Geboers: crossen op leven en dood

 • 1/10/2018 21:25 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 1 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. De 4x100 - De lange weg naar goud. Op de Olympische Spelen van 2008 winnen de Belgische vrouwen zilver op de 4x100 meter. Acht jaar later blijkt een van de Russische winnaressen doping te hebben gebruikt en wordt zilver goud voor Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert. Die medaille is het resultaat van heel veel vrouwen die gekozen hebben om zich in te zetten voor dat team. Het verhaal begint 16 jaar eerder, wanneer trainer Rudi Diels rond Kim Gevaert, onze beste sprintster, een estafetteploeg wil bouwen. Met getuigenissen van Kim Gevaert, Hanne Mariën, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée, Frauke Prenen, Kathleen De Caluwé, Nancy Callaerts, Lien Huyghebaert en Rudi Diels.

 • 2/10/2018 19:00 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 1 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. De 4x100 - De lange weg naar goud. Op de Olympische Spelen van 2008 winnen de Belgische vrouwen zilver op de 4x100 meter. Acht jaar later blijkt een van de Russische winnaressen doping te hebben gebruikt en wordt zilver goud voor Olivia Borlée, Hanna Mariën, Elodie Ouedraogo en Kim Gevaert. Die medaille is het resultaat van heel veel vrouwen die gekozen hebben om zich in te zetten voor dat team. Het verhaal begint 16 jaar eerder, wanneer trainer Rudi Diels rond Kim Gevaert, onze beste sprintster, een estafetteploeg wil bouwen. Met getuigenissen van Kim Gevaert, Hanne Mariën, Elodie Ouedraogo, Olivia Borlée, Frauke Prenen, Kathleen De Caluwé, Nancy Callaerts, Lien Huyghebaert en Rudi Diels.

 • 8/10/2018 21:25 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 2 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Sven Nys - De geboorte van de Kannibaal. In 2004 kan enkel de eindzege in de Wereldbeker het veldritseizoen van Sven Nys nog wat glans geven. Sven begint als leider in de Wereldbeker aan de laatste wedstrijd. Als zijn dichtste belager, Richard Groenendaal wint, moet Nys bij de eerste zes eindigen om de eindoverwinning veilig te stellen. Groenendaal wint. Achter hem wordt gespurt voor de ereplaatsen. De andere Belgen rijden alsof hun leven ervan afhangt. Nys wordt zevende en blijft met lege handen achter. Voor Nys het absolute dieptepunt in zijn carrière. Zijn tegenstanders probeerden hem die dag te kraken, maar ze hebben Nys een gunst bewezen De vernedering in Pijnacker maakte iets los in hem. Die dag wordt de Kannibaal van Baal geboren. Met getuigenissen van Sven Nys, Adrie Van Der Poel, Jerome Galicia, Mario Declercq, Michel Wuyts, Isabelle Nijs en Tom Vannoppen.

 • 9/10/2018 19:05 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 2 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Sven Nys - De geboorte van de Kannibaal. In 2004 kan enkel de eindzege in de Wereldbeker het veldritseizoen van Sven Nys nog wat glans geven. Sven begint als leider in de Wereldbeker aan de laatste wedstrijd. Als zijn dichtste belager, Richard Groenendaal wint, moet Nys bij de eerste zes eindigen om de eindoverwinning veilig te stellen. Groenendaal wint. Achter hem wordt gespurt voor de ereplaatsen. De andere Belgen rijden alsof hun leven ervan afhangt. Nys wordt zevende en blijft met lege handen achter. Voor Nys het absolute dieptepunt in zijn carrière. Zijn tegenstanders probeerden hem die dag te kraken, maar ze hebben Nys een gunst bewezen De vernedering in Pijnacker maakte iets los in hem. Die dag wordt de Kannibaal van Baal geboren. Met getuigenissen van Sven Nys, Adrie Van Der Poel, Jerome Galicia, Mario Declercq, Michel Wuyts, Isabelle Nijs en Tom Vannoppen.

