Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Anne & Jean Paul

Docu: Anne & Jean Paul, onze wereld op tvAnne en Jean-Paul zijn beiden 53 en verstandelijk beperkt. Anne heeft het syndroom van Down en Jean-Paul het fragiele X-syndroom. Het stel woont samen in een appartement in het Franse Montélimar.

In '2Doc: Anne & Jean-Paul, onze wereld' volgt de kijker het paar in hun dagelijkse leven en kruipt op die manier in hun gedachtewereld en logica. Ze gaan naar hun werk bij de sociale werkplaats,drinken koffie in Café des Sport en gaan in de weekenden naar de zorgboerderij.

Anne & Jean-Paul wonen zelfstandig maar daarbij hebben ze hulp van buitenaf nodig. Sinds de moeder van Anne is overleden in 2001, ligt die grotendeels bij zus Meike, met steun van de in Nederland woonachtige broer Leendert. Zij balanceren tussen tussen de wens van Anne om met haar geliefde een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden én de verantwoordelijkheid voor het bieden van voldoende steun en bescherming.

Wat is er nodig om hun zelfstandigheid te behouden? En hoe stimuleer en ondersteun je die zelfstandigheid als mantelzorger? Dat zijn vragen die regisseur Leendert Pot aan de kaak stelt in de documentaire over zijn zus en haar geliefde. Een intiem portret van twee mensen die samen een zelfstandig bestaan proberen op te bouwen, maar toch ook vaak hulp nodig hebben.

Anne’s zelfstandigheid is het resultaat van de bijzondere opvoeding door haar moeder waarover de regisseur in 1989 de film Anne Anders maakte. Die film is aansluitend op NPO 2 te zien om 00.25 uur.
Details
Datum / Tijdwoensdag 13 september 2017 van 22:55 tot 00:25
SubgenreDocumentaire
Jaar2016
RegisseurLeendert Pot
Hashtag#2doc
Meer uitzendingen
    Geen uitzendingen gevonden...

Anne & Jean Paul gemist

  • 13/9/2017 22:55 Anne & Jean Paul

    Anne en Jean-Paul zijn beiden 53 en verstandelijk beperkt. Anne heeft het syndroom van Down en Jean-Paul het fragiele X-syndroom. Het stel woont samen in een appartement in het Franse Montélimar. In '2Doc: Anne & Jean-Paul, onze wereld' volgt de kijker het paar in hun dagelijkse leven en kruipt op die manier in hun gedachtewereld en logica. Ze gaan naar hun werk bij de sociale werkplaats,drinken koffie in Café des Sport en gaan in de weekenden naar de zorgboerderij. Anne & Jean-Paul wonen zelfstandig maar daarbij hebben ze hulp van buitenaf nodig. Sinds de moeder van Anne is overleden in 2001, ligt die grotendeels bij zus Meike, met steun van de in Nederland woonachtige broer Leendert. Zij balanceren tussen tussen de wens van Anne om met haar geliefde een zo zelfstandig mogelijk leven te leiden én de verantwoordelijkheid voor het bieden van voldoende steun en bescherming. Wat is er nodig om hun zelfstandigheid te behouden? En hoe stimuleer en ondersteun je die zelfstandigheid als mantelzorger? Dat zijn vragen die regisseur Leendert Pot aan de kaak stelt in de documentaire over zijn zus en haar geliefde. Een intiem portret van twee mensen die samen een zelfstandig bestaan proberen op te bouwen, maar toch ook vaak hulp nodig hebben. Anne’s zelfstandigheid is het resultaat van de bijzondere opvoeding door haar moeder waarover de regisseur in 1989 de film Anne Anders maakte. Die film is aansluitend op NPO 2 te zien om 00.25 uur.

Twitter #2doc
Twitter laden...
Geen tweets gevonden...