Sluit venster

Youtube

Sluit venster

Filmposter Waiting for Superman Documentairefilm waarin veelbelovende kinderen worden gevolgd in het onderwijssysteem. Openbare scholen huisvesten het merendeel van de Amerikaanse kinderen. Doordat rijke mensen hun kinderen naar dure privéscholen sturen, ontstaat er een toenemende tweedeling die ervoor zorgt dat minder bedeelde kinderen bijna onmogelijk op de universiteit terecht kunnen komen.

 
Zogenaamde 'charter schools' zijn succesvolle openbare scholen in probleemwijken, waar kinderen intensief worden begeleid en worden klaargestoomd voor de universiteit. Probleem is echter dat die succesvolle charter schools zo populair zijn, dat ze kampen met een overschot aan aanmeldingen. De Amerikaanse wet schrijft voor dat een loting dan de oplossing dient te bieden. De kinderen die worden gevolgd nemen deel aan een deze loting, die bepalend is voor hun toekomst.
 
Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/waiting-for-superman

IMDb
Tijd06:20 tot 08:30 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreDocumentairefilm
Jaar2010
RegieDavis Guggenheim
ActeursCharles Adam, Charles Adams, Jonathan Alter, Robert Balfanz, Harriet Ball
Youtube

Filmposter Dennis The Menace Strikes Again Amerikaanse komische familiefilm.

 
Dennis en zijn ouders zijn blij wanneer ze vernemen dat Dennis' opa bij hen zal intrekken om meer tijd door te brengen met zijn kleinzoon. Ook buurman Wilson is opgetogen wanneer hij dit te horen krijgt. In Wilsons ogen betekent dat immers dat hij van de jongen zijn fratsen en kwajongensstreken af is. Niets is echter minder waar want opa haalt net dezelfde kuren uit als zijn kleinzoon. Opa blijkt bovendien nog zeer energiek voor zijn leeftijd en vooral dat zint Wilson niet. Hij besluit zichzelf op een verjongingskuur te trakteren van een dubieuze professor. Onwetend steekt Dennis hier een stokje voor en dat betekent meteen het begin van een ware 'oorlog' tussen Dennis, de professor, diens handlanger én meneer Wilson.

IMDb
Tijd07:20 tot 08:50 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreKomedie
Jaar1998
RegieCharles T Kanganis
ActeursDon Rickles, George Kennedy, Justin Cooper, Betty White, Brian Doyle-Murray
Youtube

Canadees-Amerikaanse tv-animatiefilm.

 
De leerlingen van Canterlot High maken zich op voor de Friendship Games, een belangrijk sporttoernooi tegen de Crystal Prep Academy. Dat verloopt chaotisch wanneer magie de gewone wereld en die van Equestria door elkaar laat lopen.

IMDb
Tijd10:30 tot 11:39 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreAnimatiefilm
Jaar2015
RegieIshi Rudell
Youtube

Filmposter The Little Princess Amerikaanse komedie: De moeder van het rijke meisje Sara Crewe is overleden. Ze wordt door haar liefhebbende vader naar een exclusieve kostschool in Londen gebracht, waar zij een speciale behandeling krijgt zolang de cheques van haar vader blijven binnenkomen. Wanneer het gerucht gaat dat hij is omgekomen en bankroet is verklaard, wordt Sara alle privileges ontnomen en degradeert het hoofd van de school, Miss Minchin haar naar de keuken. Sara blijft echter geloven dat haar vader nog in leven is en bezoekt iedere dag het ziekenhuis in de hoop hem daar tussen de gewonden te ontdekken. Door haar opgewekte natuur en mooie stem laat zij de gewonde soldaten en zichzelf de zorgen van alledag vergeten

 
Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/the-little-princess

IMDb
Tijd10:35 tot 12:35 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreKomedie
Jaar1939
RegieWalter Lang
ActeursShirley Temple, Richard Greene, Anita Louise
Youtube

Filmposter Brandweerman Sam: Helden Van De Storm Britse animatiefilm (2015) van Gary Andrews, Nederlands gesproken.

 
Het is druk op de stranden van Piekepolder, maar Brandweerman Sam staat klaar. Hij rukt uit wanneer Mandy met haar boot gestrand geraakt op zee, Norman zijn zweeflantaarn te vroeg de lucht in gaat, en Lily zichzelf vast vaart op een zandbank.

Tijd12:30 tot 13:33 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreAnimatiefilm
Jaar2015
RegieGary Andrews
Youtube

Nederlandse avonturenfilm.

 
Carlo en Irene reizen af naar Aruba voor een rustige vakantie. Eenmaal aangekomen op het tropische eiland, raken de twee betrokken bij een reeks mysterieuze gebeurtenissen met onder andere een piratenschip.

Tijd13:25 tot 14:55 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreAvonturenfilm
Jaar1996
ActeursCarlo Boszhard, Irene Moors, Robert Jaap de Lange
Youtube

Zoo IMDb: 6.7

Iers-Britse familiefilm (2017).

 
1941, Belfast. Tom is een jonge tiener wiens vader het huis heeft verlaten om voor zijn land te vechten tijdens WO II. Hij helpt veel in de plaatselijke dierentuin, waar net een babyolifant, genaamd Buster, is aangekomen. Tom krijgt een hechte band met het dier. Wanneer de stad gebombardeerd wordt en de dierentuin in gevaar komt, roept Tom de hulp in van zijn vrienden. Zal het ze lukken Buster te redden?

IMDb
Tijd15:30 tot 17:05 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreFamiliefilm
Jaar2017
RegieColin McIvor
ActeursArt Parkinson, Ian McElhinney, Penelope Wilton
Youtube

Escape Room IMDb: 4.3

Filmposter Escape Room Wanneer Brice, de eigenaar van een Escape Room, een horror-recensent weet over te halen zijn nieuwe spel te testen, haalt hij bij een antiquair een eng houten kistje op waar volgens de antiquair een vloek op zit. Daarmee hoopt hij de recensent en zijn vrienden te kunnen overdonderen zodat zijn Escape Room een groot succes wordt. Maar het verhaal van het kistje blijkt geen kleurrijke folklore te zijn.

 
Kijk waar je deze film kunt streamen op gids.tv/film/escape-room

IMDb
Tijd20:00 tot 21:30 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreEscape Room
Jaar2017
RegiePeter Dukes
ActeursSkeet Ulrich, Sean Young, Christine Donlon, Randy Wayne, Matt Mcvay
Youtube

Film

Tijd23:10 tot 23:30 uur
Datumzondag 5 mei 2019
SubgenreFilm

Finders Keepers IMDb: 4.4

Amerikaanse horrorthriller.

 
Allyson Simon en haar man gaan uiteen. Allyson verhuist met hun negenjarige dochter Claire naar een groot huis, ver buiten de stad. Maar de makelaar heeft verzwegen dat er vijf jaar geleden een wrede moord in het huis gepleegd werd. En dan duikt er een kwaadaardige pop op, die toebehoorde aan de tienjarige die er zijn familie om het leven heeft gebracht. De gehoopte levensrust maakt plaats voor verwarring en terreur.

IMDb
Tijd00:35 tot 02:20 uur
Datummaandag 6 mei 2019
SubgenreThriller
Jaar2014
RegieAlexander Yellen
ActeursSteve Austin, Tobin Bell, Mark DeCarlo, Jaime Pressly
Youtube