 • 15/10/2018 21:25 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 3 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Argentina - Belgica '82 - Daar is 'm, daar is 'm!. Het WK voetbal van 1982 wordt feestelijk op gang geschoten met een openingsmatch tussen de regerende wereldkampioen Argentinië en het kleine België, in het legendarische Camp Nou van Barcelona. De Argentijnen hebben geen hoge dunk van de Belgen en hebben zelf een nieuwe megaster in de rangen: Diego Maradona. De Rode Duivels zijn kansloos. Maar coach Guy Thijs heeft een eigen script. Erwin Vandenbergh zal het meest legendarische Belgische doelpunt ooit maken. En België zal winnen. Een triomf van het collectief. Een triomf van de slimme David op de hautaine Goliath. Met getuigenissen van Luc Millecamps, Maurice De Schrijver, Guy Vandersmissen, Jan Ceulemans, Alex Czerniatinsky, Erwin Vandenbergh, Walter Meeuws, Frank Raes en Jean-Marie Pfaff.

 • 16/10/2018 19:00 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 3 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Argentina - Belgica '82 - Daar is 'm, daar is 'm!. Het WK voetbal van 1982 wordt feestelijk op gang geschoten met een openingsmatch tussen de regerende wereldkampioen Argentinië en het kleine België, in het legendarische Camp Nou van Barcelona. De Argentijnen hebben geen hoge dunk van de Belgen en hebben zelf een nieuwe megaster in de rangen: Diego Maradona. De Rode Duivels zijn kansloos. Maar coach Guy Thijs heeft een eigen script. Erwin Vandenbergh zal het meest legendarische Belgische doelpunt ooit maken. En België zal winnen. Een triomf van het collectief. Een triomf van de slimme David op de hautaine Goliath. Met getuigenissen van Luc Millecamps, Maurice De Schrijver, Guy Vandersmissen, Jan Ceulemans, Alex Czerniatinsky, Erwin Vandenbergh, Walter Meeuws, Frank Raes en Jean-Marie Pfaff.

 • 22/10/2018 21:20 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 4 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Eric Wauters - Eén hindernis te veel. Eric Wauters was al op vroege leeftijd zot van paarden en paardensport, maar was van simpele afkomst. Dankzij een enorm doorzettingsvermogen en een staalhard karakter, groeide hij uiteindelijk toch uit tot jumpingruiter, een van de beste die België ooit gekend heeft. Het leverde zelfs een olympische medaille op. Maar toen de resultaten er niet meer kwamen, was zijn sterke karakter eerder een hindernis. De familie moest machteloos toekijken toen Wauters die laatste hindernis niet meer kon nemen. Met getuigenissen van Yolanda Wauters, Wendy Wauters, Caroline Wauters, Julie Wauters, Ludo Philippaerts, Leo De Vos, Francois Mathy, Peter De Sutter en Annette Wauters.

 • 23/10/2018 19:05 Belga Sport

  Seizoen 9 - Aflevering 4 - Documentairereeks (2018) over memorabele momenten uit de Belgische sportgeschiedenis. Eric Wauters - Eén hindernis te veel. Eric Wauters was al op vroege leeftijd zot van paarden en paardensport, maar was van simpele afkomst. Dankzij een enorm doorzettingsvermogen en een staalhard karakter, groeide hij uiteindelijk toch uit tot jumpingruiter, een van de beste die België ooit gekend heeft. Het leverde zelfs een olympische medaille op. Maar toen de resultaten er niet meer kwamen, was zijn sterke karakter eerder een hindernis. De familie moest machteloos toekijken toen Wauters die laatste hindernis niet meer kon nemen. Met getuigenissen van Yolanda Wauters, Wendy Wauters, Caroline Wauters, Julie Wauters, Ludo Philippaerts, Leo De Vos, Francois Mathy, Peter De Sutter en Annette Wauters.

 • 11/2/2019 21:20 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Tom Boonen - De wonderjaren. Parijs-Roubaix, 2002. Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met het jonge wielertalent Tom Boonen. Drie jaar later, in 2005, veegt Boonen 15 jaar wielergeschiedenis van tafel. Hij rijdt het wielrennen van twijfel en aarzeling naar de verdoemenis en werpt de gevestigde orde omver met zijn attractieve en aanvallende stijl. Hij wint op indrukwekkende wijze zijn eerste grote klassieker: de Ronde van Vlaanderen. Een week later realiseert Tom ook nog de legendarische dubbel op de piste van Roubaix. Wielerminnend Vlaanderen heeft een nieuwe God. Er rest hem nog één doel: het WK in Madrid. Met getuigenissen van Tom Boonen, Andre Boonen, Paolo Bettini, Wilfried Peeters, Patrick Lefevere, Peter Van Petegem en José De Cauwer.

 • 12/2/2019 19:00 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Tom Boonen - De wonderjaren. Parijs-Roubaix, 2002. Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met het jonge wielertalent Tom Boonen. Drie jaar later, in 2005, veegt Boonen 15 jaar wielergeschiedenis van tafel. Hij rijdt het wielrennen van twijfel en aarzeling naar de verdoemenis en werpt de gevestigde orde omver met zijn attractieve en aanvallende stijl. Hij wint op indrukwekkende wijze zijn eerste grote klassieker: de Ronde van Vlaanderen. Een week later realiseert Tom ook nog de legendarische dubbel op de piste van Roubaix. Wielerminnend Vlaanderen heeft een nieuwe God. Er rest hem nog één doel: het WK in Madrid. Met getuigenissen van Tom Boonen, Andre Boonen, Paolo Bettini, Wilfried Peeters, Patrick Lefevere, Peter Van Petegem en José De Cauwer.

 • 18/2/2019 21:20 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 6 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Onyx-Moneytron - In rook opgegaan. In de bizarre wereld van de Formule 1 anno 1989 zoekt de Engelsman Mike Earle geld om met zijn team Onyx de stap te zetten naar de top. Wanneer hij de excentrieke Jean-Pierre Van Rossem aan boord kan hijsen, denkt hij de jackpot gewonnen te hebben. Met Belgisch geld en een Belgische piloot, de jonge Bertrand Gachot, wordt Onyx-Moneytron 'de Belgische F1-stal'. Het geld smelt snel weg, de ego's clashen en de rekeningen stapelen zich op. De chaos die volgt is er één van rancune en verdachtmakingen, maar ook van kameraadschap en snelheid in de razende, genadeloze omgeving van de racerij. Met getuigenissen van Mike Earle, Bertrand Gachot, Jean-Pierre Van Rossem, Stefan Johansson, Dirk De Weert, Pierre Van Vliet, Jean-Michel Martin en Alan Jenkins.

 • 19/2/2019 19:00 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 6 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Onyx-Moneytron - In rook opgegaan. In de bizarre wereld van de Formule 1 anno 1989 zoekt de Engelsman Mike Earle geld om met zijn team Onyx de stap te zetten naar de top. Wanneer hij de excentrieke Jean-Pierre Van Rossem aan boord kan hijsen, denkt hij de jackpot gewonnen te hebben. Met Belgisch geld en een Belgische piloot, de jonge Bertrand Gachot, wordt Onyx-Moneytron 'de Belgische F1-stal'. Het geld smelt snel weg, de ego's clashen en de rekeningen stapelen zich op. De chaos die volgt is er één van rancune en verdachtmakingen, maar ook van kameraadschap en snelheid in de razende, genadeloze omgeving van de racerij. Met getuigenissen van Mike Earle, Bertrand Gachot, Jean-Pierre Van Rossem, Stefan Johansson, Dirk De Weert, Pierre Van Vliet, Jean-Michel Martin en Alan Jenkins.

 • 25/2/2019 21:20 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 7 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Pär Zetterberg - Succes smaakt zoet. Pär Zetterberg komt in 1986 naar Anderlecht, maar raakt meteen zwaar geblesseerd aan de knie en krijgt nog voor zijn grote doorbraak te horen dat hij diabetes heeft. Aad De Mos rekent niet op de jonge Zweed en stuurt hem naar Charleroi. Een succes, want twee jaar later keert hij terug door de grote poort. Er volgen titels en Gouden Schoenen en in 2000 ook een transfer naar Olympiacos. Eenmaal terug in Brussel krijgt Zetterberg een afscheid om van te dromen. Tack! Oftewel 'Dank u' in het Zweeds. Met getuigenissen van Pär Zetterberg, Johan Boskamp, Johan Walem, Aad De Mos, Robert Waseige, Christian Karembeu, Pierre Leroy, Tom Colpaert; Marc Degryse en Roger Vanden Stock.

 • 26/2/2019 19:00 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 7 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Pär Zetterberg - Succes smaakt zoet. Pär Zetterberg komt in 1986 naar Anderlecht, maar raakt meteen zwaar geblesseerd aan de knie en krijgt nog voor zijn grote doorbraak te horen dat hij diabetes heeft. Aad De Mos rekent niet op de jonge Zweed en stuurt hem naar Charleroi. Een succes, want twee jaar later keert hij terug door de grote poort. Er volgen titels en Gouden Schoenen en in 2000 ook een transfer naar Olympiacos. Eenmaal terug in Brussel krijgt Zetterberg een afscheid om van te dromen. Tack! Oftewel 'Dank u' in het Zweeds. Met getuigenissen van Pär Zetterberg, Johan Boskamp, Johan Walem, Aad De Mos, Robert Waseige, Christian Karembeu, Pierre Leroy, Tom Colpaert; Marc Degryse en Roger Vanden Stock.

 • 4/3/2019 21:15 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 8 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Het EK judo van 1997 - Alleen goud is goed genoeg. Op het EK van 1997 in Oostende wint de Belgische judoploeg zes keer goud en drie keer brons, ruim twintig jaar later nog altijd een record. De onverbiddelijke coach Jean-Marie Dedecker haalt er zijn grote gelijk. 'Als je niet won, dan negeerde hij je,' zegt Johan Laats, één van de judoka's. 'Hij was een slechte verliezer,' vindt olympisch kampioene Ulla Werbrouck. Ook o.a. Vandecaveye en Van Barneveld winnen goud in Oostende, het hoogtepunt van een hele ploeg, maar ook het keerpunt. Met getuigenissen van Harry Van Barneveld, Inge Clement, Ulla Werbrouck, Heidi Rakels, Johan Laats, Gella Vandecaveye, Jean-Marie Dedecker, Marie-Isabelle Lomba.

 • 5/3/2019 19:00 Belga Sport

  Seizoen 8 - Aflevering 8 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Het EK judo van 1997 - Alleen goud is goed genoeg. Op het EK van 1997 in Oostende wint de Belgische judoploeg zes keer goud en drie keer brons, ruim twintig jaar later nog altijd een record. De onverbiddelijke coach Jean-Marie Dedecker haalt er zijn grote gelijk. 'Als je niet won, dan negeerde hij je,' zegt Johan Laats, één van de judoka's. 'Hij was een slechte verliezer,' vindt olympisch kampioene Ulla Werbrouck. Ook o.a. Vandecaveye en Van Barneveld winnen goud in Oostende, het hoogtepunt van een hele ploeg, maar ook het keerpunt. Met getuigenissen van Harry Van Barneveld, Inge Clement, Ulla Werbrouck, Heidi Rakels, Johan Laats, Gella Vandecaveye, Jean-Marie Dedecker, Marie-Isabelle Lomba.

 • 16/4/2019 21:25 Belga sport

  Seizoen 8 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Tom Boonen - De wonderjaren. Parijs-Roubaix, 2002. Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met het jonge wielertalent Tom Boonen. Drie jaar later, in 2005, veegt Boonen 15 jaar wielergeschiedenis van tafel. Hij rijdt het wielrennen van twijfel en aarzeling naar de verdoemenis en werpt de gevestigde orde omver met zijn attractieve en aanvallende stijl. Hij wint op indrukwekkende wijze zijn eerste grote klassieker: de Ronde van Vlaanderen. Een week later realiseert Tom ook nog de legendarische dubbel op de piste van Roubaix. Wielerminnend Vlaanderen heeft een nieuwe God. Er rest hem nog één doel: het WK in Madrid. Met getuigenissen van Tom Boonen, Andre Boonen, Paolo Bettini, Wilfried Peeters, Patrick Lefevere, Peter Van Petegem en José De Cauwer.

 • 16/4/2019 21:25 Belga sport

  Seizoen 8 - Aflevering 5 - Documentairereeks over memorabele sportmomenten. Tom Boonen - De wonderjaren. Parijs-Roubaix, 2002. Vlaanderen maakt voor het eerst kennis met het jonge wielertalent Tom Boonen. Drie jaar later, in 2005, veegt Boonen 15 jaar wielergeschiedenis van tafel. Hij rijdt het wielrennen van twijfel en aarzeling naar de verdoemenis en werpt de gevestigde orde omver met zijn attractieve en aanvallende stijl. Hij wint op indrukwekkende wijze zijn eerste grote klassieker: de Ronde van Vlaanderen. Een week later realiseert Tom ook nog de legendarische dubbel op de piste van Roubaix. Wielerminnend Vlaanderen heeft een nieuwe God. Er rest hem nog één doel: het WK in Madrid. Met getuigenissen van Tom Boonen, Andre Boonen, Paolo Bettini, Wilfried Peeters, Patrick Lefevere, Peter Van Petegem en José De Cauwer.

Twitter #belgasport
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...